Plastic kannen gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 171
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft knutseltips voor plastic jerrycans? (die van melk of fruitsappen) Ik heb er een paar en wegdoen vind ik jammer, weet iemand iets?
Alvast heel hartelijk dank.
Jennifer Schlette


Als een leuk patroon hebt (bv een patroon van borduren op papier oid) kan je deze op de kannen leggen en dan met een prikpen of spijker het patroon in de kannen prikken.
Als je er dan een lichtje (bv een lampion stokje met licht) in hangt dan krijg je een heel leuk effect (het patroon wordt zo zichtbaar). Je kan eerst de kannen ook verven of beplakken.
Hylkje

Je wilt weten of je iets leuks kunt doen met plastic jerrycans, misschien dat je het een leuk idee vindt om er vogelvoeder huisjes van te maken?
De herfst en kou komen eraan, en het duurt niet lang voor de vogeltjes wat voedsel van ons kunnen gebruiken! Snij van de jerrycan de voor en achterkant er grotendeels uit, maar hou een randje van 2 a 3 cm aan de onderkant over, ook aan de zijkanten kun je een deel uitsnijden.
Aan de bovenkant kun je aan de zijkant gaatjes maken waar een touwtje of ijzerdraadje door heen kan om hem op te hangen, leuk is door middel van ijzerdraad en takjes een soort dakje aan de bovenkant te maken.
Wat vogelvoer of stukjes appel op de bodem en wachten tot ze komen. Erg leuk om met kinderen te doen!
groetjes sandra

Een vlinderfiguur overtrekken met een zwarte stift en de vleugels inkleuren met watervaste kleurstiften. Je krijgt dan een prachtige transparante vlinder! Of aan de 4 zijkanten een rechthoek uitsnijden zodat je een voederhuisje krijgt voor de vogels.
Succes,
Cecile

Je kunt de bovenkant eraf snijden en dan voor Sint Maarten een leuke snoepvanger maker. De fles kun je versieren met gekleurde reepjes of stukjes papier maar ook met glitters of andere plakstickers o.i.d. Aan de onderkant maak je een gat waar een deel van een bezemsteel in kan. De kinderen moeten het werk doen niet alleen het versieren maar ook een lied zingen om zo de snoepvanger vol te krijgen.
Veel knutselplezier gewenst,
Marian

Ik doe er plantjes in en hang ze met een kabelbinder aan een rek wat ik heb bij een muur staat heel erg leuk
Groetjes Corrie de waardt Woudenberg

Wij hebben er vogelvoerhangers van gemaakt.
Snij in 1 zijde een vierkant uit, ongeveer 5 cm. van de onderkant.(tot die hoogte kan je hem dan vullen met vogelvoer) Prik een stokje net onder het gat in het pak, (door en door naar de achterzijde)
Verven, of beplakken en lakken, een ophanglus maken door een touw om de hals te bevestigen en klaar is Kees
Succes
Corrie van der Steen

Van plastic jerrycans van b.v. melk kan je lampion maken bekleden met gekleurd vliegerpapier papier of als je hem in de kleur laat hier en daar wat figuurtjes erop schilderen.
Door de opening een lampje hangen/en klaar is je lampion.
Feikje

Zie ook mijn website:
https://www.knutselidee.nl/ideeen/melkkanlampion.htm
https://www.knutselidee.nl/spellen/balvangspel.htm
https://www.knutselidee.nl/ideeen/voederhuis.htm

Wij hebben als activiteit bij bejaarden deze melk en fruitsap dozen ingepakt met mooi kado papier. Achteraf komt op iedere doos een getal te staan. Als alles af is kan je ze stapelen tot een mooie toren en laten omgooien. Van al de dozen die omliggen worden de punten samengeteld! succes verzekerd
Myriam Hendrikx

Ik weet niet of je een tuin hebt maar indien wel dan kan je de bodem uit je fles (ronde) snijden en gebruiken om over je sla plantje of andere pas geplant plantje te plaatsen (mini serre)
Ook kan je er een soort schopje van maken door de fles te versnijden.
Zie https://www.knutselidee.nl/nieuws/schepje171.htm
Zijn het vierkanten flessen dan kan je de bovenkant afsnijden juist onder de versmalling zorg dat de rand effen is en geen splinters bevat
Je kan de flessen schilderen, beplakken.....
Als ze droog zijn kan je ze vastschroeven op een houten plaat, om er een soort rekje van te maken.
Hierin kan je dan een knuffel, pantoffels, kinderpyjama.... in opbergen. (kan ook met blikken)
Je kan ook deze onderkanten van de flessen houden als schaal, (om er een kleiner potje in te plaatsen zodat er dan geen water kan lekken op de meubels) als drinkbakje voor dieren, niet te hoog voor vogels,
genegen, Marleen

Ik heb zelf ooit eens een soort poppenkastpoppen van de jerrycans van melk. Door de stevige basis kunnen kinderen ze heel makkelijk 'aankleden' met stof en lijm.
Anita Groen

Je kan om de flessen met fietsbanden er een leuken vaas van maken. In repen knippen de banden en dan vlechten. Snij de boven kant er af.
Of met servetten beplakken is ook leuk.
Jannie Havenaar

Van die jerrycans kun je heel leuk bloemenvazen maken. Je snijdt de bovenkant eraf en voila je hebt een vaas. Zeer leuk met kinderen en als extra tip geef ik je me dat je ze kunt bekleden met stof.
Dit geeft een ontzettend leuk en vrolijk resultaat.
Suc6
Marijn van Remmen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop