Ruimtevaart

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 020
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zoek leuke werkjes over de ruimtevaart voor kleuters van groep 1&2?

Dit jaar heb ik met mijn groep 3 maanraketten gemaakt. Ze zijn heel gemakkelijk en ook zeker voor groep 1 of 2. Een keukenrol omplakken met wit papier. Met rode repen (zelf snijden of de kinderen laten meten!) maak je er een aantal banen omheen. Van rood papier maak je de punt van de raket (cirkel inknippen tot middelpunt en punten over elkaar heen vouwen.) Het vuur aan de staart van de raket maakt je van reepjes rood en geel crêpepapier, die je eraan vast plakt. En klaar is de raket. Zelf heb ik de kinderen er nog een maan bij laten omtrekken, knippen en schilderen. Als je de raker dan aan een touwtje aan de maan hangt heb je een prachtig gezicht!
Je zou de raket ook met zilver (aluminiumfolie) kunnen bekleden. Dat wordt vast ook mooi.
Groeten van Eric Arends, Zwolle.


Voor de ruimtevaart knutsel ideeën: Het is heel leuk om van een leeg flesje van 0,5ltr een raket te maken door het te laten beplakken heel simpel maar wel heel leuk.
Groetjes Corrie


I.v.m. ruimtevaart: W.C.-rolletjes beschilderen, beplakken, bestempelen of omwikkelen met aluminiumfolie. De punt van de raket maak je met een schijf stevig tekenpapier dat je vouwt tot een 'punthoedje' en het landingsgestel kan je maken van stukjes kurk of kroonkurken.
Tot slot een maan maken van een grote piepschuimbal omwikkeld met aluminiumfolie en alle raketjes kunnen naar de maan vliegen... voor het raam. Beschilder het raam eventueel met een ruimtelandschap.
Of misschien buitenaardse stempels maken... Op een stevig stuk karton allerlei materiaal plakken met reliëf erin, bv. draad, stukjes kurk, plastiek met van die luchtbelletjes erin, stukjes spons... Zo een mooi landschapje maken.
Als alles goed droog is en vastzit met de verfrol erover gaan en... Je kan een hele reeks buitenaardse stempels afdrukken. De resultaten zijn vaak heel verrassend!
Juf Heidi

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop