Algemene Ingezonden Tips (3)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 115+
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er nog leuke algemene knutseltips? Alle tips worden hieronder op een rij gezet nadat ze in de nieuwsbrief vertoond zijn

Doe op een kaart links een lint van 6 ŗ 8 mm. Naai op ongeveer 3 cm. van de bovenkant een bloemetje of een belletje. Steek daaronder een dubbele gouden draad met onderaan ieder draadje een dikke en 1 of 2 kleinere kralen, wel 2 verschillende lengtes. Ziet er heel apart uit en je komt ook nog eens door je dikke kralen heen.
Groetjes Ans

Als reepjes karton of kleine dingetjes op een kaart wil plakken gebruik dan geen fotolijm, want het laat gegarandeerd los. Zelf gebruik ik hier zelfklevende fotoplakkertjes voor die je op ieder hoekje van een kaart plakt en de rest fotolijm en ze laat niet meer los Is goedkoper als dubbelzijdige tape.Bij kleinere dingetjes kun je strookjes knippen van een fotopakkertje.
Groetjes Ans.

Ik kocht laatst een grote voordeelverpakking koffiepads. Deze zaten verpakt in zilverfolie. Ik heb de verpakking netjes open gemaakt en kan dit voor diverse doeleinden gebruiken. Bijv. soort zakjes van maken voor in scrapboek te gebruiken of op een kaart, waar dan b.v. geld in kunt doen. Ook heb ik het gebruikt bij iris vouwen. b.v. het middelste stukjes een stukje zilverfolie in. Het is heel mooi materiaal en er zit geen kreukje in.
Groetjes Alie

Kennen jullie al dat verpakkingsmateriaal van dat kinderspeelgoed. Om te kunnen zien wat er inzit is zo'n doorzichtig raampje ingezet van plastic. Die kun je hergebruiken. Ik gebruik het bij het kaarten maken, maar volgens mij kun je het ook gebruiken bij window painting.

Alle soorten doosjes, bijv. kellogs pakken, ijspakken etc. toiletrollen eierdozen kun je allemaal inleveren bij scholen. Ze zullen blij zijn met al het knutselmateriaal.

Veel scholen verzamelen oud papier voor de school, dus als je een goed doel wil steunen, steun dan de scholen, zodat ze spullen kunnen kopen voor de school/leerlingen. Sommige scholen verzamelen zelfs kleding in, ook die opbrengst is voor de school.
gr. Josette

Ik werk al een aantal jaren bij een repro service, zoiets als een copy-shop. Aangezien ik daar toch milieubewust om wil gaan met ons restmateriaal, heb ik van alles bedacht om daarvan af te komen zonder dat het bij de vuilnis belandt.
Papier wat niet door onze grote printers/kopieerapparaten kan omdat het bijv gekreukt is aan de hoeken, wordt opgespaard en kan prima gebruikt worden voor huis-tuin en keukenprinters. Gekleurd restpapier wat overblijft na het snijden, sparen we op om slingers en andere versiering van te maken.
Wanneer wij toner moeten vervangen, zit deze verpakt in een doos met aan beide kanten een soort eierdoos ter bescherming. Die bewaar ik ook allemaal voor iemand die kinderen op school heeft, regelmatig verdwijnt er weer een doos vol naar school.
Zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan.
Mijn tip aan mensen die op kinderdagverblijven, scholen etc. werkzaam zijn :
Ga eens langs bij een bedrijf als Multi-copy of een kleiner Repro Service bedrijf bij je in de buurt (drukkerijtjes kan natuurlijk ook) en vraag of ze 'restmateriaal' willen bewaren. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je in overleg met dat bedrijf een frequentie afspreekt dat je de spullen komt halen. En dan ook komt!
Recyclen en hergebruik zijn natuurlijk een prima argument om bedrijven over de streep te trekken om hun spullen aan scholen en dergelijke weg te geven in plaats van weg te gooien.
Succes allemaal!!
Groet
Elma van Lienen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje