Textielverharder

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 093
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Zelf wil ik graag katoen hard maken met suikerwater. Ik heb van iemand gehoord dat dit heel goed kan werken. Heeft iemand een idee hoe de verhouding moet zijn en hoe dit werkt? Of heeft iemand een andere (simpele én goedkope) tip om iets 'keihard' te maken?
Ik hoor graag van je!
Hartelijke groeten,
Esther


Op school hebben we hoeden moeten maken op deze manier. Er is een naam voor maar weet deze even niet meer. Op school moesten we de stof helemaal doordrenken/besmeren met behangers-lijm en dit laten drogen. Daarna is het helemaal hard!
Groetjes Mariska

Mijn dochter heeft een keer wol rond een ballon gedaan en daarmee een kerstbal gemaakt dat hebben ze toen gedaan met gewone behangplaksel. Aan de verhouding suiker en water kan ik je helaas niet helpen.
Francis

Katoen hard maken gaat erg goed met houtlijm!
Maria

Ik weet niet hoe 'keihard' je de stof wilt krijgen, maar je kunt ook stofmaché proberen. Het werkt hetzelfde als met papier-maché. Je maakt de stof nat met behangerslijm en legt de stof in de gewenste vorm. Je kunt op een plat vlak werken, dit is dan het handigste om op een stuk plastic te doen (bijv. een boodschappentasje) en dan laten drogen. Je kunt de stof ook 3 D in een vorm krijgen. Dan moet je de stof om iets heen doen of in iets doen. Je kunt ook een soort mal maken en daar dan plastic omheen doen. Voordeel van plastic is, dat je dit er makkelijk vanaf haalt, het plakt niet vast.
Groetjes, Marit

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje