Algemene Ingezonden Tips (4)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 121+
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er nog leuke algemene knutseltips? Alle tips worden hieronder op een rij gezet nadat ze in de nieuwsbrief vertoond zijn

Zelf ben ik financieel gezien niet in de gelegenheid om steeds knutselspulletjes te kopen. Vandaag ben ik met mijn dochter naar de bouwmarkt geweest en heb daar losse staaltjes van behang gevraagd en mocht er enkele meenemen. Hiermee hebben we leuk geknutseld.
Eerst wat figuren uitgeknipt uit de verschillende motiefjes en daarna een leuke collage gemaakt. Voor het plakken heb ik een oude deoroller omgespoeld en deze gevuld met behanglijm, sterk verdund.
Wat ook leuk is: oude kledingcatalogussen bewaren en hier de kleding uitknippen. Een poppetje op karton tekenen en aankleden met de uitgeknipte kleding. Ook kun je dit doen met meubelboeken of folders en dan een huis tekenen en inrichten.
Leuke knutselideetjes voor de kleine beurs.
Groetjes Bianca Houben

Nog een leuk idee misschien voor het tonen van kerstkaarten: Ik zet ze namelijk in mijn kerstboom.
Zo heb ik minder ballen nodig en de boom veranderd steeds. Hoe dichter we bij kerst komen, hoe voller de boom wordt. Hoe voller de boom, hoe meer mensen er aan mij hebben gedacht.
Met vriendelijke groet,
Marja

Behang gebruiken voor de achtergrond van je kaart.
Neem correspondentie-kaarten of gekleurde kaarten en beplak deze met mooi behang, dan een foto of creatie met theezakjes, 3D enz. Het effect is erg leuk en zaken hebben tegen het einde van het jaar restanten.
groetjes, Marrigje.

In deze tijd van knutselen en surprises maken gebruik ik een oud telefoonboek als ondergrond bij mijn plak werkjes. De meubels en het werkstuk blijven schoon omdat je steeds een nieuw blad kunt gebruiken.
Groetjes Netty Reinders

Ik wil de lezers van de nieuwsbrief deze tip geven: Gooi wc-rolletjes NOOIT weg je kan er veel mee knutselen.
Johanna Hoogeveen

Ik had nog een idee wat betreft strijkraaltjes. Ik maak er soort fotolijstjes van in ster, hart vorm of maak zelf een vorm en doe daar een plaatje of foto achter en gebruik ze dan in scrapboek of op kaarten. Zo heb ik een voetbalkaart gemaakt met een voetbalshirt van ajax. Voor een ajax fan en daar zijn eigen hoofd in gemaakt zodat je een shirt kreeg met zijn hoofd in een ajax shirt. En daar heb ik dan weer een kaart van gemaakt voor zijn verjaardag.
En ook kleine hartjes en figuurtjes voor in het scrapboek zijn er leuk mee te maken.
groetjes Alie

Ik heb een kleindochter die helemaal weg is van cars.
Wat heb ik nu gedaan, bij de kringloopwinkel een houten garage op de kop getikt en in de winkel een rol inpakpapier van Cars gekocht. Met behangerslijm heb ik hem helemaal beplakt. Dat sloeg erg aan bij mijn kleindochter die was er echt superblij mee, wat autootje's erbij en spelen maar.
Het kan natuurlijk ook voor de jongens maar als meisje was ze er ook erg blij mee.
Groetjes en veel plakplezier.
Sonja

Netjes van fruit, uien etc.
Met de leuke kleuren van fruit netjes kun je heel mooi kaarten borduren. Trek er draadjes uit. Voordeel ze glijden makkelijk door de naald en door het karton.
Succes Greet

Heeft u een feest je van kleuters? Maak van tevoren tekeningen en trek ze over op hout daarna kunt u het uitzagen, en de tussenlijntjes tekenen. De kinderen kunnen dit mooi inkleuren. Koop magneetjes om er achter te plakken en de kinderen hebben mooie magneten aan het eind van het feestje. Ook makkelijk voor uw laatste restjes hout!
Hartelijke groet,
Johanna

Je kunt de servetten ook op de bloempotten plakken met aangelengde houtlijm is minder kostbaar en werk even goed. Dit kun je ook doen op houten dienbladen of fotolijstjes.
Groeten marjan

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje