Rietjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 091
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik werk op een kinderdagverblijf. Nu hebben we van een ouder een heleboel rietjes gekregen. Heeft iemand een idee wat we daar mee kunnen doen. We hebben er al een keer een aantal kettingen van gemaakt maar zijn er nog andere ideeŽn. Ik hoor het wel, alvast bedankt.
Ingrid Altena


Van rietjes kan je een leuke vaas maken.
Knip een omgespoeld melkpak (of iets anders met de juiste vorm) op maat en laat het beplakken met rietjes. Als je ze tot het buigzame deel plakt en vervolgens die laatste stukjes ombuigt naar buiten krijg je een heel fleurige en leuke vaas!
Groetjes;
Cora

Je kan er bv een wcrolletje mee rondom beplakken. Dit wordt dan op een rond stukje stevig karton gekleefd en kan gebruikt worden als pennenhoudertje of papierklemmen potje.
Groetjes
Linda

Wij hebben met thema dokter een plaatje van een dokter gekopieerd en toen twee gaatjes aan de halszijde geprikt touwtje er door rijgen, touwtje door rietje steken het lusje onderaan (op de borst van de dokter) en daarop dan twee rondjes plakken, zo krijg je leuke stethoscoop.
groeten betsie dogger

Rietjes gebruiken ze bij mijn dochter op het kinderdag verblijf als steeltjes aan bloemen die je makkelijk kan maken van crÍpe papier of op ronde witte blaadjes en die laten schilderen.
Je kan ze ook leuk in stukjes knippen en om een wc-rolletje heen plakken (aldan niet ingekort) Leuk idee voor een pennenbakje ?
Francis Planet

Je kan die rietjes op een melkpak plakken. Je moet eerst de bovenkant van het melkpak eraf halen en dan de rietjes er verticaal op plakken. Die dingetjes waarmee je ze kan buigen moeten aan de bovenkant, en die kan je dan ook leuk ombuigen. Dit kan je als vaas gebruiken, want in dat melkpak is goed waterdicht. Ik hoop dat je er wat aan hebt!
Groetjes, Henrike (12 jaar)

Rietjes in stukjes knippen en er een leuke bloem, boot, boom of poppetjes van plakken. Erg leuk. dit heb ik een keer in het groot gedaan met de 4 jarige kinderen op een BSO.
groetjes Colinda van Oosterhout

Maak er leuke bloemen van, gebruik de rietjes als bloemstelen en zet deze bloemetjes dan in een vrolijk vaasje. Simpel en heel leuk om te doen en om te zien.
Groetjes,
Marjolein

Je kunt met stukjes rietjes van ongeveer 10 cm lang afgewisseld met een kraal een hele leuke vliegengordijn maken. De 'ketting'maak je aan het latje vast en om het geheel netjes af te werken doe je er nog een latje tegen aan. Tot slot maak je er twee haakjes met een oogjes aan waarmee je het gordijn voor de deur kunt ophangen.
groeten Marian Weishaupt

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop