Stukjes leer gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 177-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb vele (stukjes) en stukken leer, heeft iemand een idee wat ik hier van kan maken?
Ik heb ooit eens gezien dat ze er een bloem van maakten maar hoe?
Er is mij ook verteld dat je het leer moet koken, dan kun je het in een vorm kneden, ook dat lukt niet. Of misschien er een ketting van maken, zoals ze met fietsband doen.
Wie heeft een leuk idee?
Groetjes janny


Je kunt op youtube heel veel filmpjes opzoeken over knutselen met leer. Zoek maar eens op: diy leather flower dan vind je vast wel wat!
Groetjes Celine

Je kan er kralen van maken.
Knip een lang stukje leer in de vorm van een driehoek : rol het op, beginnend met de basis ( brede kant). Zet de punt vast met een tipje lijm. De grootte van de kraal is afhankelijk van de breedte van de basis, de dikte van de lengte van het driehoekje.
Rijg op een draad, afgewisseld met 'gewone' kralen.
Tip : probeer eerst eens met papier
Succes Corrie

Misschien kun je er een tas van maken, d.m.v. patchwork. Kleine stukjes aan elkaar naaien. Als je een grote lap hebt zou je er een mooi handgemaakte kaft voor een boek van kunnen maken, dat is ook leuk om kado te doen. Hopelijk heb je er iets aan.
Groetjes Judith

Als je kunt naaien, dan kun je er mischien babyslofjes van maken. Ik heb zelf geen patroontjes. Ik heb het ooit voorbij zien komen op een blog en lijkt me wel mooi met stukjes leer.
Janine Dijkstra

Je kan zelf stukjes notitie boekjes maken en het leer als kaft gebruiken. Met diverse technieken kun je het er ook nog oud uit laten zien. Je kan natuurlijk ook een bestaand boekje kaften/beplakken met het leer.
Ineke

Knip een hartje (of een andere vorm) twee keer uit het leer en leg ze op elkaar, met de goede kanten naar buiten. Aan de bovenkant een lintje dubbel ertussen. Naai ze met de naaimachine op elkaar met de zig-zag steek. Aan het lintje een ijzere ring doen en je sleutelhanger/tassenhanger is af!
Succes. Carla

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop