Speurtochten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 070
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn zoon viert binnenkort zijn verjaardag en zou graag met zijn vrienden een speurtocht houden. Ik zoek dus een spannende tocht met vragen en aan de hand van de antwoorden moeten ze links of rechts inslaan (ja=links, neen=rechts). Ik vind het heel moeilijk om zo iets zelf in elkaar te steken voor jongens van 11 jaar.
Alvast heel hartelijk bedankt!
Cathérine De Meyer


Je kunt er een foto-tocht van maken. Dat deden wij vroeger wel eens bij scouting (wel veel voorbereiding) Je maakt dan van bepaalde punten foto's en dan kun je er een vraag bij verzinnen, of een foto maken van de richting waar ze in moeten lopen. De vragen kun je natuurlijk over de dingen die ze zien laten gaan, maar ook over hun favo onderwerpen.
Veel succes en plezier
Kitty Lijten

Een spannende speurtocht begint natuurlijk in het donker, dus zaklantaarns meenemen.
Je kunt allerlei vragen bedenken als opdracht onderweg over bijv. dingen die ze geleerd hebben op school. Je kunt inderdaad de speurtocht zo in elkaar zetten dat ze bij elk antwoord rechts of links af moeten, maar zelf heb ik een keer een smiliestocht gemaakt.
De smilies hebben een gezicht en kijken de oogjes naar links moeten ze linksaf kijken ze naar rechts gaan ze rechtsaf kijken ze bijv. scheel dan is er een opdracht en staan de oogjes in het midden dan gaan ze gewoon rechtdoor. De smilies zijn niet groter dan 13 cm doorsnede.
Jolanda

Je kan altijd leuke vragen halen uit de speldoos van Trivial pursuit. Er zitten steeds enkele 'kinder' vragen bij en er is zelf een speciale kinderversie van op de markt. Er is vast en zeker wel iemand in je vriendenkring die dit spel bezit en waarvan je het even mag lenen. Deze vragen zijn wel allemaal meerkeuzevragen, maar dan kan je misschien zo doen: A= rechts, B= links, C= rechtdoor.
In iedere geval veel succes met het in elkaar steken van je reuzeleuke speurtocht!
groetjes, An

Wij hebben in de chiro eens een zoektocht met vragen gemaakt. Deze zoektocht heb ik niet meer, maar de vragen kwamen uit de junior-versie van Trivial Pursuit. Er bestaan ook raadselboekjes en boekjes met quizvragen. Deze vind je zeker in de bibliotheek.
Dan stippel je de route uit, liefst met zo veel mogelijk kruispunten, en bij elk kruispunt verstop je een enveloppe met de vraag. Dit vraagt wel wat voorbereiding omdat je de vragen moet gaan verstoppen. Voordeel is wel dat als de kinderen bij het volgende kruispunt geen enveloppe vinden, dan weten ze dat hun antwoord fout was en dat ze terug moeten.
Je kan de kinderen ook alle vragen ineens meegeven en ze bij elk kruispunt gewoon de volgende op hun blad laten oplossen, maar dan lijkt het me best dat er een volwassene meegaat om te zorgen dat ze niet te erg verloren lopen.
Groeten,
Sigrid

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop