Taarten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 089
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik maak graag taarten van brooddeeg (zoutdeeg). Nu wil ik ze graag versieren met toefjes 'slagroom' maar ik weet niet waarvan ik die room moet maken. Ik heb het geprobeerd om brooddeeg in een spuitzak te doen maar dat lukte niet. Waarschijnlijk is dat deeg te dik.
Wie kan mij helpen?
Bij voorbaat hartelijk dank
Groetjes Marianne Kremer


Ik heb zelf weleens slagroom gemaakt van pur schuim (hoe schrijf je dat?) Het is goed in vorm te spuiten en als het droog is verf je het wit, werkt prima!
Groetjes;
Cora
Oud-Beijerland

In plaats van toefjes slagroom zou je die cokeskoekjes kunnen kopen die de vorm van een toefje hebben.
Succes.
Fia Keesmaat.

Ik heb van een kleuteronderwijzeres gezien dat zij op de (namaak) verjaardagstaart in de klas de toefjes maakte van witte siliconenkit.
De inhoud van een koker spuit je in een (papieren) slagroomzak, waarin je het juiste spuitmondje hebt gedaan. Vervolgens de toefjes op een stuk bakpapier maken en laten drogen. Vervolgens de toefjes vastlijmen.Dat drogen duurt wel even, maar het resultaat was erg mooi!
Jeanine Willems

Er is sneeuwpasta wat je kan spuiten met spuitzakmondje en je kunt ook gewoon witte kit gebruiken. suucces
Groetjes Dineke

Misschien kun je het eens proberen met gips, dit kan wel in de spuitzak en wordt zonder bakken hard, maak het dan niet te dik aan.
Groetjes Liesbeth Dollť

Mijn moeder maakt ook brooddeeg taartjes en heeft de toefjes slagroom met witte siliconenkit gemaakt en er daarna met een lijmpistool opgelijmd.
Silicone toefjes op een met plastic of aluminium folie plankje spuiten laten uit harden en klaar om te verwerken eventueel gekleurde spikkels over strooien of een zilverparel er op leggen.
Groetjes Esther

Je hebt van die gekleurde klei setjes met een soort hefboom vorm/spuit. Het deeg moet soepel zijn en je moet gedoceert spuiten en evt het plastic vormenstripje dat je op ster gezet hebt vasthouden terwijl je drukt.
De goedkope persjes zijn niet altijd de beste.
Van de Fimoklei had ik nog een ijzerendrukspuitje, eigenlijk bedoeld voor in de keuken te garneren.
Groetjes van Cindy

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop