Algemene Ingezonden Tips (8)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 165+
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Het mooiste moederdag-idee vind ik iets dat door m'n kinderen zelf gezaaid werd. Tuinkers was het in een zelfgekleid bakje.
Een andere leuke moederdag-herinnering is het ontbijt op bed dat mijn twee jongste kinderen maakten voor mij, èn voor hun (iets) oudere zus, die altijd over hen moederde.
Groetjes, Els den Os (inmiddels oma)

Ik heb nog een leuk idee koop een schrift met een harde kaft. Bewaar de tijdschriften en knip er van allerhande teksten en leuke/mooie plaatjes uit die bij jou passen. Pimp er jou schrift mee op en schrijf er leuke dingen in die je meegemaakt hebt of gaat doen of je zelfgemaakte gedichten. Beplak ook de voor en achterkant met leuke afbeeldingen en om het af te maken doe je er van die zelfklevende plak folie om. Je hebt dan een leuk eigen boek je kunt het ook als knutselwerk in de klas of kinderfeestje doen. Veel plezier ermee.
gr.Bo

Zelf ben ik lerares basisschool groep 8. Om ook wat aandacht aan moederdag te besteden was bij mij het idee van een zeepslinger ontstaan. Zelf heb ik altijd de zeepjes uit de hotels bewaard en zodoende kwam het idee om deze te gebruiken. Voorts wil ik de kinderen nog vragen om proefexemplaren van geurtjes, creme, douchegel, lotion ed. te verzamelen.
Aan een mooi lint kan bijv. gestart worden met een zelfgemaakt hart met wens of foto voor moeder. Daaronder komen dan allerlei snuisterijen zoals bovenstaand te hangen. Je zou nog kunnen afwisselen met leuke broche of ketting die allemaal zelfgemaakt kunnen zijn.
Als de slinger wat te lang wordt zou je alles ook in een soort mobiel kunnen verwerken. Dit kan ook aan een kledinghanger die je dan eerst nog leuk versiert. Je ziet mogelijkheden genoeg die niet veel hoeven te kosten.
Hoop dat meer mensen hier iets aan hebben.
Groetjes Mieke.
Zie ook Zeepkettingen

Van de zwanenkrans zou je ook heel leuk een windlicht kunnen maken. Vergeet de zwanenhals en plaats een leuk rond glas of van riet windlicht erin.
Kan heel goed buiten staan. Heb ik zelf gemaakt, maar idee is niet van mij. Groeten Tonnie
Tonnie Blommaart
Zie: Voorbeeld van een zwaan met fietsbanden

Ik heb een hobbelbeer Winnie the Pooh gemaakt. Je kan het vinden op Ingezonden werkstuk
John.

Je kunt leuke enveloppen maken van behangpapier.
Ga naar een winkel waar ze behang verkopen,vraag om behangboeken, die uit de collectie zijn.
Ook leuk om er mee te knutselen (doosjes) met je kinderen en kleinkinderen.
Groetjes janny

Ik weet nog een idee. Je kan een kussensloop versieren. Eerst print je een kleuterplaat uit van een dier. Het leukst is bijvoorbeeld een dolfijn giraffe olifant en dan trek je het over op de kussensloop
Nynke Mazier

Een kussensloop kun je ook versieren met een foto die je op speciaal strijkpapier print. Zelf heb ik dat gedaan voor een collega die in het ziekenhuis lag. Ik heb een groepsfoto gemaakt van haar leerlingen (groepje 3) en heb deze op de kussensloop gestreken. De andere kant heb ik de leerlingen laten versieren met hun naam, versje, en/of tekeningetje met textielstiften. Zo kon juf haar hoofd op haar groep laten rusten.
Groetjes Mieke Pöttgens

Buiten is herfst.
Raap de grootste bladeren van een plataanboom (of een andere boom met de grote bladeren) een leg deze in het lamineerapparaat.
Deze gelamenteerde bladeren kan je overal gebruiken (en volgende jaar opnieuw): plakken op de ramen, deuren, muren of rondom een schaal (fruit of sier- groenten/vruchten) leggen.
Heel actueel en mooi.
Groetjes,
G. de Ruijter

Tip voor het verven van watten
Afgelopen Sinterklaas heb ik een leuke surprise gemaakt. Een Zwarte Piet. Hoofd van papier-maché, baret van crepepapier, maar betreft de krullen werd het lastig. Ik heb toen geprobeerd of ik watten kon verven met kledingverf... en dat ging eigenlijk heel erg goed!. Dus kledingverf kopen, oplossen in kokend water, overgieten in een andere pan water, zout toevoegen en 20 minuten alles tezamen met de wattenbolletje aan de kook brengen. vervolgen in een oude kussensloop zachtjes centrifugeren, daarna in dezelfde kussensloop in de droger op een zachte stand of op de koude lucht stand en daarna nog een dagje op een krant leggen om te drogen... En klaar waren mijn Zwarte Pietenharen.
Misschien een tip voor volgend jaar voor knutselaars die i.p.v. een sinterklaas wel eens een Zwarte Piet willen maken, maar misschien ook om iets anders leuk met gekleurde watten te doen....
Groetjes,
Susanne Witteveen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje