Pompoen behandelen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 016
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil graag weten hoe we een pompoen kunnen behandelen.

Volgens mij moet je 'm na het uithollen zo snel mogelijk drogen met een fohn ofzo. Hij zal wel krimpen.
MINDTWISTER

Ik werk zelf niet met pompoenen,maar er staat een artikel over in hobby blad 99/19 daar staat in dat een bewerkte uitgeholde pompoen ongeveer 1 tot 1-1/2 week goed blijft. Als je de pompoen heel laat en met natuurlijk materiaal versiert kan het wel 1 tot 2 maanden mee.
Anneke Ketting

Hallo, hier een reactie op de "pompoen-kwestie":
Laatst heb ik ook een pompoen uitgehold, hij had al een week of 2 binnen gelegen en was dus redelijk "droog" en daarna heb ik 'm door het steeltje (daar zit een natuurlijk gaatje) aan een ijzer draadje opgehangen. In een fruitkistje staat dat heel leuk.
Doordat de pompoen hing kon ie niet inzakken en leek hij langer mooi, tevens had ik een waxinelichtje er in gebrand en droogde het overgebleven vruchtvlees ook nog verder uit.
Desondanks was de pompoen met 2 weken rijp voor de groenbak, bij ons waren er ook slakken in gaan zitten......
Ik had trouwens ook gezocht op Internet naar het uithollen van een pompoen en op de pagina die ik vond stond ook dat het goedhouden van zo'n uitgeholde pompoen maar maximaal 2 weken is. Overigens moeten nog hele en onbeschadigde pompoenen met de vorst naar binnen, anders zakken ze ook in en hou je een soort prut over....
Succes
Marijke Komen

Zelf heb ik laatst gehoord dat op de school de pompoen van binnen behandeld werd met zout. Maar ook dat levert maar 1 week pompoen plezier op.
Al met al dus waarschijnlijk geen maanden plezier. Het zelf snel laten drogen lijkt op dit moment de beste tip. Volgend jaar maar proberen.

Je kunt je pompoen het beste aan de buitenkant behandelen met vaseline. Dit voorkomt vochtinwerking van buitenaf.
Ingrid

Een uitgeholde pompoen kan heel lang meegaan. Zodra hij begint uit te drogen, leg je hem een nacht in een emmer koud water, en hij kan er weer tegen aan.
Gea

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop