Schelpen gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 119
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

We hebben op de peuterspeelzaal heel veel gekleurde schelpen wie weet een idee wat ermee te knutselen.
Groet Mariska


Gaatjes in boren en kettingen van maken.
Strook stevig karton op maat van hoofd maken en daarop de schelpen plakken.
Blauw karton, beplakken met bijv vissen of zeemeerminnen en daarbij wat schelpen
Groetjes Miranda

1.) Misschien kan je bij een sigarenwinkel om houten kistjes vragen, of zelf houten doosjes kopen (b.v. bij Xenos) en de kinderen de schelpen erop laten plakken. Bij de Wibra kan je leuke houten theekistjes kopen voor 1 euro per stuk. de rand kan dan beplakt worden met de schelpen
2.) Ook de lijst van een houten spiegel is er leuk mee te versieren (als het aanschaffen van spiegels tenminste niet te duur voor je is)
3.)Een welkomstbordje bij de voordeur/of een bordje op de eigen kamerdeur: beplak het hout met de schelpen en laat wel ruimte over om een naam of het woord welkom er op te schilderen (afvalhout kan je gratis meenemen
bij verschillende bouwmarkten)
3.) Eigenlijk kan je alle houten voorwerpen beplakken met schelpen. Misschien kunnen de kinderen van thuis iets meebrengen (doosje/pollepel/plankje)
4.) Je kan er (fantasie) dieren mee maken door de schelpen op elkaar te plakken. Volgens mij is er een hobbyboekje van (wellicht in de bibliotheek)
5.) Zelf heb ik hele kleine schelpjes wel gebruikt om een (vakantie)kaart mee te versieren. Als je hem wil versturen moet je hem wel tussen een velletje bolletjesplastic leggen, anders breken de schelpen.
Ik hoop dat je zo op wat ideeŽn bent gebracht.
gr Corrie

Misschien kun je de schelpen gebruiken voor Vaderdag. Je maakt dan een foto van elk kind deze plak je op een gekleurd karton deze vul je op met de schelpen die je er op lijmt met een speciale lijm. Aan de achterkant een zelfklevend haakje en klaar is je cadeau.
groetjes Antoinet.

į Gaatje in boren en rijgen aan een touw. Eventueel ook stukjes van drinkrietjes of vierkante stukjes foam of van isolatiefolie gebruiken bij het rijgen.
į Kadertje rond een tekening of schilderijtje voorzien van schelpen. Dit is gemakkelijk vast te plakken met een warme lijmpistool.
į Houten kaasdoosje insmeren met gips en hier de gekleurde schelpen indrukken.
Alex

Op een lijstje plakken voor een fotolijst.
Op een bakje lijmen b.v. een boterbakje met deksel
Aan een touwtje rijgen als er gaatjes in zitten voor een ketting of als slinger gebruiken als fiches bij een spelletje als tel oefening gebruiken hoeveel roze, hoeveel witte, waar zijn er meer van.
Op karton plakken als een schilderij
succes!!
Jenny Stam

Ik plakte ze vroeger op kleine doosjes, zodat je een schelpendoosje kreeg. Ook op een bloempot of helemaal of alleen randen, ook een fotolijstje kun je er leuk mee opleuken. Of een gaatje er in en een ketting van maken,
maar dit zullen wel allemaal ideetjes zijn die bekend zijn. Je kunt zelfs een leuk motiefje bedenken en er een figuur van maken b.v. op de muur van de w.c. (mozaiekwerk) of waar dan ook.
Zo zijn er natuurlijk onnoemelijk veel mogelijkheden om er wat mee te doen.
groeten Alie

Met de zomer in aantocht (dat hopen we toch) kan je er leuke decoratieve doosjes mee maken. Laat de kinderen een houten sigarendoosje vol plakken met schelpjes. Zo maken ze een eigen schatkistje.
Je kan ook als je zelf heel handig bent, kleine gaatjes boren in de schelpen. Deze kunnen dan als kralen gebruiken worden om er een zomerse halsketting mee te maken. Je kan ook afwisselen kralen met schelpen aan een hals ketting. Als het echt veel schelpen zijn kan je er ook lange banden van rijgen en gebruiken als decoratie aan de muur of voor de deur.
Groetjes
AN

Je kan de schelpen gebruiken om een lijstje om een foto te plakken. Knip van karton een lijstje voor om de foto en laat die beplakken, plak daarna de foto erachter.
groetjes, Maroesja

Ze hebben vorig jaar bij mijn zoontje op de peuterspeelzaal het thema strand gehad. De kinderen hadden van klei een strandje gemaakt met hierop geplakt zand. Dit was geplakt op een blauw papier (de zee) en vervolgens met schelpen versiert. Deze waren er ook op geplakt. Je zou ook een windlichtje kunnen maken en dan rond de kaars op het zand de schelpen neer leggen.
Groetjes Ingrid

Laat de kinderen voor de verjaardagen van vader/moeder een mooi lijstje (kartonnen kader) volplakken met de schelpen, foto van het kind er in of een mooie tekening en je hebt bij elke verjaardag voor de ouders/grootouders een leuk cadeau. Of voor vaderdag/moederdag een mooi doosje laten versieren met de schelpen. Voor moeder kan het een mooi sieradenkistje worden, en voor vader een schroeven/spijkerdoosje bijvoorbeeld.
met vriendelijke groeten,
Karin van Doveren

Ken je die hele dunne houten doosjes? Afgelopen moederdag heb ik er een van moederdag gekregen. Daar zou je de schelpen op kunnen plakken om het doosje te versieren.
Wat je ook kunt doen zijn rieten mandjes gebruiken en die vullen met schelpen en dat voor een goed doel verkopen.
Of gebruiken in de zandbak, om een kasteel mee te versieren
gr. Josette

* Leg ze op een vel papier en laat de peuters er met verf overheen spatten.
* Laat de peuters de schelpen verven.
* Maak met de peuters een zandtekening (eerst lijm op het blaadje en daarna zand erop). Lijm daarna de schelpen erop.
Veel plezier.
Groetjes Silvia

Schelpen waar gaatjes in zitten kun je gebruiken om kettingen/armbandjes te rijgen.
Schelpen zonder gaatje kun je gebruiken om schilderij/foto lijstjes te versieren. maak een schilderij/fotolijstje van stevig karton en dan plakken maar.
Met de zomer in het vooruitzicht is het ook leuk om een tekening te laten van het strand (ook op stevig karton) en her en der wat schelpen te plakken
Leon van Buul

Vuurtoren van een keuken rol maken om en om rood ,wit papiertje,boven in een waxinelichtje. op een bordje zetten met zand. (evt. vastplakken) de schelpjes erom heen leggen.
Leuke armband of ketting, Gaatjes in de schelpjes en rijgen aan scobbydoo draad bijvoorbeeld.
Fotolijstje rand omplakken met schelpjes afstrooien met zand.
Of een kleurige mobile met allemaal touwtjes aan een kledinghanger evt. in combinatie met belletjes.
Succes Paulien

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop