Algemene Ingezonden Tips (2)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 108+
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er nog leuke algemene knutseltips? Alle tips worden hieronder op een rij gezet nadat ze in de nieuwsbrief vertoond zijn

Ik heb al veel kaarten geborduurd met patronen die op keuken papier staan. En op wc papier. Er zijn meerdere merken die een leuk prik motief op de keuken en wc papier hebben staan. Veel succes.
Arja

Op de sites staan altijd dingen die je kunt knutselen met de kinderen.
Veel van dit knutselwerk is ook leuk om te doen met ouderen. Voorbeeld hierbij is. Mijn vader werd 85 jaar en zat op de dagopvang in het bejaardenhuis, waar ze vaker schilderen. Ik had met de leiding afgesproken dat vader 10 A4 blaadjes (voor 10 kinderen) zou schilderen. Vader is absoluut geen knutselman. Het maakte ook niet uit hoe het geschilderd was. Deze schilderijen heb ik op gekleurd iets groter papier geplakt en in een lijstje gezet en samen met vader mooi ingepakt. En op zijn verjaardag had hij voor ieder kind een cadeau gemaakt.
Iedereen vond het een geweldig idee om zo'n cadeau (straks een herinnering aan vader) te krijgen. Ik zie ze ook in iedere huiskamer hangen. En wat nog zeker zo belangrijk is de trots die hij uitstraalde dat hij zijn kinderen iets had kunnen geven wat hij zelf gemaakt had.
Ans

Hier misschien nog een handige tip. Kinderen, vooral op de peuterleeftijd, hebben er nog wel eens een handje van om glutofix in hun mond te stoppen. (Deze lijm lijkt op behanglijm.) Dit kan niet zoveel kwaad, maar als je tijdens het aanmaken van de lijm er een aantal eetlepels keukenzout door heen roert is dit zo over.
Groetjes Anita

Met de kinderen op reis, maak een leuke vakantietas. Doe er leuke boekjes in, of kleine verrassingen, plak op de tas het land of de plaats van bestemming op, en een foto van het kind. Geef de pakjes een nummer, en laat ze ieder uur een pakje uitpakken, zo gaat de tijd wat sneller.
Mevr. Tiny Meerten Uit Limburg.

Het randje waar de kogels van deorollers in zitten gaat bij mij in een grote doos met allemaal spulletjes. Als er maar een gat in zit, b.v.garenklosjes, wieltjes van afgedankt kapot speelgoed, allerlei onderdeeltjes van kapot speelgoed, enz. Alles, waardoor een dik koord of nog beter nylon waslijn doorheen kan wordt door mij bewaard. Een peuter van 2 a 3 jaar vind het leuk om dit alles aan elkaar te rijgen.
Groetjes Joke uit Wernhout.

Voor kaarten maken gebruik ik vaak stukjes behang als leuk papier. Maar daar heb je natuurlijk geen hele rollen behang voor nodig. Daarom ben ik bij een verf- en behangwinkel langs gegaan en daar heb ik een behangboek gekregen die ze niet meer konden gebruiken. Waarschijnlijk heeft haast elke behangwinkel dat wel of kunt u vragen wanneer er nieuwe behangboeken komen en dan nog een keertje langslopen om de oude te vragen. Je hebt er echt heel veel aan!
groetjes! Carina

Voor de kaartenmaker: Ik neem bij de bouwmarkt altijd leuke stukjes behang mee, van die monster-kaartjes, om thuis te kijken, hoe het behang staat. Erg leuk te gebruiken als ondergrond bij het kaarten maken.
P. Schwarzer

Als je 3D-kaarten knutselt en daar siliconenlijm bij gebruikt in plaats van foamblokjes, dan zit er bij de lijmtube een opzetstukje. Als je klaar bent met lijmen zit er nog veel lijm in dit opzetstukje. Om deze lijm niet te hoeven weggooien, laat je het opzetstukje er gewoon opzetten. Een satéprikker er in en klaar! De volgende keer kun je gewoon weer verder gaan met de lijm door de prikker er uit te halen. De lijm droogt zo niet uit en je verknoeit dus geen lijm.
Petra

Ik ben leerkracht in een bovenbouwgroep, ieder jaar maken de kinderen een kalender. Dit jaar heb ik ze een tekening laten maken, moest te maken hebben met verjaardagen.
Deze kopieerde ik twee maal, zodat ze drie dezelfde tekeningen hadden. Deze kleurden ze in en vervolgens knippen en plakken waardoor er een 3d tekening ontstond. Hele leuke resultaten, misschien een tip voor andere juffen en meesters?
Groeten Mirjam

Een uitgeholde pompoen kan heel lang meegaan. Zodra hij begint uit te drogen, leg je hem een nacht in een emmer koud water, en hij kan er weer tegen aan.
Gea

Speurtocht
Je kunt 's avonds als het donker is een reflector tocht houden. Je zet de route uit met strookjes zilverpapier (in bomen en struiken). Geef ieder kind een zaklampje en laat ze door te schijnen de route zoeken, dit vinden ze erg spannend.
Diana Bekkers

Als je lintjes nodig bent voor een kaartje of scrapbooken dan kun je in je kleren kijken. Vaak zitten er mooie lintjes in die gebruikt worden om je kleren mee op de hanger te houden. Ik gebruik dit zelf niet dus knip ze er uit en heb zo een mooi gekleurd voorraadje verschillende lintjes en dit kost niks.
groet Geeske Otten

Tandenpoets kalender
Je verdeeld een blad naar keuze en in het aantal dagen van de maand. Elk vakje verdeel je dan in 2 gelijke delen dan kan je het nog wat versieren of zo als je dat graag wil. Dan hang je het naast de wasbak waar dat jij je tanden poetst en elke keer dat jij je tanden poetst kan jij daar dan een lachend gezichtje zetten normaal doe je dat 's morgens en 's avonds daarom moet je de vakjes natuuurlijk in tweeen delen (het is iets heel nuttig)
Tip: Als je het blad verdeeld in vakjes gebruik dan een lat!
Je kan het er ook eens over hebben met je ouders of als je een hele maand vol hebt of dat je dan iets krijgt of zo.
Laura Lust

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje