Raam plak plastic

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 043
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik probeer iets te vinden over het beplakken van ramen met plakplastic.

==
== heel veel dezelfde reacties.
== hieronder een samenvatting en de namen van de inzenders
==

Het plakken met plakplastic is zeer eenvoudig, maar je moet er wel even geduld voor hebben.
Als je als volgt te werk gaat, is het resultaat perfect.
Lap eerst het raam wat je wilt gaan beplakken.
Maak dan een sopje met veel (afwas)sop en warm water. Spons dit goed over het raam, zo dat het raam wittig van het schuim is. Plak je plastic erop. Doe dit zorgvuldig, want door het sop glijdt het erg makkelijk.
Wrijf erover (doe je ringen af, want die maken strepen!!!!!) om het sop er een beetje achter te laten verdwijnen. Ga er dan goed overheen met een raamwisser. Zorg dat je zoveel mogelijk sop er achter vandaan hebt.
Het ziet er nu niet uit. Het plastic heeft bobbels en luchtbellen en witte strepen.
Gewoon laten zitten!!!!!!!!!!
Na een poosje verdwijnen deze vanzelf!
Als het een raam is dat grenst aan 'buiten' en wanneer het koud is buiten, kan dit wegtrekken wel een paar weken duren. Maar echt, het trekt weg. Het langst blijven de luchtbubbels zichtbaar. Niet doorprikken, gewoon laten zitten. Ook deze trekken op de duur weg. Ik spreek uit ervaring!

Als je een leuk motiefje in je plakplastic wilt, kun je een leuk sjabloon uitkiezen en dit tekenen op het papier aan de achterkant. Let op, het motief wordt dan wel in spiegelbeeld. Daarna met een scherp mesje/hobbymesje voorzichtig uitsnijden. Let goed op dat je alle hoekjes goed met elkaar verbindt, anders trek je het plastic kapot bij het opplakken.

Zelf doe ik het volgende: de behangtactiek; Meet de nodige stukken af, net iets ruimer, laat het langs je raam hangen, en strijk het met een zachte borstel van boven naar beneden zacht tegen de ruit en steeds naar buiten wrijvend, zo veeg je de luchtbellen er uit. Grote bel, trek even een stukje los, en ga weer verder. Kleine bellen? Wrijf ze met wijsvinger naar de rand. Kleine bellen niet weg te krijgen? Gebruik een speld om ze door te prikken.

Maak eerst het raam goed schoon en spray daarna glassex op het raam( wél echte glassex,geen goedkopere variant werd erbij gezegd...)

Saskia Bos
Birgit
Liesbeth.
Doetie
Xander Helmich
Marion
Marian Bouwman
Ineke
Monique
Linda van der Hoek
Dennis
s.mooij-schellingerhoudt
Ingrid
Jacq.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop