Tafelversiering

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 088
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik zit in mijn laatste jaar als student voor begeleider animator bejaarden en ik moet een activiteit voorbereiden voor de dementerende bewoners van ons rusthuis.
Nu wilde ik graag een tafelversiering voor kerst, samen met hun maken. Wie heeft er leuke ideeŽn? Ze kunnen uiteraard niet veel meer, maar toch wil ik ze laten deelnemen aan iets leuks.
Alvast bedankt
Groetjes Liesbet


Leuk is het om een rond bierviltje te versieren met (kerst) macaroni. In het midden een waxinelichtje en daarna even met goudverf afspuiten. Weinig werk en door de goudverf word het heel speciaal.
Groetjes Ida

Ik werk zelf ook met ouderen die dementerend zijn, en ik heb met hen van kleine (lege) potjes babyvoeding sfeerverlichting gemaakt. Je kunt van vilt een ster of bloem knippen, in het midden een gat maken zo groot als de opening van de pot en deze over de pot schuiven. Als je het potje ook nog leuk verft met window color, dan krijg je een heel leuk effect.
In mijn groep hebben de ouderen zelf het potje geverft, en vonden dit erg leuk. Het voordeel van window color is dat het niet vlekt.
Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om met de ouderen te gaan praten over alles wat te maken heeft met de kerst, of hoe zij dat vroeger zelf deden met hun kinderen. Vaak komen ze zelf ook nog wel met ideeŽn, (tenmiste de groep waarmee ik werk deed dit wel).
Succes Ria

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje