Schelpen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 100
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

In de vakantie hebben we erg veel schelpen gevonden, kleine maar ook hele grote. Wie heeft leuke knutselideeŽn voor meiden van 11 en 12 jaar?
Alvast bedankt,
Annie Tigchelaar


Boor een klein gaatje in de schelpen, rijg, met een knoopje achter het gaatje, de schelpen aan een touw, verschillende soorten geven een leuke kamerdecoratie, je kunt er ook een soort windhanger van maken.
Schelpen kun je ook mooi op bloempotjes plakken, je haalt dan een soort lijm die je op een stenen potje smeert, de schelpen druk je er dan op, eerst een ontwerp maken als je een vast ontwerp wilt maken.
Spanendoosjes kun je beplakken met kleine schelpjes die je mooi gekleurd hebt met bijv parelmoerverf.
Van schelpen kun je ook dieren maken, in de bieb heb ik vroeger wel eens een boekje geleend waarin voorbeelden stonden, met de oudere kinderen heb ik het op school ook wel gemaakt. vonden de leerlingen erg leuk.
Groeten Betsie

Ga bij Ikea leuke goedkope fotolijstjes halen en laat ze de fotolijstjes eerst verven en dan beplakken met o.a. schelpen.
Verder is er een ketting van maken natuurlijk ook erg leuk.
Eveneens weer het bloempotje beplakken. Een potje kopen bij het tuincentrum vanaf 0,25 cent en dan mooi beplakken, en er een mooi plantje in voor op de slaapkamer.
Ook er een schilderijtje van maken (beplakken op het fotolijstje bijvoorbeeld is erg leuk !
Groetjes
Chantal Meyer

Je kunt bij de Xenos hele leuke kleine maar ook grote houten bakjes kopen. Ik heb het zelf ook gedaan een jaar geleden, en het is heel leuk om te doen. Je neemt een lijmpistool en je lijmt de schelpen stuk voor stuk op het doosje, eventueel doe je het alleen op de zijkanten zodat je op de bovenkant nog glitters enz kunt doen. Het is een leuk cadeautje om cadeau te doen aan opa/oma maar je kunt er ook sieraden etc in doen.
Ik hoop dat je er wat aan hebt
Groetjes en knutselplezier van Leonie [ 13 jaar ]

- Kleine gaatjes erin boren (met een handboortje), zo kunnen de meiden er een ketting of oorbellen van maken.
- Een (klein) houten doosje (bijv. sigarendoosje) beplakken (stevige hobbylijm) met de schelpen, ze kunnen het doosje gebruiken om haarspeldjes of sieraden in te doen.
Groetjes Sanne van Buul

Maak een mooie rand voor een spiegel of een fotolijstje. Ook kun je ze er kettingen van laten maken of een doosje bekleden die dienst gaat doen als sieradenkistje.
Succes
Corine de Ruiter

Ik heb zelf ook nog schelpen staan waar ik wat mee wil gaan doen, ik heb het volgende idee, maar of het werkt moet ik dus zelf ook nog uitproberen:
Ik wil een soort geluidsmobile / windgong maken op de volgende manier: klein gaatjes boren in de schelpen, de schelpen aan een aantal (vis)draden (ik bedoel van dat nylon hengelsnoer) rijgen met wat onderlinge tussenruimte (een paar cm.) en op een of andere manier vastzetten (knoopje, lijm, kraaltje met lijm). Als ik dan meerdere draden met schelpen heb van elk b.v.. 30 of 40 cm. maak ik ze naast elkaar vast aan een dun stokje, zodat ze bij lichte wind net tegen elkaar kunnen komen, dat hang ik voor een klapraampje en als dat dan openstaat komen de schelpjes door de wind tegen elkaar en maken (hopelijk) een licht en tinkelend geluid.
Succes ermee!
Marjan, Veendam.

Kaarsjes in gieten? Of ben je dan te jong: 11 Š 12 jaar?
Je neemt 2 pannetjes, die in elkaar passen. In de onderste doe je water, en in de bovenste oude en/of kromme kaarsjes. Lontjes kun je bijv. uit de
waxinelichtjes halen.
Groetjes Cindy

Koop spiegels bij ikea, daar zit een mooie houten rand langs deze kun je met lijm insmeren en daar alle schelpen op plakken ook kan je eventueel met dik touw erdoorheen laten lopen om nog meer een zee idee te krijgen.
De hele kleine schelpjes gebruikte ik weer vaak met 3D kit op wenskaarten om het strand na te bootsen met een klein beetje strandzand.
Veel succes ermee.
Groetjes Tonnie Lansink

Ik heb zelf een piepschuim halve bol op tafel staan met allerlei schelpen er zomaar opgeplakt met lijmpistool. Wat erg leuk is. Eerst een bord en daarop de bol.
gr Han

Wat erg leuk is, is een sigarendoosje beplakken met schelpen. Het mooist is het om de doosjes eerst te verven.
Ook leuk: een rand om een spiegel maken of een strokrans beplakken. Deze knutsels lukken het best met een lijmpistool. Nadeel is wel dat dat erg heet wordt.
Succes, Joke.

Je kunt een bloempot nemen en er zelf drogende klei op doen en de schelpen erin drukken. Als de klei goed droog is kan er geschilderd worden.
Groetjes Lies Kraan

Met allerlei strandspullen kun je een koord maken of een guirlande, schelpen eraan stukjes drijfhout, stukjes touw en je hebt een leuk koord. Ook kun je een sigaren kistje beplakken met de schelpen en tussen de ruimtes strooi je zand.
Van de schelpen kun je de kinderen met een lijmpistool en glitters sieraden laten maken, kleine veiligheidsspeldjes erbij en een leuke broche.
Succes Jenny Stam

Met schelpen kun je hele mooie spiegel randen maken of fotolijstjes. Je pakt een oude spiegel of koopt bij bijvoorbeeld ikea houten fotolijstjes. De rand zou je in een gewenste kleur kunnen schilderen hoeft niet. Je plakt de schelpen erop met de rug naar boven geeft het mooiste effect maar dat moet je zelf ma ff proberen. Het is ook leuk om dit met macaroni bonen en andere pastas te doen. Je kunt het ook combineren de hoeken met schelp en ertussen macaroni of zo.
Succes.
Femke Langenberg

Hier als bijlage een idee en de uitwerking wat je zou kunnen doen met de gezochte schelpen. Deze activiteit heeft mijn man als handvaardigheidles gegeven aan groep 6,7en 8 van de basisschool en het was een groot succes.
Veel succes en plezier
Erna Maag uit Almelo
==
== Ik heb het op de site gezet.
== https://www.knutselidee.nl/ideeen/schelpenlijst.htm
==

Je kan met schelpen fotokadertjes maken van plastic, karton, piepschuimbuisjes, enz.
Ik heb de kadertjes dan allemaal versierd met schelpjes die ik gevonden en/of gekocht heb en andere materialen.
Zie voorbeelden op https://www.knutselidee.nl/ideeen/schelpenlijst.htm
Verder kan je met schelpjes armbandjes en kettinkjes maken of je kan er potjes en doosjes of kaartjes mee versieren!
Ik weet niet hoe groot de 'hele grote' schelpen juist zijn, maar als ze groot genoeg zijn en als potje kunnen dienen, kan je er kaarsjes in maken.
Wat ook leuk is - maar misschien eerder iets voor jongere kinderen - is met de schelpjes figuurtjes maken en deze op een blad papier/karton kleven. Een schelpjes-mozaÔek is misschien ook een tof idee?
Of een schelpenkrans https://www.knutselidee.nl/ideeen/schelpenkrans.htm
Els Hautekeete

Op elkaar plakken, staartje van stukje veter, voelsprieten van borstel, oogjes van kraaltjes, neusje tekenen met zwart en rode stift.
Groetjes Mien,

Toen mijn kinderen klein waren 12-9-7 jaar, gingen we wekelijks naar zee er werden massa schelpen gevonden. Op plankjes, sigaarkistjes en karton dozen werd een tekening gemaakt. Een clown, een boot, een landschap enz. Schelpen werden geplet andere niet en gekleefd op de tekening. Nadien werd er op geschilderd. Hele mooie dingen hebben ze gemaakt als geschenk voor verjaardagen. Nu maken de kleinkinderen vooral maskers en hangen die op in hun kamer.
Ik hoop dat ik je hebt kunnen helpen om leuke dingen te maken met de vele zeeschelpen.
Veel liefs Jessie

Fotolijstjes (waar je een mooie vakantiefoto in doet) beplakken. Leuk als je er een aantal van verschillende maten bij elkaar hangt.
Lijst van een spiegel mee beplakken.
Doosjes versieren (goedkoop van spaanplaat bij de Xenos) Hier kunnen bijvoorbeeld sieraden in bewaard worden.
Sommige schelpen hebben al gaten, in andere kun je makkelijk een gaatje boren. Leuk om een ketting van te maken, bijvoorbeeld met een stoere veter.
Anita Jongkind

Hieronder een foto van Nathalie Schouppe van een fotolijstje met schelpen en afgewerkt met een rand van zand.Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop