Lege babyvoedingpotjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 111
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb allemaal glazen potjes van de baby voeding. Heeft iemand een idee wat je er van kan maken? Ik ben overblijfjuf en heb maar 15 minuten de tijd om wat met de kinderen te knutselen.
Groetjes Miranda de knutseljuf


Laten beschilderen door de kinderen laten drogen en een kaarsje (theelichtje)erin. Ook leuk maar kost veel meer tijd keukenzout laten kleuren met schoolbordkrijt(zout in een bakje en met schoolbordkrijt erdoor heen roeren) en verschillende kleur laagjes laten maken.
Florien

Beplak de potjes met vliegerpapier (leuk om de restjes op te maken) en met een theelichtje erin is het een leuk sfeerlichtje voor de kerst of zo.
gr Ine

Met kerst hebben mijn kinderen ooit op school een ster uitgeprikt met een gat er in zodat zij hem over het potje kunnen doen bij de schroefrand alles beplakt met sterren glitters en een beetje verf, waxinelichtje er in klaar.
groetjes Esther

Kleine glazen potjes met deksel zijn ideaal om te vullen met gekleurd zout. Een bergje wit zout op een blaadje gieten en dit door er met een stuk stoepkrijt overheen te gaan van een mooi kleurtje voorzien. Het bergje giet je in het potje, waarna je een nieuw laagje van een andere kleur kunt maken. Hoe groter de bergjes zout, hoe eerder het potje vol is. Voor formaat babypotje moet het volgens mij te doen zijn in een kwartier. Het potje moet overigens wel helemaal vol, anders gaan de kleuren "lopen" als ze ermee gaan schudden. Voor de echt snelle werkers kun je een groter potje gebruiken of ze bijvoorbeeld de deksel nog laten beplakken.
Groetjes,
Karin.

De kids van een lege notendop een bootje laten maken, zand en schelpjes erbij en je hebt een leuk potje, evt nog een kleine tekening er op plakken en afdekken met wit papier, touwtje er rond en klaar, succes verzekerd!
Groetjes Linda

Maak er een sneeuwbol van. Doe er een plastic poppetje in of iets wat zelf gekleid is, knip van plastiek
bekertjes hele kleine snippertjes en maak je poppetje aan de binnenkant van de deksel vast. Doe in het potje de snippertjes en vul het potje dan met water. Deksel er weer op, aandraaien en schudden maar. Veel plezier ermee. Ook leuk voor moederdag bv hartjes van klei met de naam mamma er op enz enz
Jan van Duuren

Je kunt van die potjes leuke waxinelichtjes maken. Wij deden dat met langwerpige schelpen en een stukje touw. Schelpen rond het potje, touwtje eromheen en het potje is klaar. Je kunt de potjes natuurlijk ook verven.
Groetjes Suzan van Dun

Van glazen potjes kun je pennenbakjes maken. Je kunt de glazenpotjes met watervaste stift bewerken bv. je maakt er fruit figuurtjes op en laat de kinderen het inkleuren met plakkaatverf, je kunt ze dan niet meer afwassen of je moet ze nog een lak laagje geven, dat kost wel meer tijd dan kunnen ze de potjes niet meteen mee naar huis nemen. Je hebt wel wat voorbereiding nodig maar het resultaat is hartstikke leuk.
groetjes Saskia

Binnenin insmeren met lijm en bestrooien met glitter. Buitenkant versieren met verf en waxinelichtje erin doen. Buitenkant beplakken met stukjes vliegerpapier en dan waxinelichtjes erin doen.
groeten Betsie Dogger

Ik knipte een afbeelding uit van een servet, die bestaat uit 3 laagjes, de 2 onderste laagjes haal je eraf. Dan plak je de afbeelding op het potje met servettenlijm, misschien lukt het ook met andere lijm, heb ik nooit geprobeerd. Als het droog is kan je het potje gebruiken als vaasje, of als potje voor pennen, maar ik deed er altijd een waxinelichtje in! Dus het was dan een soort kaarsenhoudertje. Ook leuk met Pasen, op de plekken die overblijven rondom de servetten kun je stukjes eierschaal plakken. Dan krijg je een soort mozaik van eierschaal. Het voorbeeld op de foto is met stukjes struisvogelei. Dat is wat dikker, ik heb het nog nooit met gewoon eierschaal geprobeerd, dus geen idee hoe dat werkt. Dit plakte ik er op met gewone witte hobbylijm. Veel succes! Penney
**
** Zie ook: Mozaiekwerk
**

Misschien kun je er een waxine lichtje van maken, de tijd van kerst komt er weer aan. Of misschien een bloemstukje er van maken, met een mooi gekleurde band eromheen.
Je kunt er ook een ouderwets watten potje van maken, laat de kinderen ze dan met (glas)verf beschilderen, zodat het goed op blijft zitten. (ikzelf bewaar er ministeck in ,en minidingetjes van playmobiel en lego)
nou veel succes
Groet Arijette.

Je kan je potjes in een grote verfpot met lijm dopen en ze dan in snippers papier steken of in gekleurd zand of in confetti, ook fijne spaghetti is heel mooi. Met spaghetti laten drogen en dan kan je de volgende dag of iets later deze spaghetti weer verven.
Hoop dat je iets hebt aan deze tip.
groetjes en veel knutselplezier
Martine

Beschilder de potjes aan de buitenkant met transparantenverf bv. glasverf of beplak ze met stickers, doe er een waxinelichtje in en je hebt een sfeerlichtje.
groetjes Jetske.

Koop een paar glasstiften (eventueel raamstiften). Laat ze een mooie tekening op het potje maken. Doe er een waxinelichtje in, het resultaat is een leuk windlichtje.
Groetjes, Bettie

Je zou er heel goed een waxinelichtjes houder van kunnen maken. Laat de kinderen ze beschilderen of beplakken met vliegerpapier. Geeft een leuk effect en is snel klaar. Ook stickers die glimmen zijn bij kinderen altijd in trek, dus dat zou ook leuk zijn.
succes, Patricia

Ik heb ze gebruikt om er zelfgemaakte jam in te doen. Mijn zuster heeft de buitenkant beplakt met doorzichtig gekleurd papier en doet er waxinelichtjes in. Doe er kraaltjes in om zo kleur voor kleur terug te kunnen vinden.
gr. Josette

Een theelichtje ervan maken is niet heel origineel, maar wel leuk en gemakkelijk te realiseren in 15 minuten. Ik had laatst in een aantal eikeltjes een klein schroefje met oogje gedraaid. Om de bovenkant van een potje draaide ik raffia, aan de uiteinden reeg ik een paar eikeltjes. Verder stopte ik er een rozenbottel tussen en wat blaadjes. Klaar was het herfsttheelichtje. In het boekje 'Creatief' stond het afgewerkt met een vierkant stukje rood/witte katoen, verstevigd met textielversteviger, en een knoop. Nog mooier!
En beschilderen met glasverf kan ieder kind. Of een aantal kralen rijgen en eromheen wikkelen. Paddenstoeltjes maken is ook leuk. Het potje wordt dan wit geverfd als steel, op de deksel maak je dan een roodwitte hoed van papier. Erin kan een kaboutertje wonen.
Of kleine potjes jam maken, kinderen fruit laten mengen en opkoken met geleisuiker (of zelf alvast voorbereiden). Van een sticker een mooi etiket maken. Stofje met elastiek over het dekseltje vastmaken.
Met vriendelijke groet,
Marleen Hoogendam

**
** Zie ook: Sfeer lichtjes
**
** Zie ook: Zandlandschap
**
** Zie ook: Meer Glazen potjes
**

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop