Surprise ideeŽn (1)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 170
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Vooral een leuke surprise voor dierenliefhebbers!
Ingezonden door: Jorinde van der Velde
PinguÔn
Beplak een schoenendoos met zwart papier. Knip uit wit papier een ovaal en plak die in het midden. Dit wordt het lijfje van je pinguÔn. Neem nu een klein doosje en plak deze ook zwart. Knip uit het witte papiertje nog 2 oogjes. Uit een oranje papier kun je een snavel knippen en deze met vouwrandjes op het kleine doosje plakken. Plak nu het kleine doosje (kop) op de grote (lijf). Uit hetzelfde oranje papier kun je misschien nog 2 pootjes knipppen en die onderaan plakken. Je kunt nu een andere doos wit/blauw beplakken als ijsschots. Hierin doe je het K-dootje. Je kunt evt. je gedicht opgevouwen op de ijsschots plakken met bovenaan het opschrift: \'Het IJskoude Gedicht\' of iets dergelijks.
Tip: Print een tekst als 'voor ...' uit. Knip hieromheen een spreekwolkje. Deze kun je een beetje scheef, half op het hoofd plakken.


Ingezonden door: Hanneke van Eck
Lachzak
- de vorm van twee verschillende cirkels op elkaar plakken dit is ongeveer de vorm van een lachzak
- dit 2 X uitknippen
- kado ertussen
- dichtplakken met stroken (kranten) papier
- verven in ťťn kleur
- ogen tegelijk uitknippen, op die manier zijn ze gelijk van vorm
- opplakken en klaar is de surprise
Tip: Bekijk eens een lachzak voor dat je hem namaakt.


Ingezonden door: Ashley
Geldpakhuis dagobert duck
Je pakt een doos, het liefste een vierkante. Die beplak je met geel karton.
Daarin plak je ene rondje met het euro teken, als je dat hebt gedaan kun je er nog leuke plaatjes bijplakken van donald duck ofzo.
Tip: Je kan ook bordjes voor het gelpakhuis zetten met: KSST en GA WEG.


Ingezonden door: Esmee Segond
Sinterklaas surprise taart
Zoek je een leuke surprise? Dan is dit iets voor jou! Koop het cadeautje en stop het in een lekkere taart die je zelf bakt in een vierkante springvorm. Maak er een damspel van en gebruik chocolade munten voor damschijven. De vierkantjes maak je met gekleurd glazuur of marsepein.
Tip: Maak een taart van cakemeel en snij hem door met garen. Doe het in een echte taartdoos.


Ingezonden door: Kaya
BalletSchoentjes
Neem een oude sok. Het liefst een roze. Knip er een gat in zoals een balletschoentje. Je kunt allemaal wol in de sok doen om het op te vullen. En tussen die wol stop je het cadeautje.
TIP 1: Je kunt natuurlijk 2 schoentjes maken.
TIP 2: Je kunt een gehaakt touwtje eraan hangen als touwtje om het schoentje aan je voet vast te binden.
TIP 3: Als je geen wol hebt om in het schoentje te stoppen,kun je ook iets anders er in stoppen, zoals een oud doekje: een oud t-shirt, een oud handdoekje...een totje bijv.
TIP 4: Je kunt deze surprise maken voor een meisje die bijv. op ballet zit of die van ballet houdt.


Ingezonden door: yvonne
kraslot-vuurpijl
Beschrijving zoals potlood en kraslot.... en dat combineren tot een vuurpijl met aan de buitenkant kras-sterren erop. In dit geval hebben we er alle namen van de kinderen uit de hele klas op gezet( was een sint-surprise) en 1 naam stond er 3x bij, de surprise was voor het kind waarvan de naam er 3x bij stond en de hele klas kon er dus aan meedoen! Zo bleef het ook heel spannend voor wie de surprise eigenlijk was!Voor de \'punt\' hebben we een dun plastic dekseltje gebruikt, van een koker, zodat het perfect om de kartonnen koker paste,even ingeknipt tot aan het midden en toen op maat gemaakt en met plakband vastgezet. De stok van de vuurpijl hebben we met mooi glitterpapier ingepakt en met datzelfde papier hebben we ook de onderkant dichtgeplakt, zodat het kado er niet uit kon vallen. Aan de buitenkant een envelop met een gedichtje voor 'zomaar' iemand + een krasmuntje. Degene waarvan de naam onder de ster uit kwam was de volgende die mocht gaan krassen. Voor de ťchte ontvanger van het kado zat binnenin nog een ťigen gedicht.


Ingezonden door: Iris
Surprise van knuffel
benodigdheden:
- knuffel;
- schaar;
- rits;
- naald & draad.
Je knipt de knuffel open, op de plek waar je de cadeautjes in wilt doen, en haalt de vulling eruit. Daarna naai je de rits erin. en klaar is kees.
Tip: Je zou de rits ook kunnen vast maken met een nietmachine als je niet zo goed bent met naald & draad.


Ingezonden door: Kaya
Gameboy
Neem een doos en beplak het met papier. Kleur: liever zwart of grijs. Dan plak je op de voorkant van de gameboy een zwart vierkantje papier dat het beeld is. Dan maak je links van dat beeldje een kruisje. (de toetsen: links, rechts, boven en beneden) En rechts weer een kruisje met B, A, Y en X. (Je kunt de volgorde afkijken bij een echte Gameboy) Dan maak je aan de achterkant een luikje waar je de cadeautjes in kan doen.
Tip 1: Je kunt ook een spel op je beeldje tekenen.Bijv. Mario.
Tip 2: Als je je surprise aan een meisje geeft,dan is het leuk om de doos roze te beplakken.Of een andere kleur bijv. paars.
Tip 3: Bij het luikje kun je bijv. batterij schrijven en dan lijkt het net dat daar de batterij er in moet.


Het word weer een beetje tijd voor surprises. De foto hieronder spreekt eigenlijk voor zich.
Van de boot is in elk geval de schoorsteen een wc rol. Maten van dozen kan men zelf aanpassen. Veel succes en knutselplezier.
Greet VlaanderenWat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop