Surprise eieren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 136
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een berg lege eieren van eiersurprises, gele oranje en gekleurde. Heeft iemand een idee of ik er iets mee kan doen? Ik heb een jongen en een meisje dus alle ideeen zijn welkom.
Bedankt Mariska


Ook ik had vele lege eieren liggen. Deze heb ik gebruikt bij de verjaardags traktatie op school. Opgeblazen ballon met onderaan een zakje geknoopt. Dit zakje gevuld met iets lekkers en het eitje met daarin een kleinigheidje (gummetje, mini autootje, paar knikkers of een ander klein speeltje).
Succes verzekerd!
groetjes Ria

Wanneer je er een gaatje in maakt aan de bovenkant dan kan je er een zeer originele slinger van maken (eventueel andere spullen mee rijgen).
gr Erna

Plak er een klein stukje droogbloem-oase op de bovenkant en maak een 'bloemstukje' van kleine droogbloemetjes. Steek er ook een speld in. Bevestig aan de speld een kleur lint dat bij het stukje past. Je hebt nu een leuke hanger. Hij kan voor het raam hangen (maar dan verkleuren de bloemen wel snel)
Ook voor in de kerstboom kan je zo leuke versieringen maken!
Wil je met verse bloemetjes werken, dan moet je voorzichtig een kapje van het ei halen, groene oase in het ei doen en dan opmaken met bloemetjes.
Tip: gebruik kleine bloemen, want alles is fragiel.
Corrie van der Steen

Neem kerstverlichting, van die kleine lampjes en stop er steeds een in een surprise ei. Haal wel een klein hoekje van het randje weg, zodat de warmte eruit kan. Zo heb je een mooie verlichte slinger die je in de boom kunt hangen of in de kamer.
Miek

Maak er leuke poppetjes van door met papier-machť te werken.
Schilder ze en plak er een leuke foto van hun zelf op. Of schilder de gezichten
succes!
Yvonne Spijker

Rijg ze aan elkaar voor en slinger en beplak ze met leuke dingetjes.
groetjes Corrie

1) Vul steeds twee verrassingseieren met dezelfde hoeveelheid bijv rijst en sluit ze, neem 2 andere doe er bijv zand in, weer een paar met dezelfde kleur, doe er vermicelli in, maak zo een hele serie eieren, je hebt een luisterspelletje gemaakt. (Memorie)
Je zou aan de buitenkant een herkenningstekentje kunnen maken zodat je weet welke paren bij elkaar horen, een gekleurde stip of zo.
2) Op dezelfde manier zou je ook een geurspelletje kunnen maken, stop doekjes met verschillende geuren in de eieren, laat ze dezelfde geur bij elkaar zoeken.
Parfum, pindakaas, chocola, selderij e.d.
3) Verzwaar ze met zand, plak ze goed dicht maak een kleed waarop je verschillende cirkels hebt getekend, zet de punten in de verschillende ringen en laat ze de eieren op het kleed gooien, wie heeft de meeste punten?
Betsie

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop