St.-jakobsschelpen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 116
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wat zou ik kunnen doen met st.-jakobsschelpen? Ik heb nog geen ideetjes gevonden om iets moois daarmee te maken. (voor kleuters) Dit zijn van die grote formaat 10cm op 12 cm schelpen en daar kun je heel wat andere dingen mee doen dan kleine schelpen, zoals een hoofdje met haar opgeplakt enzo. Maar ik vroeg mij af of er andere mogelijkheden zijn.
Groetjes Chris


Zeep smelten, kleuren erdoor mengen en in schelp gieten, leuk geschenkje!
groeten,
Greet

Van de st.-jacobschelpen kun je een treintje maken. Van een hele bijzondere kun je een locomotief maken. Een paar schijven karton kunnen dienen als wielen. Maak evt. een schoorsteen hierop, zodat er een echte locomotief ontstaat. Met ijzerdraad kunnen de schelpen aan elkaar vast worden gemaakt. (lukt een gaatje met de hand maken niet zo goed, maak dan een klein gaatje dmv boren) Aan de wagonnetjes natuurlijk ook wielen en klaar is ook deze trein.
(hier kun je trouwens ook een mobile van maken. Wel een prutswerkje denk ik)
Groetjes Marleen

Wat dacht je van een bloemstukje: Knip van een lege eierdoos de 'kuiltjes' los en plak er op iedere schelp 1. Vul dit potje met een klein beetje aarde, mos o.i.d. en zet er een bolletje in ( narcis, blauw druifje). De bolletjes hebben niet echt veel aarde nodig omdat ze hun voeding uit de bol halen. Versier de schelp verder met wat mos, tilantia,steentjes, schelpjes (voor Pasen met een geel veertje, eitje) etc.
Als je er iets van vogelvoer op plakt kan je het stukje buiten zetten en komen er vogels op af (pinda's, halve vetbol, gierststengel etc.)
Gr
Corrie

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop