Snoepboom

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 151
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben momenteel zwanger van ons 2de kindje.omdat ik dadelijk moet stoppen met werken ben ik dus mijn volledige zwangerschap thuis en kan ik dus ook zelf knutselen enzo aan de suikerboontjes. Nu had ik een ideetje voor de kinderen. In plaats van kleine suikerboontjes wilde ik een snoepjesboom maken waar ik dan snoepcadeautjes in hang waar ze uit kunnen kiezen. Nu was mijn vraag of er iemand een idee heeft hoe ik deze boom kan maken. Niet te groot natuurlijk en ja met materiaal dat natuurlijk geen stukken van mensen kost. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Alvast bedankt. Groetjes sarah


Mogelijk een idee voor vragensteller 4, de snoepboom.
Met de kerst zag ik ergens een (denne)boom gemaakt van betonijzer wat ze voor funderingen gebruiken. Door dit diagonaal af te zagen in de vorm van een (denne)boom, krijg je een boom met ruitvormige vakjes. In de bovenhoek van de vakjes (ruit) waren kleine kerstballetjes gehangen, die je kan voor een snoepboom vervangen door bv. dropsleutels, kleine zakjes met snoep ed. aan een kerstbalhaakje op te hangen. De rand van de boom kan je met een fijne slinger omwinden. Deze boom kan je tegen je raam of een muur zetten. Je zou er ook nog kleine opgeblazen (water)ballonnetjes voor de kleur er tussen kunnen hangen.
Groetjes, Evelyn de Vries.

Ik zag laatst een tak van een berkenboom, vastgezet op een plank, ik weet niet hoe vastgezet. Die tak was bespoten met een soort laagje (sneeuw) o.i.d zag er erg leuk uit.
Na de dienst als suikerbonenboom kun je hem als decoratie laten staan, je kunt er dan ook een andere seizoensboom van maken.
Groeten Betsie

Een boom maak je makkelijk van triplex. Een kind van 6 maakte er een van een vierkant vouwvelletje schuin door midden, doorknippen. Het 1ste deel leg je weg, het volgende weer schuin door midden weer knippen en doorgaan op dezelfde manier tot je niets meer over heb.
Je leg ze op triplex en zaag ze uit je kan de bovenkant recht zagen en op elkaar lijmen klaar is de boom.
Groetjes Corie de Wardt Woudenberg

In plaats van een boom te maken kun je ook een grote oude paraplu gebruiken daar kun je zowel door het stof van de paraplu als de spanijzers met draad dan de snoepcadeautjes aan bevestigen.
Sucses groetjes Anita

Graag wil ik een idee geven aan de vraag die gesteld word door iemand die zwanger is en een snoepboom wil maken.
Ik maak meestal met een bruiloft een geld boom. Ik geef b.v 25 euro.
Nou dan zorg ik eerst voor een tak, van een struik of een kleine soort boom. Als het maar een stevige tak is. Daar stroop ik alle bladeren af, zo gewoon met de hand erlangs en er aftrekken. Tak voor tak. Dan neem ik een mayonaise emmertje of een groot blik waar verf in heeft gezeten. Zet de emmer op een stuk keukenfolie en vouw alles naar boven in de emmer of in het blik, zo is de emmer al bekleed.
Daar doe ik zand of aarde in en zet dan de tak in het midden en druk hem nog eens goed aan en dan nog wat aarde bovenop.
Dan heb je een mooie boom en zo groot als je hem zelf wilt. Hij ziet er wel kaal uit. Ik heb dan 25 euro aan klein geld dus 5cent en tien cent en twintig cent enz enz Daar ga ik met plakband een keer over de munt rond en dan met een stukje van het plakband hang ik het aan de tak. Zo hang ik de boom helemaal vol en zorg ervoor dat alles goed vast zit.
Ik haal dan bij een speelgoed winkel een kleine bloemen gietertje (speelgoedgieter voor de zandbak) en die pak ik in als cadeau en zet er boven op: GEEF DEZE BOOM ELKE DAG GOED WATER DAN HEB JE ER NOG WAT AAN VOOR LATER.
Wil je er zeker van zijn dat er niets afvalt pak hem dan in met plastic folie zoals ze in de bloemwinkel doen.
Ik hoop dat je wat hebt aan dit idee ik zou zeggen heel veel succes er mee
D.Liefrink

Mooie takken zoeken, die in een vaas zetten, echter en goedkoper kan niet en staat altijd leuk.
Janny havenaar

Het makkelijkste lijkt mij een mooie ťchte tak b.v. een hazelaar (ik heb het wel eens gedaan voor sinterklaas) met verf in de gewenste kleur verven/spuiten en in een emmer met zand oid zetten. Eventueel met een laagje gips voor de stevigheid. Dan kan je makkelijk kleine cadeautjes in hangen en evtl versieren met strikjes.
P. Schwarzer

Je kan eventueel in een kleine emmer enkele boomtakken plaatsen.
Als je de takken goed droog hebt kan je deze eventueel hun schors afdoen en naturel laten of wit schilderen.
Giet deze wel vast met gips of met een mengeling van zand en cement. Dit is om de stabiliteit te vergroten. Hiervoor moet je niet diep in je beurs tasten.
Ik zou kleine snoepzakjes maken met van die zachte gommetjes erin of doodgewoon lolly's ophangen. Doe er een fijn lintje aan volgens de kleur van de lolly en gebruik niet te veel verschillende (3 ŗ 5) kleuren.
Ik hoop dat je al geholpen bent.
liefs, Marleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop