Terracotta potjes verven

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 219-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik wil graag terracotta potten verven en zou graag willen weten welke verf daarvoor geschikt is? Als het even kan voor zowel binnen als buiten verf. Heb al verschillende sugesties gehoord zoals muurverf, acrylverf ( op waterbasis?), latex verf.
Maar ik wil het toch eerst zeker weten voor ik eraan begin.
Hopelijk kan iemand mij verder helpen.
met vriendelijke groet,
Lisa


Ik heb hiervoor de deco-verf van de action gebruikt. Na het verven ook nog aflakken met vernis!
Dinie Keijsers

De verfsoorten die je noemt kunnen allemaal wel. De potjes hebben een goede structuur waar veel op pakt.
Voor buiten is het wel een probleem en binnen ook als je er plantjes in doet. Want de de potjes zuigen vocht op dus vanaf iedere open plek (zonder verf) kan er vocht in komen. Dan zal na verloop van tijd de verf afbladeren, het gaat van binnenuit los zitten.
Een extra optie is om na het verven het geheel, binnen en buitenkant te lakken.
Je schrijft achter acrylverf (waterbasis) en dat klopt. Acryl is altijd op waterbasis en kan dus verdunt worden met water. Na droging is de verf wel watervast en zal dus niet afgeven als het nat wordt. (niet zoals waterverf van kinderen dat wel opnieuw oplost)
Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Met vriendelijke groet
Wim.

Met die verf kan het wel maar ik zou het eerst met gesso doen en ook met spuitlak over spuiten. Niet duur hoor dan blijf het goed. Anders gaat het eraf bij nat weer.
Succes janny Havenaar

Je kan de potjes het beste eerst met primer behandelen.
Groetjes Annie

Ik had het gespoten met verf van de action (verschillende neon kleuren) en met lak bespoten, maar door de regen, wind en vorst is het er al af geklapt. Maar de potjes zijn nog heel en ik heb er een zomer van kunnen genieten.
Groet Angelina

Je kunt de potjes het beste eerst verven met een basisverf. Gesso is een basis/ondergrond verf. Gebruik Acryl verf om eroverheen te verven. Aflakken hoeft niet echt, maar dat kan met elke soort lak die geschikt is om over acryl te verven.
Ik verf alles met als eerste een basis coating met Gesso. Mijn doeken die ik heel goedkoop op de kop tik worden zijn altijd al voorzien van een basis, maar ik verf ze toch nog altijd in met Gesso.
Veel succes
Groetjes, Joyce

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje