Sint Maarten Diverse Tips (2)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 120
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wij hebben zelf geen kinderen maar proberen toch weer ieder jaar om er een leuke avond van te maken voor de kinderen. Zo hebben wij voor de ramen aan de straatkant lampionnen met en zonder verlichting voor de ramen hangen en buiten diverse lantaarntjes met kaarsjes e.d. Er is met weinig maar wel leuke dingen iets rondom het huis te doen om het voor de kinderen leuk te maken. Het is tenslotte een kinderfeest!
Voor dit jaar ben ik aan het kijken of wij de lekkernij aan de deur in een leuke verpakking kunnen doen. Er staan genoeg ideeŽn op internet bij kleuterpagina\'s.
Jicky van Lienen, enkhuizen

Als je langs de deuren gaat moet je wel leuk zingen en niet zo slappjes want dan vinden de mensen er niks aan en je moet wel een feestelijke lampion hebben en een feestelijke zak voor je snoep. Denk er aan dat sint-maarten is op 11 november en dat liedje moet wel een keer zingen.
Neem ook een vriendinnetje uit je klas of zo dan is het gezelliger en doe aardig tegen de mensen
Amanda

Lampion Sint Maarten.
Een lege cacao-pot van de benco.
Deze door de kinderen laten beplakken met b.v. crepť-papier of beschilderen met plakkaatverf. In de deksel van de pot een gat maken voor het lampje of de deksel weglaten.
Pak een stokje om vast te houden en daaraan het ijzerdraad bevestigen (zie hieronder)
Door een gaatje aan twee kanten van de pot te maken en b.v. met dun ijzerdraad een hengsel waar ook het lampje aan rust aan de stok.
Patries

Uilskuiken lampion
Benodigheden: Gekleurde stukjes vliegerpapier, Leeg melkpak, Watten, Papier, Stiften, Karton, Stukje draad of ijzerdraad
Hoe ga je te werk:
Je gaat kleine stukjes uit het melkpak knippen/prikken, daarachter plak je verschillende kleuren vliegerpapier. Dan ga je de rest van het melkpak beplakken met de watten. Dan knip/prik je uit het karton een kop, daarop teken je een gezicht, daarom heen plak je weer watten. Nog een stukje draad of ijzerdraad eraan en dan is het klaar.
Tip: Voor een kop (de vorm) zie boeken of internet
Amarens

Leuke lampion
Wat heb je nodig: Karton, vliegerpapier, Sterke lijm
Je maakt op het karton een leuk figuur. bijv. een clown.
Die moet je twee keer overtrekken. Aan de zij-en onderkant moet je een stukje over laten, dat is namelijk de plakrand.
Dan vul je alle vakjes met vliegerpapier. En dan heb je een leuke lampion
Tip: Je kan ook stroken van vliegerpapier aan de onderkant hangen
Samantha

Lampion/lichtje halloween
Neem een grote lege plastic fles met handvat waarin was vloeibaar wasmiddel heeft gezeten Spoel hem schoon Maak er met een mesje/prikker Halloween of andere figuren in (dit kun je doen met een sjabloon en ook door er een leuk plaatje op te plakken en uit te snijden/prikken.Schilder de rest mooi. Leg er een lichtje in op batterijen en je hebt een mooie makkelijk vast te houden lantaarn, die nooit meer door regen of wind stuk waait
Tip: Gebruik wel watervaste stiften / verf
Roelie Thole

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop