Potjes versieren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 105
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb van mijn grootmoeder aarden bloempotjes gekregen van 9.5 cm diameter en 4 cm hoogte. Ik heb enkele potjes al geschilderd, enkelen al versierd met servetten (servage). Iemand een ander leuk knutselideetje?
Els Hautekeete


Je kunt met aardebloempotjes leuke mannetjes maken.
Kijk bijvoorbeeld maar eens op deze site
hoop dat je er iets aan hebt
gr Femke

Aan touwtjes kraaltjes rijgen, deze bevestigen aan een ander touw/stalen draad die je aan de bovenste rand van het bloempotje bevestigt.
Groetjes,
Petra Maas

Je kan verschillende dingen doen met aardewerkpotten.
Voor de vogels:
Bloempotten zijn geschikt om te gebruiken door te vullen met vogelvetvoer. Haal hiervoor een dik touw door het gat in de bloempot, en maak er een knoop in zodat de pot er niet meer overheen zakt. Pluis het uiteinde goed uit, zodat de vogels zich hieraan kunnen vasthouden. Vul je bloempot met het zaad-vetmengsel en hang het hoog in de boom.
Als kado,
Bloempot schilderen in favoriete kleur van ontvanger. Of bloempot mooi versieren zoals je al doet. Kado voor ontvanger in bloempot. (voor tuinliefhebber zaden van planten, of lekkere chocolade etc.)
Strik om de bloempot. Dan geheel inpakken met doorzichtig folie en je hebt een meer originele manier om iets kado te geven.
Met schelpen beplakken: Beplak je bloempot eens met schelpen. Dan leuk plantje er in, of cadeautje erin.
Bloempotfiguren:
Ik heb zelf een leuke koe gemaakt puur van bloempotten. En hier vind je nog meer figuren: zeelandnet.nl/data/elizabeth
kruidenplantrekje
Plankje beschilderen.
3 aardewerk potten er op vastlijmen (die eerst natuurlijk leuk beschilderd zijn en met het naam van de kruideplant er op) En dan vullen met aarde en de kruideplant er in!
Met vriendelijke groet,
Marianne verschoof.
==
== De potjeskoe
==

Ik heb bloempotjes gebruikt als eierdopje. Als deze leuk beschilderd zijn ziet het er fleurig uit. Als je de potjes omdraait zijn het net klokjes. Twee stuks leuk beschilderen, een touwtje door beide potjes en je kunt ze in de boom hangen.
Veel succes Marga

Maak van zelfhardende klei aan de ene kant een dierenkop en aan de andere kant een staart, als het hard is, kan je het leuk verven.
Hang ze omgekeerd aan een touw met daaronder een vetbolletje, leuk voor de winter. Je kan hem in stijl beplakken met servetten.
Succes, groetjes Joke

Dompel de schone bloempotjes ong. 10 min. in een bak met water zodat ze zich vol kunnen zuigen. Maak ondertussen brood(krenten)deeg. Vul de bloempotjes voor tweederde met het deeg en bak in de oven.
Leuk bij een feestelijk ontbijt, iedereen een eigen bloempot met broodje op zijn bord. Eventueel een leuke strik erom binden of verpak het in folie en geef het iemand kado.
sukses Jacqueline.

Je kunt de potten kapot gooien en alle stukjes opnieuw verven en dan terug aan elkaar plakken en dan heb je een mooie bewaarpot.
groetjes Katelijn

Met die aarden potjes kun je hele leuke dingen knutselen. Bijvoorbeeld: zet er twee met de achterkanten op elkaar. Bovenste is nu het hoofd (waar je haren, gras, oid in kunt laten groeien) met verf teken je de broek/jurk en met touw en kralen bevestig je de handen. Ikzelf heb zoiets gemaakt van potten met een diameter van 60 cm. Het resultaat is leuk. Ook kun je er dieren van maken. gebruik dan bijv. kurk voor neuzen/hoorns etc.
Ook kun je gaan 'mozaiken'. Haal tegels bij de badkamerspecialist, sla ze kapot en laat de leerlingen met tegellijm een mozaik maken. Leuk!
Een potje op zijn kop. Maak er een schaap van met watten en evt. paverpol.
Voor moederdag: laat een roos maken. Klei in het potje, roos erin potje versieren. (of andersom) gedicht erbij en....
succes,
Arienne

Jaren geleden heb ik in Zurich (Zwitserland) een hele expositie gezien van geweldige knoopschilderijen: De knopen dus gebruikt als verf. Er waren moderne kunstwerken bij, maar ook landschappen en stillevens. Een kwestie van plakken op een stevige ondergrond, welke je eerst kunt beschilderen, om het 'plaatje' een mooie achtergrond te geven. Ben alleen bang dat je dan echt een hele berg knopen nodig hebt! succes
Ineke Verlaan

Ik heb uit een boek een leuke opdracht met knopen: Je neemt een dikke aardappel en snijdt aan boven en onderkant een stukje af. De bovenkant hol je uit. Op de voorkant maak je met knopen en knopspelden een gezicht. In het uitgeholde deel stop je een watje, dat je nat maakt en hierop strooi je wat tuinkerszaadjes, na een paar dagen krijgt jouw aardappelmannetje haren!
Sandra

In een aardenwerken bloempotje kun je ook leuk een bloemetje zetten en wel als volgt:
Je hebt een ijscostokje nodig dat dient als steel. Dit steeltje doe je aan de bovenzijde een dubbel geplakte bloem. In het hart van de bloem kun je een rondje plakken van zogenaamde plakkertjes maar je kunt ook confetti gebruiken.
Halverwege kun je een dubbel blad maken. Het geheel doe je in de bloempot aangevuld met gips zodat de bloem rechtop blijft staan. Je kunt je voorstellen dat het een fleurig geheel kan zijn en helemaal als je bijvoorbeeld drie op een rij zet.
Succes Marian

Zet de grotere potjes met de opening op elkaar, zet de kleinere potjes met de opening op elkaar, lijm dat op elkaar, dan heb je een lijf, maak van papier armen en benen en kleed aan met ribkarton. Schilder er een leuk snuitje op, doe er oren bovenop of aan de zijkant en je hebt een leuk konijn, of ander dier.
Als je ze beschildert krijg je leuke klokjes waarin je vetbollen kunt bevestigen.
groeten Betsie

Er figuurtjes in zagen en aan de binnenkant gekleurd vliegerpapier plakken. Vervolgens er een waxinelichtje in zetten en aansteken, en het licht schittert er in kleurtjes doorheen.
groetjes! Carina

Als je leuke strasssteentjes of diamantjes of in die zin iets koopt kun je er de bloempotten mee versieren.
M. Leijten.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop