Thema Feest

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 111
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Wij gaan binnenkort aan het volgende kwartaal thema beginnen: het thema Feest en de leeftijd is 0 tot 12 jaar.
Nu ben ik op zoek naar leuke en originele knutselwerkjes, boeken waar het thema feest in beschreven staat of spelletjes, denk b.v. aan geboorte, verjaardag, oud en nieuw enz. Knutselwerkjes zoals slingers en kronen doen we heel vaak, dat is niet echt origineel meer. Ook vind ik het leuk om verschillende materialen te gebruiken.
Voor Sinterklaas en Kerst heb ik eigenlijk al voldoende (hoewel originele knutselwerkjes of spelletjes nog van harte welkom zijn). Ik wil ook graag aandacht gaan besteden voor andere feesten, ook hierbij zoek ik leuke knutselwerkjes, recepten, liedjes, voorlees verhaaltjes enz.
Wie kan mij hierbij helpen?
Groetjes Vienna Faasse


Een ballon versieren met allemaal leuke plakkertjes. Ook kan je papieren ballonnen maken. Ook kun je een doosje nemen en met gekleurd papier inpakken. En ze dan versieren met lint, plaatjes enz. Je krijgt dan een gezellige stapel cadeautjes wat heel feestelijk staat.
groetjes Erica

Verzin met de kinderen hun lekkerste eten en maak dat van gekleurde klei, koop bordjes met verschillende vakken en leg het 'eten' in de geschikte vakjes, menukaart erbij stempelen bijvoorbeeld.
Van karton een taart maken knip twee rondjes uit plak de kleinste op de grootste en versier met allerlei vormen. Met purschuim zou je nog kleine dotjes slagroom kunnen maken, vies? watten kunnen ook.
Bij geboorte: maak een rondje van karton (beschuit), maak van kleine stukjes zijdevloei propjes en plak die op het rondje zo heb je beschuit met muisjes gemaakt. De kleur kun je precies aanpassen. Met figuurzagen liet ik vaak kleuren met viltstiften, je kunt ook spuitlak kopen dat gaat sneller dan lak smeren.
groeten Betsie Dogger

Op 28 dec. vierden wij thuis altijd 'onnozele kinderen'. Voor school een onhandige datum, maar het is een datum waarop de kinderen de baas zijn over de volwassenen, de rollen zijn omgekeerd (thuis kregen we m.n.
patatjes te eten, mijn moeder wilde het niet al te gek maken). Op 6 jan. Drie koningen, bakten we een cake met een koffieboon erin. Wie die vond, mocht een wens doen (in mijn geval meestal: patatjes eten!).
Naamdagen vierden we niet, maar dat kende mijn oma nog. En uitleg over je eigen naam is áltijd leuk.
Op 10 januari is het Alhyra Muharram, Islamitisch Nieuwjaar, vuurwerkknutsel met een wc-rolletje en een stok is mooi. 50 knalerwtjes kosten nog geen 50 ct., misschien daar nog iets mee?
6 weken na de eerste volle maan is het Carnaval, begin van de vastentijd en ozo leuk om je mooi te verkleden. Natuurlijk ook het einde van de winter, de tijd dat vroeger de oogst van vorig jaar bijna op was en voor de rest nog weinig te krijgen. Een goede periode om te vasten dus. 17 maart is SaintPatricksDay bij de Ieren, ik weet niet precies hoe of wat, maar ze maken altijd zo'n leuke klavertjes drie en vier.
Dan is Pasen aan de beurt, eitjes maken van caffee-maché (2 1/2 kop bloem, 2 1/2 kop koffieprut, 1 1/2 kop zout, 1 kopje zand en 1 kopje water, eventueel iets meer, dit mengsel kan gekneed worden en hard vanzelf uit, de kinderen kunnen er iets in verstoppen en dan thuis open'bikken') , mozaïeken met eierschilletjes, en een houten, gefiguurzaagde 3D haasje. Na Pasen wordt het écht lente, met een meiboom (die zie je in Limburg steeds meer, komt eigenlijk uit Duitsland dacht ik), moederdag en Luilak (de zaterdag voor Pinksteren). Voor Luilak:
maak een kabaalmuseum, met allerlei dingen waar je héél goed kabaal mee kunt maken.
In Juni is het Vaderdag. Maak dan een piñata, een voetbal of een trofee van papier-maché die papa stuk moet slaan. Daarmee kan hij laten zien dat hij écht de sterkste vader van de wereld is. Erin kan een kleinigheid verstopt worden. En dan is het alweer vakantie, ook een feest. De ansichtkaart stamt uit het einde van de 19de eeuw, begin 20ste eeuw was het hoogtepunt (redelijk letterlijk); toeristen konden op de top van de bergtoppen bij een tafeltje kaarten van het uitzicht kopen en versturen. Flessenpost maken in een lege Calvésaus-fles, versieren met een palmboompje of een parapluutjes steker om aan een klasgenoot te versturen.
Met vriendelijke groet,
Marleen Hoogendam

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje