Kauwgompotjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 151
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben een gelukkige winnaar van een jaar lang gratis kauwgom van een bekend kauwgommerk. Daarom heb ik bijna honderd van die potjes van kauwgom in de kast staan. (niet die grote potten van 100 kauwgoms, maar die kleinere van 30 of 40 stuks.) Ik ben er heel blij mee, maar als zo'n potje leeg is, wat doe je er dan mee? Weggooien vind ik jammer, want er zou misschien best wat van gemaakt kunnen worden. Een spaarpotje heb ik er al van gemaakt, maar om nou honderd spaarpotjes in huis te hebben is een beetje overdreven.
Ik hoop dan ook dat iemand mij een tip kan geven om van zo'n kauwgompotje iets leuks te maken, zodat je het ook nog eens weg kunt geven.
groetjes,
Anna


Je zou een potje kunnen beschilderen of beplakken. Verzwaar het met wat gips (zand kan ook), maak er zo een pennenstandaard van (koop wat pennen en potloden en verdeel ze over een aantal potjes).
Nog even leuk inpakken in foliepapier en je hebt een leuk cadeautje.
Succes
Corrie van der Steen

Ik ben zelf kleuterjuf en ik denk dat een dicht bijzijnde school er hl blij mee zou zijn. Als je er zelf toch geen bestemming voor hebt.
An Driessens

Versier ze en ga zaaien, zet er kleine plantjes in.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Gebruik het potje om kleine artikelen zoals kralen in te bewaren of andere dingen die erin passen. Beplak de buitenkant mooi.
Als je b.v. grote pot creme hebt die niet makkelijk te hanteren is kun je het potje vullen en eventueel zelf gebruiken of cadeau geven als presentje.
Sucses Anita

Maak van de potjes bureau setjes. Beplak of verf ze leuk voor pennen in te zetten.
Of verven een stuk of 6 op een theeblaadje zetten met een bloem er in leuk effect.
Janny havenaar

Misschien kun je er zelfgemaakt badzout in doen en het doosje mooi versieren.
Een erg leuk cadeautje, bijvoorbeeld voor de juf of meester op school. Of als iemand jarig is. Badzout maak je door grof zeezout te kopen en er wat druppels kleurstof door te doen. De kleurstof is volgens mij tegenwoordig te koop in grote supermarkten. Zorg ervoor dat de kleurstof vloeibaar is, is dat niet zo dan eerst wat water toevoegen voordat je het bij het zout doet want dan krijg je alleen maar klonters en mengt het zich niet. Ook weer niet te nat maken anders wordt het zout te vochtig. Ook nog een aantal druppels geurolie toevoegen, goed mengen en je bent klaar.
Het doosje kun je schilderen of beplakken met stickerpapier waarop je schrijft wat er in zit of met stofjes versieren.
Succes ermee, groetjes Brigitte

Als je kinderen hebt die op de basis school zitten kun je er een traktatie van maken. Je versierd de potjes met stickers, kralen of wat je kunt verzinnen. Je doet er een leuk kaartje aan maken met de naam van de jarige. De snoepjes erin en traktatie is klaar. Dit kun je ook doen voor een verjaardagsfeestje. Je kunt ze ook gebruiken als bewaarpotje om kruiden of hobby spullen in te bewaren. Paperclips enz.
Mario de Kock

Zou het niet leuk zijn om er pareltjes, kleine knoopjes of iets dergelijks in op te bergen. Ikzelf gebruik ook potjes van kauwgom om deze kleine stukjes in op ter bergen. Al deze potjes zet ik dan in een ronde schaal die kan draaien, soort kaasschotel. Op de dekseltjes of op de zijkant kan je tevens een knoopje of een pareltje bevestigen.
Veel succes.
Marleen

Je kan ze eventueel ook bewerken zoals de busjes van chips door erop scrap techniek toe te passen.
Als je er de dekseltjes van af doet kan je er ook leuke mini vaasjes van maken. Hierbij kleef je er natuurlijke elementen op zoals bloemblaadjes, touw.
Indien je kleine kinderen hebt kun je ze ook gebruiken om hun verjaardag surprise in te stoppen. Zet er dan pootjes aan, een staartje en eventueel een pomponnetje als kopje of gewoon iets uitgeknipt Dit kan dan een mini pingun, een poesje , een hondje.... worden.
liefs, Marleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop