Solderen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 069
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Zijn er ideeŽn wat je met een soldeerbout zoal kunt doen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Zijn er tekeningen en waar kan ik die vinden?
Alvast hartelijk dank,
Eef den Otter


Je kan de kinderen zelf een tekening laten maken en deze kan dan met soldeerdraad gesoldeerd worden. Ook ruimtelijk kunnen de kinderen blikken en blikjes meebrengen en dan een "robot" solderen.
Lichtgroetjes
Hettie

Met een soldeerbout kun je mooie draadfiguren maken, kies een kleurplaat en laat de kinderen koperdraad buigen en over de vormen van de kleurplaat leggen, vastzetten met punaises. Door solderen verbinden. Tussenliggende losse lijntjes met elkaar verbinden anders vallen ze eruit.
Je kunt zo ook zelf een tekening maken waarin de lijnen met elkaar verbonden moeten zijn.
Disneyfiguren zijn erg geschikt.
Je kunt ook een figuur maken van draad: 3 dimensionaal, dat is voor de gevorderden, je moet goede buigtangen hebben.
Als je oude televisie onderdelen hebt of oude wekkerradio's kunnen de kinderen door solderen proberen de lampjes weer aan het branden te krijgen, zo hebben we wel eens een onderdeel voor een "tijdmachine gemaakt.
Onder motorkap: laat namaken wat je ziet onder de motorkap van een auto, met solderen kun je dan de draden verbinden, opdracht staat in "handvaardig", je kunt ook een denkhoofd maken.
Hopelijk kun je hier wat mee.
Betsie Dogger

Er zijn leuke soldeerpakketjes kant en klaar te koop van Velleman, bij o.a. sommige elektronicazaken en ook wel op internet (o.a bij pretlab, en die hebben nog veeeeel meer leuk spul), maar dat kost wel geld.... Ooit heb ik zelf toen ik 14 was iets gesoldeerd van draad (ik weet niet hoe het heet, maar dat leek op het materiaal van een spaak, buigen met een tang!), een abstracte raamhanger, in het platte vlak, 15 x 25 cm ofzo, met het thema: ritme en herhaling als ik het me goed herinner.... Dat was wel leuk om te doen
Marjan

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop