Spookfeest

Ingezonden door: Chantal
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 106
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Hierbij een leuk voorbeeld voor kinderfeestjes...
Ik heb onlangs voor mijn zoontje van 5 een spookfeestje gehouden. Ik hield het feestje van 16.30 uur tot 19.30 uur... omdat het dan donker was.
Over mijn bomen in de voortuin had ik spokenlakens gehangen en aan de lamp witte ballonnen met spookjes erop. Evenals aan de bomen 2 spookjes met de naam van mijn zoontje.
Ikzelf was verkleed als sneeuwman (was in Januari) en stond de kindjes aan de deur op te wachten/welkom te heten. Eenmaal binnen was het tijd voor cadeautjes, uiteraard waren er binnen ook spoken lakens opgehangen, kinderen kregen van mij een zelf gemaakt (Knikker) zakje met ook weer een spookje opgetekend, deze had ik van een oud laken gemaakt. Hierin zat in elk zakje een zaklampje.
Deze hadden ze nl nodig tijdens onze speurtocht in het donker ! We gingen op pad en onderweg kwamen we een vriendin tegen als sneeuwvrouw verkleed en hier moesten we spookprikje doen. Ik had van aluminiumpapier een bolletje gemaakt en hierop een stukje wit laken. Gezicht erop getekend en klaar. Als ze het goed deden kregen ze een spookje cadeau als punt.
Even verderop kwamen we een lief meisjes spookje tegen die haar vriendjes kwijt was, het spookje vertelde de weg en stelde allemaal kwisvragen. Daarvoor kregen ze dan ook spookjes cadeau. Eenmaal thuis zat er een heks in mijn woonkamer in een grote pan te roeren. Het was pikkedonker bij mij en alleen bij haar brandde een klein kaarsje. De kids vonden dit heel spannend. Ze moesten geblinddoekt voelen tussen de slangen naar voorwerpen, hiervoor had ik spaghetti gekookt en laten afkoelen. Ik had diverse kleine spulletjes zoals een autootje, een pen, een balletje etc erin gedaan.
Na deze geweldige prestatie kreeg iedereen het zakje en lampje mee naar huis aangevuld met chips en lekkers, maar eerst nog even disco in het donker met de discolamp aan.
Het was een geslaagd spookfeestje !

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes