Sinterklaasavond

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 089
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Voor dit jaar zijn de antwoorden te laat, maar misschien heb ik er volgend jaar dan iets aan. Wie heeft er een leuk idee voor de sinterklaasavond zelf? Bijvoorbeeld om de kado's uit te pakken in de vorm van een spel? Er ijn er vast wel die zoiets vaker doen.
Bij voorbaat dank.
Corrie van Aggelen.


Ik heb vroeger toen ik nog jonger was iets heel leuks gedaan. Je kunt door het hele huis enveloppen en kadootjes verstoppen. Het is de bedoeling dat er één brief in de brievenbus ligt, met een aanwijzing voor de eerste vervolgbrief. Bijvoorbeeld: het kleinste kamertje van het huis (toilet of meterkast).
Hier ligt dan de vervolgbrief en eventueel een pakje. Ook kun je in plaats van zinnen op de brieven, rebussen of puzzels maken, zodat ze eerst moeten puzzelen. Zo vinden ze steeds nieuwe brieven en cadeaus, en je kunt hier best een paar uurtjes mee vullen!
Ik vond het heel erg leuk! Ik hoop dat je er iets aan hebt...
Groetjes Bianca Peeters (Ospel)

Misschien is het leuk om met een dobbelsteen te gooien. Als iemand 6 gooit, mag hij/zij een pakje pakken. Dat wil niet zeggen dat die persoon voor zichzelf mag pakken, maar voor een ander.
Je zou ook per aanwezige een briefje met de naam en confetti in ballonnen kunnen doen. Deze hang je op en om de beurt mag iemand de ballon stuk prikken. Erg feestelijk en je weet gelijk wie er aan de beurt is om zijn/haar cadeautje te pakken. (het nadeel hiervan is dat je wel moet weten hoeveel cadeautjes er per persoon zijn, want zoveel ballonnen moet je dan klaar maken)
Ik heb geen idee of dit iets is, maar in ieder geval succes ermee!
Groetjes,
Cindy

Maak een spelbord met de letters van de familieleden erop, speel met een dobbelspel, als de dobbelsteen op de letter van iemand komt mag deze het cadeuatje uitpakken. (een ganzenbord achtig geheel, ook met een paar leuke opdrachten ertussen en ook een paar terugloopopdrachten voor de spanning, wie heeft het eerst alle cadeautjes uitgepakt.
Groeten Betsie Dogger

Bij ons in de regio wordt het volgende vaak gedaan, er zijn algemene pakjes (dus voor iedereen leuk om te krijgen) dan stel je een bepaalde tijd in, zeg maar een kwartier, je gooit alle pakjes op een grote hoop en dan ga je omstebeurt gooien met een dobbelsteen, iedere keer als je zes gooit mag je een pakje van de stapel pakken, als de pakjes verdeeld zijn en er is tijd over dan mag je als je zes gooit een pakje bij een ander weghalen. Het spel gaat net zolang door tot de afgesproken tijd voorbij is. Dit spel is niet geschikt voor kinderen, naar erg leuk met goede vrienden, kennissen, relaties.
Het is wel zo dat het mogelijk is dat er iemand overblijft die niets heeft, daarom is het niet zo geschikt voor kinderen, je zou kunnen voorstellen dat diegene dan van iemand een cadeau mag pakken (als laatste) zodat de pechvogel toch iets heeft. Meestal bestaat het gezelschap uit stellen (man en vrouw of vriend vriendin etc..) dan heeft uiteindelijk elk koppel toch wel iets.
Wat ik als kind trouwens erg leuk vond (nu nog trouwens) was dat mijn ouders alle pakjes door het huis heen verstopten en wij als kinderen mochten dan alles gaan zoeken, in een mand stoppen en als we alles gevonden hadden uitpakken! Zo duurde de avond (of middag) lekker lang en was het best spannend!!!
Marianne

Een vriendin van me heeft met sinterklaas inderdaad een spel gespeeld: het was een soort ganzenbord, waarbij je op bepaalde vakjes een opdracht moest uitvoeren (liedje zingen, met een pepernoot op je hoofd rond de tafel lopen, iedereen een kruidnootje geven e.d.) en er waren ook vakjes bij waar je een pakje mocht pakken. Ik weet niet of het een bestaand spel was of dat ze het zelf had gemaakt. Maar met een beetje fantasie kun je dat wel zelf in elkaar draaien, toch?
Groetjes van Astrid Jeremic

Wij doen met Sinterklaas/Oudejaarsavond ook altijd een dobbelspel.Iedereen koopt tot een bepaald bedrag wat cadeautjes , waaronder ook neppers zoals een wc-rol, blikje soep, of pak rijst/macaroni of een pakje papieren zakdoekjes etc. Alles wordt op een grote hoop gelegd en we gaan dobbelen.
1 = cadeautje pakken voor je zelf
2 = cadeautje pakken en naar rechts afgeven
3 = cadeautje bij iemand anders wegnemen
4 = cadeautje pakken en naar links afgeven
5 = cadeautje pakken en aan een willekeurige ander geven
6 = cadeautje uitpakken.
Maar de regels kun jezelf natuurlijk veranderen.
Wij doen dit al jaren met een grote vriendenkring waaronder ook kinderen (dus houdt daar met de cadeautjes ook rekening mee) en die genieten er net zo van.
Amy uit Voorburg

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop