Algemene Ingezonden Tips (5)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 131+
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er nog leuke algemene knutseltips? Alle tips worden hieronder op een rij gezet nadat ze in de nieuwsbrief vertoond zijn

Mensen hebben soms heel veel theezakjes, ik heb mijn vuilnisbak er mee beplakt en daar boeklon over heen gedaan staat heel erg leuk.
groetjes Corrie

Ik ben aan het haken en dat moest om een rood latje. Nergens te koop dus heb ik een verflatje van praxis genomen en dat gaat prima.
groetjes Corrie

Als je wiebeloogjes wilt plakken is dat niet altijd makkelijk neem daarom een stukje plakband en plak dat er aan de goede kant op dan smeer je op de kant waar lijm op moet een beetje lijm en zet hem op zijn plek, als het droog is het plakband weg en het zit prima.
groetjes Corrie

Gezien op een Amerikaanse site: Pons uit reclamemateriaal (bijv. Wehkamp, Ikea) vlinders of voor een verjaardag strikjes, voor kinderen beertjes of kabouters. Jurken hebben soms een mooi vlinderkleurtje, voor kinderen kakelbont. Pons er heel veel uit, plak vlindertjes op bijv. een saaie bloemenkaart of plak een mooi detail uit een zadenfolder op een kaart en zet er heel veel vlinders op. Een grote uitgeknipte beer met veel kleine beertjes, een slinger met strikjes, de twee zwaantjes in meervoud uit heel lichtblauw en wit behangpapier of dat mooie satijnbehang voor een zoveeljarige bruiloft, of gewoon heel veel ponsjes met hetzelfde thema gebruiken, bijv. voor kerst. Een hartlijn beplakt met vlindertjes of hartjesvoor Valentijn geponst uit de rozen van glossy reclamefolders is echt schitterend.
Margriet

Als je van je afbreekmesje het puntje afbreekt, en weg wilt gooien, leg 'm dan eerst in een stukje papier en plak dat dicht met plakband. Als je 'm dan in de prullenbak gooit, dan weet je zeker dat diegene die de zak eruit haalt er zich er niet aan kan snijden/verwonden.
Doe ik ook al een tijdje, gaat PERFECT!
Groetjes Cindy Jansen

Vandaag heb ik een 3D lijstje gemaakt voor een nieuwe woning.
Bij de Hema kan je een 3D lijstje kopen van 13 x 18 binnenkant in zilver. Op de computer heb ik de tekst: 'Een huis is van steen -- Een thuis is van liefde'. Dit in roze letters geprint op mat zilveren ondergrond. Je kunt dat in elke kleur doen die bij je 3D plaatje past.
Daar tussen in heb ik een roze hart met 2 witte duiven in 3D geplakt en in de passe-partout gedaan. Een geweldig leuk cadeau voor weinig geld.
Groetjes Ans.

Plak piramide plaatjes op stevig karton knip het uit en plak ze dan op elkaar het geeft een mooier effect omdat het gelijkmatiger is.
Groetjes Arja

Een tip, wel huishoudelijk maar erg handig om te weten: Wanneer er kauwgom op kleding zit, krijg je het er erg makkelijk van af wanneer je er voor een nachtje tandpasta op doet. Na een nachtje de tandpasta eraf halen en de kauwgom gaat makkelijk mee.
gr Erna

Idee voor verjaardagsfeestje met kleuters.
Leg wit tafelpapier op de feesttafel en geef elk kind een pakje stiften. Ze mogen nu naar hartelust tekenen op het tafelpapier.
Liesbet Callewaert

Een idee voor waxinelichtjes.
Nodig: een waxinelichtje, schelp
Als je zo'n waxinelichtje maar saai vindt kun je het lontje (met het nopje eronder) uit het kaarsje halen, het in een schelp of een klein leuk doosje leggen en dan het kaarsvet smelten en erin gieten, zo heb je je eigen schelpkaarsje!
Succes, en groetjes van Merel

Ik heb nog een paar tips voor knutselen met o.a.sigarenkistjes en servetjes.
Zelf verf ik ze (soms ook behandelen met cracele om oud te maken) en dan beplakken en versieren met servetjes. Dan van die vierkante houten vazen ook hetzelfde maken als de kistjes. Dan heb je leuke setjes. Ik heb setjes gemaakt met b.v. rozen en met kerst van kerstservetten, kerststerren en dan natuurlijk opmaken met kerstartikelen. Dus na het schilderen met mod podge of servettenlijm behandelen en later als het klaar is weer laagjes servettenlijm er over maar dat is bekend.
Ook op kaarten werk ik met servetjes. Ik plak ze dan meestal op dubbelzijdig kleeffolie. De mogelijkheden voor kaarten zijn dan legio.
groetjes Alie

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop