Thema Sport

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 104
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

In de maand Mei staat onze school in het teken van het thema sport. Wie heeft nog inspirerende adviezen
Ik denk zelf aan:
Algemene tips, ideeŽn
Creatieve ideeŽn
Hoe sluit ik een dergelijk thema op een leuke manier af?
Vriendelijke groet Hilde Bouwland


Een sportdag houden voor de groepen 3 tot met groep 8. Spelletjes voor de groepen 1 en 2.
Voor de kleuters:
Verschillende soorten ballen maken. Door eerst een ballon op de blazen en daarna met papier-machť beplakken. Daarna leuk schilderen in verschillende kleuren.
Je zou het project afsluiten met een soort van olympische spelen.
Groetjes Cassandra Schonewille

Heel leuk thema sport en nog gezond ook voor de kinderen al die beweging, misschien moet je de oude spelletjes van vroeger weer terug halen evt zelfs in klederdracht van vroeger. Zoals hoepelen, zaklopen, bliklopen, trefbal, koekhappen, tollen, blinde mannetje en misschien hebben jullie zelf op school daar wel de spulletjes voor en anders zelf maken misschien met handenarbeid. Hopelijk heb je hier iets aan.
Groetjes Bierlaaf

Een mooie manier om het thema sport af te sluiten is een sportdag. Of een thema dag.
Dan kun je buiten of in de gymzaal trefbal slagbal of welke sport dan ook doen. Meerdere plaatsen een activiteit. Bv in een lokaal of als je naar een sportveld gaat een kleedkamer of tafel buiten. Waar in de pauze (drinken) is. Ook een lokaal kleedkamer of tafel met sport kleurplaten, evt een luchtkussen voetbalspel huren.
Je kunt dit ook met de kinderen organiseren en vragen wat ze leuk vinden en hoe ze het zouden doen. Als je een sport veld wilt huren bel zelf even op en spreek alles af. Je spreekt dan ook af dat de kinderen de volgende dag zelf bellen om dit af te spreken. Dan kun je met bv met groep 8 een lijst vragen die je gaat stellen opzetten. Denk aan: wanneer is het beschikbaar (welke datum willen jullie), wat is er beschikbaar, EHBO voorziening of zelf verzorgen?
succes
gr Femke

Wat leuk is om de olympische spelen na te spelen, Dan zijn de groepen allerlei landen, dragen ze de vlag van dat land en stellen ze zich voor. Daarna houd je een soort zeskamp.
Gr Marielle

Een leuk 'teken'-opdracht voor wat oudere kinderen (groep 6, 7 of 8) is: maak een verftekening over sport waar je de beweging in terug ziet.(actie foto's) Dus geen poppetje wat stil staat, maar een die een bal weggooit of van een duikplank springt enz.
Om dit voor kinderen duidelijk te krijgen, knip je foto's uit het sportkatern van kranten. Zo krijgen ze een idee van wat de bedoeling is. Laat de kinderen dit ook meteen op grote vellen papier met verf opzetten. Dus NIET eerst met potlood tekenen e dan inkleuren, MAAR meteen met die verf op papier. Ze moeten er dus wel eerst goed over nadenken voordat ze beginnen.
Voor de afsluiting van het thema kun je denken aan bijvoorbeeld: een sport en spel (mid)dag. Probeer zoveel mogelijk sporten te bespreken tijdens je thema en bedenk per klas welke je het leukste vind. Op de sport en spel (mid)dag komen alle leukste sporten van elke klas terug. Zo heb je veel verschillende sporten.
succes ermee
groetjes Sanne

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes