Spel zelf maken met de klas

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 179-2
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil graag een leuk spel in elkaar knutselen om met de kinderen (groep 5) te kunnen spelen. Wie heeft er hier ervaring mee en wat is goed te maken met een klas.
Alvast bedankt.
Hans


Het is geen knutselen, maar wel leuk om te doen.
Levend_Ganzenbord
Misschien heb je er iets aan?
Groetjes Judith

Het leuke aan dit spel is, is dat het een spel is waarbij je goed moet mikken en het niet zo gemakkelijk gaat.
Paak een paar kokers en verf of bekleed ze allemaal met verschillende kleuren. Als ze gedroogd zijn, schrijf je op elke koker verschillende punten op.
In die kokers kunnen ze bijv. knikkers gooien. Houd elke week de scores van de kinderen bij en wie aan het eind van de week de meeste punten heeft is de winnaar van de week! Eventueel kan dat kindje dan een kleine beloning krijgen.
Ramin

Je kunt een kwartetspel maken en laat de kineren zelf een onderwerp kiezen en dan kunnen ze daar in weer dingen verzinnen. Zo kun je het ook doen met kleuren en versieren
veel succes
m. v. g.
Clara

Je kan van steentje boter kaas en eieren maken. En op een canvas doek de hokjes maken voor dit spel.
Lies Kopjes

U kunt een soort van ganzenbord maken. Met bijv. een gevangenis of met ga drie stapjes vooruit. En je kan dan ook sommige vakjes een kleur geven en dan maak je ook kaartjes van die kleuren daar stasn dan vragen op en als je die goed hebt krijg je bijv. een vierkantje en als je er bijv. 5 vierkantjes hebt en bij de finisch bent dan heb je gewonnen maar als je bijv. er maar 4 hebt en bij de finisch bent dan moet je nog een rondje en dan pas kan he winnen.
Daphne Bakker

Ik heb een keer een memoriespel gemaakt met de kinderen. De kinderen mochten elkaar eerst schmincken, daarna verkleden, een gek gezicht trekken, en toen kwamen ze per persoon op de foto. Van alle foto's laat je twee afdrukken, en die plak je op stevig karton. Uitknippen, en spelen maar.
Mvg. Marijke

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop