Spelletjesmiddag

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 047
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben Marianne, en ben hevig op zoek naar leuke ideeŽn voor bijv een leuke spelletjes middag.

Er bestaan boekjes over knutselen met kosteloos materiaal, in de bieb hebben ze die vast ook wel. Dan hoef je op de camping alleen maar lege doosjes, melkpakken, boterkuipjes e.d. te verzamelen. En wat de spelletjes betreft, ook even in de bieb rondneuzen naar boeken.
Succes! Esther

Zowel jongens als meisjes zijn dol op armbandjes maken. Een plastic buisje (heel goedkoop in een doe-het-zelfzaak) kan je vullen met kleine stukjes crÍpepapier. Ofwel steek je alle kleurtjes door elkaar ofwel kies je voor een vast patroon. Het slotje maak je door een ietwat dikker stukje buis(ongev.2cm) aan beide uiteinden erover te schuiven. Leuke resultaten heb je ook met pasta's. Met een variŽteit aan pasta's kan je ook leuke fotokadertjes maken. Gat uit een kartonnetje snijden. De rest bekleven met de pasta's en schilderen. Als het vlug moet gaan met een spuitbus erover.
Succes.
Lieve De Brabander

Vorig jaar heb ik en spelletjesmiddag gehouden voor kinderen.
Om het in de nieuwsbrief te zetten is wel aardig lang.
Je kan ook altijd eens in de bibliotheek kijken naar het boek: Handenarbeid met kleuters, hier staan leuke knutselwerkjes in. Succes ermee,
Josien
==
== Ik heb ze op de volgende pagina gezet
== Spelletjes
==

Leuke spelletjes zijn blikken omver gooien, ring werpen om een fles, touwtje springen, ver springen, koek happen, ezeltje prik zijn weer nieuw omdat ze dit normaal niet meer spelen verder schminken, maskers maken, body painten etc. etc.Waarschijnlijk kunnen de kinderen ook spellen meebrengen en zet je het op in de vorm van een spellencircuit. Bij heel warm weer zijn waterspelletjes bijzonder leuk, zoals in tweetallen water dragen naar de overkant, met waterpistooltjes iets omver schieten etc.Je kunt ook voor ideeŽn vragen bij een instantie die elk jaar kindervakantiewerk organiseert en een sportopleiding verhuurt ook materiaal.
Groetjes. Marita

* Wat onze kinderen altijd leuk vinden, is niet duur. Je hebt pingpongballetjes en eetlepels nodig. Ieder kind krijgt een lepel, waar hij/zij een pingpongballetje oplegt. Alle kinderen gaan in een rij staan en moeten een bepaalde afstand lopen, zonder dat het balletje van de lepel afvalt. Ze moeten wel een bepaald tempo hebben, dus niet schuifelen, maar een beetje goed doorstappen. Wie als eerste het balletje van de lepel laat vallen, is af.
* Ook is een leuk idee: van watten bolletjes maken (pluisjes) en dan moeten alle kinderen rondom een tafel gaan staan. De handen moeten ze achter de rug doen. Je telt tot drie en bij drie moeten ze zo hard blazen dat het pluisje naar de andere kinderen geblazen wordt. Bij wie het pluisje op de grond valt, is af. Het klinkt saai, maar de kinderen vinden het prachtig.
* Er is wel iemand te vinden, van wie je een sjoelbak kunt lenen en dan kunnen alle kinderen sjoelen, dat is en blijft altijd ook een succes.
* Ezeltje/varkentje prik. Je maakt een tekening van bv. een ezeltje, varkentje, enz., in ieder geval een beest waar een staart aan moet ůf een meisje waar een paardenstaart aan moet. Je kunt een kleurplaat nemen of zelf een tekening maken. Je prikt dit op een prikbord. Je knipt een staart uit en steekt hier een punaise in. Eťn kind krijgt een blinddoek (een theedoek, die je in een driehoek vouwt) om en moet de staart 1 keer in het prikbord steken. Je haalt de blinddoek weg en kijkt waar het kind de staart heeft geprikt. Dat herhaal je tot alle kinderen geweest zijn en wie er het dichtste bij heeft gezeten, heeft gewonnen. Als een kind de staart geprikt heeft, zet je met een stift een puntje op de prikplaats. Ieder kind heeft een eigen kleur stift, zodat je op het laatst zťker geen problemen kunt krijgen, omdat ieder z'n eigen kleur terug kan vinden.
Dit zijn maar een paar ideetjes, maar als je goed na gaat denken, zijn er tal van spelletjes te bedenken, die zo goed als niets hoeven te kosten.
Succes!
Ingrid Lauwerier uit Nijmegen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop