Watten sneeuwpop

Ingezonden door: Celine
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 162
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Nodig: wit papier, oranje papier, zwart papier, watten, ijzerdraad met haartjes, alleslijm, plakband.

Oke jullie kennen vast wel een sneeuwpop, nou nu ga je er een maken en zo doe je dat: Je maakt een mooie ronde prop van het witte papier gebruik niet het hele papier! Dat is het hoofd als hij goed en mooi rond is ga je de watten erop plakken. Je doet een dotje lijm op de prop, zorg dus wel dat de prop niet uit elkaar valt en beplak de prop helemaal met watten. Dan heb je het hoofd. Je knipt van het oranje papier een neusje en van het zwarte papier ogen en een mond van ronde zwarte papiertjes. Dan maak je een hoed het is best moeilijk. Oke je lijmt nu alles op zijn hoofd (wel op de goede plek natuurlijk) en dan maak je nog zoon prop maar dan groter dan het hoofd. Logisch want dat word de buik. Je doet het zelfde als wat je bij zijn hoofd deed en beplakt hem ook helemaal met watten.
Als je daarmee klaar bent knip je van het zwarte papier nog drie knopen voor zijn buik en die plak je erop en dan knip je een bezem en die plak je er ook op.
Je maakt een sjaal van het ijzerdraad met haartjes die kun je natuurlijk ook van stof maken. Dan plak je het hoofd op het lijf en even laten drogen. En daarna wind je de sjaal om zijn hals je kunt hem beter niet vastplakken en klaar is je sneeuwpop. Je kunt hem gezellig neerzetten of nog even laten drogen en dan pas neerzetten heel veel plezier en groetjes!

Tip:
Het is erg kleverig dus handig als je een doekje bij je hebt en je moet er zeker een krant onder leggen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop