Surprise ideeŽn (2)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 182
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ingezonden door: imane
smiley hoofd van piepschuim
Benodigheden piepshuim bal, verf, stuk a4 zwart papier
Bedenk eerst wat voor een smiley je wilt maken een boze of een shaam popetje smiley e.n.z en dan bedenk je welk kleur je je smiley wilt gaan verfen als je daar mee klaar bent laat je het opdrogen en knip je uit het zwarte papier de oogjes en mond en mischien nog een een neusje en klaar is je smiley
Tip: laat het goed opdrogen


Ingezonden door: Mandy Slijfer
Sleutelhanger
Met ijzerdraad maak je 1 groot en 3 kleine rondjes die je in elkaar hangt, vervolgens teken je op karton de beginletter van de gene die de surprise krijgt.
Als je hem uit geknipt hebt trek je hem over op karton en knip je die ook uit.
Met een paar plakstroken maak je het vast en stop je er cadeautjes in.
Je verft de letter.
Dan pak je nog een ijzerdraadje die je aan het geheel vastmaakt en tadaa!
Klaar is je sleutelhanger surprise!
Tip: Je kunt deze sleutelhanger natuurlijk veel groter maken dan normaal dat is wel zo leuk.


Ingezonden door: petra westerveld
vlinderstruik
Een variant op de geldboom als sinterklaassurprise en leuk te knutselen en pimpen met kinderen. Je versiert een bloempot en daar doe je het kadootje in en vult het op met proppen papier. Je dekt het geheel af met een cirkel karton waar je bijv. klein grit op lijmt. Je steekt er wat echte takken uit de tuin in of kunstgroen (wibra/ aktion) bij aktion heb je kant en klare vlinders en die knijp je aan de takjes, je kunt ook vlinders van papier maken. je kunt het nog uitbreiden met bloemetjes enz enz. Wij hebben er een echte plantesteker bijgeprikt en in een mooi cellofaantje gedaan alsof het zo de winkel uit komt! Dit zelf bedacht voor een meisje die van planten houd en afgelopen Lente genoot van een uitstapje in een vlindertuin.
Tip: Je kan alles van gerecycelde materialen maken, vlinders zijn ook leuk te maken van koffiefilterpapier met waterverf en pijpenragers.


Ingezonden door: cecile
hamrolletje
Benodigdheden: 2 keukenrollen, sneewkleed of watten, cadeaupapier, plakaatverf rood en wit een stok en lijm om de hamrol dicht te plakken.
Een familielid kan heerlijke hamrolletjes maken als borrelhapje bij feestjes. Bij pakjesavond kreeg zij van mijn dochter een supergrote hamrol met daarin het cadeau. We hebben het als volgt gemaakt: binnenin 2 complete keukenrollen (in de koker het cadeau), daaromheen een sneeuwkleed (de Philadelphia) dat je in de winkel rond Kerstmis kunt kopen, de witte binnenzijde van cadeaupapier roze laten verven voor de ham (beetje slordig verven zoals de kleuren van ham). Als laatste een stok erdoorheen en eventueel een vlaggetje aan de stok met een tekst erbij.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop