Algemene Ingezonden Tips (1)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 102+
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er nog leuke algemene knutseltips? Alle tips worden hieronder op een rij gezet nadat ze in de nieuwsbrief vertoond zijn

Op het moment is het heel in om te breien. Nu houd je daar altijd wel wat van over. Als je er niks mee doet informeer dan eens bij je plaatselijke bejaardencentrum of dagverblijven die kunnen vaak wel restjes gebruiken voor dekens of spreien die dan gemaakt worden voor eigen gebruik of voor Roemenie en Oekraine.
Groetjes Corine de Ruiter

Voor het opbergen van langwerpige stikkervelletjes, het volgende idee. Koop een aantal doorzichtige insteek hoezen. Leg ze een voor een onder de naaimachine en maak een stiksel van boven naar beneden,zodat je twee helften krijgt. Schuif hier de stikker vellen in en berg ze op in een multomap. Desgewenst kun je er dan nog index vellen tussen doen zodat je nog sneller kunt zoeken.
Netty Reinders

Moet je een kaartje uit een iets dikker karton in twee plooien dan snij ik eerst een heel fijn lijntje als plooitje met mijn snijpen. Niet erdoorsnijden natuurlijk dan plooit het gelijk een niets.
Groetjes
Linda

Voor het maken van zand (strooi)kaarten, heb je gekleurd zand nodig dat je kan kopen in kleine potjes. Deze zijn erg duur. Ik kleur wit voilerezand zelf met tubetjes verf in alle kleuren In een bakje met een beetje wit zand doe je een beetje gekleurd verf en met wat water roer je het er door. Je hebt dan meteen gekleurd nat zand. Dat zand moet je wel drogen, dat kan in de magnetron of op de verwarming en zomers in de zon. Dan doe je het in een leeg fotorolbuisje. Ik heb een trommel vol met allerlei gekleurde buisjes. En ben gek op zandschilderen.
Emma

Onderdelen van een oude defecte computer kun je nog uitstekend hergebruiken. Zoals bijv een langwerpig stuk metaal kun je hoeken van vouwen en als boekensteun gebruiken. Delen van een oude tft monitor, bestaat uit plastic vellen, die kun je weer gebruiken om dingetjes uit te ponsen. Zitten diverse plastic vellen die tezamen de voorzijde van het scherm vormen.
En een printplaat, kun je heel goed inlijsten en zodoende je eigen kunst creeren. En dat geldt dan voor alle onderdelen. Maak er iets leuks van.
Liefs, groetjes van MB

Als je bijv. een bouwplaat hebt, en je moet die vouwen dat kun je een liniaal tegen het vouw randje leggen. Ga dan met de punt van de schaar langs de liniaal die tegen de vouwrand ligt. Nu kun je de liniaal weghalen en kun je het randje makkelijker vouwen.
Groeten Angela Willems (12)

Restjes kaarsvet smelten au bain marie, een leeg puddingkuipje voor de vorm. Op de bodem een waxine lichtje plaatsen, cupje verwijderen uiteraard, het lontje door het gaatje plaatsen en goed dichtplakken. Het gesmolten kaarsvet er op gieten en laten stollen. Als het goed hard is omkeren, en op een bordje leggen.
Er om heen wat garneren wat je leuk lijkt. Het grote voordeel is dat de vorm behouden blijft want als het cupje (de lont) opgebrand is dan kun er steeds een nieuw waxinelichtje in zetten.
Groetjes Rolina Slager van Bergen

Heb je nog wat behang over? Of ken je iemand die gaat verhuizen/net verhuisd is en behang over heeft? Met behang kun je namelijk erg leuke kaarten maken. Zelf gebruik ik een vel karton als basis. Daar plak ik een randje, cirkel, driehoekje, vierkantje (alles is mogelijk) van behang op. Daarna komt er een vouwseltje van theezakjes op (je kunt er natuurlijk ook andere dingen opplakken). Het geeft een erg leuk resultaat! En behang is er in veel verschillende soorten/patronen en kleuren te krijgen.
Groetjes,
Petra Maas

Gooi reclamefoldertjes en enveloppen van bedrijven niet zomaar weg! In de binnenkant van enveloppen zitten vaak leuke patroontjes. Ook in reclamefolders zijn veel leuke patroontjes te vinden. Deze kun je gebruiken om leuke kaarten mee te maken.
Groetjes,
Petra Maas

Een tip voor het thema dokter/de geboorte van een baby, van een juf of meester.
Ga naar een drukkerij in de buurt en vraag om een voorbeeld boek van geboorte kaartjes. Je hebt dan heel veel plaatjes voor het thema geboorte. Bij de drukker hebben ze misschien nog wel meer boeken met voorbeelden voor kaarten of andere dingen. Af en toe worden deze vernieuwd en de oude weggegooid.
Veel knutsel plezier.
Tony Grolle

Werk rustig (hier een versje) wie haasten spoet is zelfde goed
met vriendeleke groeten van Jeanine (10)

Van de dekseltjes van pringle bussen, die zijn doorzichtig, kun je mooie onderzetters maken. Schrijf er met dunne watervaste stift een naam of tekening op (simpele afbeelding) en je kunt er met een kinderverjaardag glaasjes op zetten. De kinderen kleuren ze natuurlijk zelf in met ook weer watervaste stiften.
Liefs, groetjes van MB

Schommels
je pakt een kartonnen bordje en je doet links,rechts,bovenaan en onderaan een klein gaatje in en ook nog in het midden. je schildert het bordje. je pakt 1 touwtje van 15cm en 4 touwtjes van 10cm. dan doe je het langst touwt daar het gaatje in het midden en het touwtje moet damgs boven in het midden en onderaan in het midden maak je een knobbeltje. en dan doe je de andere touwtjes ook vast maar dan wel van boven een knobbeltje. dan heb je 4 ijzeren dingetjes van kurken(meestal zit dat op een fles champagne). dan maak je het de schommeltjes vast maar niet aan het touwtje vanboven.
Tip: de stoeltje moeten alle 4 hetzelfde zijn.
josephine soetaert

Misschien een handige tip voor peuterspeelzalen,dagverblijven en scholen. Wij werken met glutofix kinderlijm, een poedervorm met water aanmengen en je hebt lijm (lijkt op behangplaksel). Ik pak een lege verpakking van afwasmiddel en maak daar de lijm in klaar dan kan ik makkelijk de lijm in de potjes vullen zonder te knoeien! Ik vind het in ieder geval heel handig zo ipv in een pot klaar te maken!
Groetjes Nadine

Groep 6 en ik wilden met de gemeente meedenken want er zou een kunstwerk op een grote rotonde in de stad geplaatst worden. Fantaseer maar raak.
Eerst allerlei stukken laten zagen. Dan ieder stuk een andere kleur laten verven en daarna in elkaar laten timmeren. Het timmeren kon niet op alle plekken. Hiervoor heb ik satéprikkers genomen, een gaatje in allebei de stukken hout geboord met natuurlijk een boortje even dik als de satéprikker, dan houtlijm, satéprikkertje erin als een soort deuvel en klaar. Het zit natuurlijk niet zo stevig als echte deuvels, maar dit konden de kinderen ook zelf boren met een accuboormachine.
Veel succes - Juf. Dréeke - Odaschool in Weert

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje