Slingers

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 132
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil voor een feestje, leuke originele slingers maken. Op knutselidee heb ik al wat gevonden maar wie heeft er nog andere leuke ideeen om een slinger te maken?
Mvg Matthijs


Je kunt bijvoorbeeld een baan papier pakken en deze als een waaier vouwen. Dan teken je er bijv. een mannetje op (wel zodat hij goed uitkomt xD) en hem dan uit knippen. Dan heb je een slinger met allemaal mannetjes!
Kimberly

Ik had grote stapels wc-rollen liggen, en heb daar slingers van gemaakt. Hoe doe je dat? Eerst laat je het kindje de wc-rollen verven in de meest prachtige kleuren. Vervolgens knip je de wc-rol nadat ie gedroogd is in de lengte door midden. Daarna knip je de rol in de breedte in 4 stukken, dus twee keer halveren. Je hebt dan vier open rolletjes. Je niet de eerste dicht, haalt de tweede erdoor, en niet die vervolgens ook weer dicht. Wordt en erg leuke, kleurige en stevige slinger. Die je uiteraard zo lang kunt maken als je wilt.
Groeten Simone

Ik heb een slinger gemaakt van de (klasse) fotos. Het is wel even een werkje maar je hebt er jaren wat aan en je kunt het ook telkens veranderen met bijgekomen hobbys of vriendjes. Leuke verhaaltjes of zo, of van favorieten spelletjes, vakanties pret, idolen enz Je kunt er eindeloos mee frutselen en spelen.
mvg cai

Leuke fotos van je kind en die op vlaggetjes plakken ik weet niet hoe oud ze zijn maar als ze bv 1 jaar worden dan van iedere maand een foto zo zie je ze 1 jaar worden.
Wat ook leuk is van oude lapjes stof vaantjes knippen en die aan een slinger bevestigen.
Monique ter Heerd

Er werd gevraagd voor een originele slinger: Doppen van een fles. Gaatje boren, draadje erdoor klaar. Je kan van en zelfde soort nemen of juist allemaal verschillende. Bijv van frisdrank, bier, enz. of je gebruikt klein keukenmateriaal bijv een blikopener, pollepel met een gat erin, knoflookknijper, garde enz.
groetjes, Marjan

Digitale foto's van het feestvarken uitprinten op een A4-tje, en dan aan een touwtje hangen. Het leukste is dan dat je twee A4-tjes tegen elkaar plakt met het slinger touwtje er tussen: zo heb je een voor en achterkant en is de slinger mooi aan alle kanten. Met diverse kleuren touwtjes maak je het vrolijker. Eventueel kan je nog gekleurde sliertjes eraan vast maken etc.
Ja kan diverse verschillende foto's doen, maar ook 1 foto gebruiken.
groetjes en succes
Erna

Met stroken slingers maken eerst maak je ringetjes en die verbind je met een ander strookje
Groetjes Madelon

Slingers met schelpen, pluimen, blaadjes, ...
Een rupsslinger (alla caterpillar) maken: Teken een hoofd van een rups op een blad, knip uit en versier deze. Vraag aan elke genodigde om een stuk van het lijfje te versieren (teken een cirkel op een blad en teken er pootjes onder) met kleurtjes, snippers, foto's, wensen, ....
Elke genodigde brengt op het feestje zijn stukje mee en dit wordt aan het hoofd verder geplakt tot je een lange rups bekomt die over het raam of de muur kronkelt. Het staartje voorzie je dan zelf met foto's van het feestje, de menu, een wens, ...
Gegarandeerd dat dit een leuke slinger wordt die je met plezier een tijdje zal laten hangen.
groetjes,
Tiny

Je zou slingers kunnen maken met plastic sheet`s erin. Deze sheets zijn voor gebruik op een overhead projector en zijn, met plaatjes, doorschijnend. Je zou dan zoals ik zelf gedaan heb twee klavertjesvier kunnen uitknippen uit papier (of een andere vorm) en daar in het midden een rondje uit knippen. Daar dan de sheet er tussen in plakken. Wanneer je dit voor het raam hangt heb je een leuke slinger die doorschijnend is en aan twee kanten kun je de foto zien.
Sandra

Je kunt vlaggetjes uitknippen uit tafelzeil. En hier vervolgens een slinger van maken. Ook kun je allerlei beesten uitknippen uit karton en zo dat elk beest weer inhaakt in de volgende. Afhankelijk van welke periode het is in het jaar maar kun je ook 'iets' kiezen dat met het tijd van het jaar te maken heeft in plaats van vlaggen bijvoorbeeld allemaal zonnen in de zomer of allemaal sneeuwpoppen in de winter.
Succes Marian

Zelf slingers maken: Wij hebben het zo gedaan: knip van allerlei stofjes (zowel effen als gedessineerd) gelijkbenige driehoeken, zigzag ze rondom met de naaimachine en naai ze aan een aantal meter bailletband. Maak aan het einde van het band lussen zodat je de slinger gemakkelijk kunt ophangen.
Hier heb je jaren plezier van, en je kist met kleine lapjes raakt ook eens leeg. Let op dat de kleuren bij elkaar passen.
Corrie van der Steen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes