Trakteren 12 jarige jongen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 100
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Mijn zoon word binnenkort 12 jaar. In zijn klas worden alleen nog maar zakjes chips uitgedeeld, hij vindt dat niet leuk. Maar wie weet een traktatie voor een jongen van die leeftijd? Bedankt alvast.
Met vriendelijke groet
Sandra


Persoonlijk vond ik het idee van de gelpotten uit de vorige nieuwsbrief erg leuk (en toch goedkoop). Bij mij in de klas worden zelfgebakken brouwsels ook erg gewaardeerd. Bijv. muffins of wafels zijn niet te groot/niet te duur. Denk ook eens aan iets wat niet te eten is.
Groeten van Suzanne.

Leuk traktaties in groep 7 & 8 dat valt niet mee maar wij hebben de volgende dingen wel eens met veel succes getrakteerd:
Een lekkere koek bv gevulde koek in een cellofaan zakje met aan het zakje een foto van een bekende artiest oid. Zelf gebakken worstenbroodjes, saucijzen broodjes. Heel makkelijke te bakken met bladerdeeg en gehakt of knakworsten. Inpakken met servet op een mooie schaal succes verzekerd.
Groeten Natascha Dekker

Wil hij iets gezonders of stoerders trakteren of moet het er ook leuk of stoer uitzien? Waar ik zelf zo even op kom is dit:
Als je snoep doet wat een platte vorm heeft, bv. zo'n platte ronde drop (zo'n opgerolde dropveter of een smiley), dan kan je op de verpakking van zo'n drop aan beide kanten een 'autoband' of 'tractorband' plakken die je maakt van zwart, stevig papier. Rondje knippen van zwart papier (trek een kopje of glas om met potlood, dan uitknippen) en profiel van de band met zacht potlood (2B of zachter) erop tekenen.
Vind je dit niet zo leuk, dan kun je op internet verder zoeken, ik tikte op Google de volgende woorden in: trakteren zelf maken traktatie snoep stoer
Daar kwamen bij mij 318 'hits' of pagina's tevoorschijn waar die woorden opstaan.
Veel ideeŽn zijn ook wel weer aan te passen aan persoonlijke wensen. Het leukste is natuurlijk iets te trakteren wat verwijst naar wat hij zelf erg leuk vind, het idee van de autoband is gelinkt aan het idee dat jongens auto's leuk vinden :-) maar ik weet niet of dat voor jouw zoon ook geldt. Misschien is hij van iets heel anders helemaal gek, nou, dan pas je het plaatje daaraan aan!
Veel succes!
Marjan, Veendam

Ik heb voor mijn nu 10 jarige zoon, nog nooit een traktatie met snoep gedaan. Ik snuffel de goedkopere winkels (wibra, zeeman, action) door en kom zo iedere keer aan leuke en niet zo gek veel duurdere hebbeding traktaties; denk hierbij aan leuke potloden, pennetjes, gummen etc. zo heeft hij al eens getrakteerd op memoblokjes met aan de bovenzijde de naam van het kind met een leuke (geprinte afbeelding). Bij de hema hebben ze miniboekjes, dat heeft hij in groep 2 getrakteerd (er zitten er geloof ik 8 in een zakje met verschillende thema's) Ook heb ik al eens die mini in elkaar zet figuurtjes(dinos), een soort puzzeltje, meegegeven als traktatie (action). Dit jaar heeft hij op kleine notitieboekjes (met felgekleurde kaft) met een kleine felgekleurde stift eraan getrakteerd. Tot nu toe heeft hij daar geen bezwaar tegen gemaakt en hebben we alleen maar leuke reacties gekregen van klasgenootjes, leerkrachten en moeders! De leerkrachten krijgen in de regel hetzelfde, alleen dit jaar wilde hij iets anders en hebben alle leerkrachten een appel gekregen.
Je bent wel wat duurder uit dan met de chips o.i.d. maar ik heb het er graag voor over en met een beetje creatief denken en voortdurend rondkijken kun je toch relatief goedkoop aan de traktaties komen.
Marianne van Zuuk

Een mooie traktatie is een prikker met bijvoorbeeld: druif, worst, uitje, kaas, andere worst, augurkje etc. Er zit dan altijd iets bij wat een kind lust.
Op een uitgeholde pompoen een gezicht tekenen met zwarte watervaste stift de prikkers erin steken, de prikkers zijn 'haren'.
Groetjes Cindy

Een touw met allemaal vlaggetjes er aan en in de vlaggetjes zit allemaal lekkers. De vlaggetjes zien eigenlijk een soort van zakjes die aan een touw hangen.
Chinouk

Wat ook lekker is, is een ijsje op school trakteren. Ze hebben vaak wel een diepvries op school.
En ik heb ook eens cake versierd in de klas en iedereen vond het geweldig.
Femke Langenberg

Misschien een idee voor Sandra's zoon. Mijn dochter heeft van die kleine hapjes getrakteerd: frikadellen, kroketten enz. Ze had ze op een schaal met prikkertjes erbij en een paar sausjes. Ook servetten is wel handig. Het is zo gebakken en als je het een beetje ingepakt meeneemt (niet helemaal afsluiten want dan worden ze zacht) zijn ze best nog warm als je aankomt op school. Wel even precies vragen wanneer er getrakteerd wordt anders staat het op school te verpieteren.
Groeten,
Gonda.

Je zoon kan arretjescake (of boerencake, marmercake etc.) bakken en dan iedereen een plakje cake trakteren. Is erg lekker en is weer eens iets anders. Omdat het zelf gemaakt is, is het ook speciaal. Als je zorgt voor papieren/plastic bordjes voor eronder maak je de leerkracht ook nog blij:)
Verder zou je nog pakjes caprisone kunnen trakteren (in plaats van cake of in combinatie daarmee, ligt eraan hoeveel je wilt uitgeven), negerzoenen.
Wat ik zelf een keer heb gedaan in mijn stageklas (ik zit op de pabo) was pannenkoeken bakken thuis, deze in repen snijden en iedere reep oprollen en dan een paraplu-prikkertje eraan vast om het rolletje vast te houden. Het ziet er erg feestelijk uit en de kinderen vonden het lekker. Er zijn veel verschillende soorten prikkertjes te vinden, dus er zal vast wel iets tussen zitten dat uw zoon mooi vindt om te trakteren.
Succes ermee en in ieder geval alvast veel plezier voor op de verjaardag!
Groetjes,
Petra

Ik heb 2 antwoorden voor een traktatie:
-1- Je koopt gevulde koeken en m&m`s ( hoeft niet perse m&m`s te zijn) en haribo perziken of kersjes.
Dan maak je glazuur en dan lijm je 4 m&m`s (in het noorden zuiden westen en oosten van de stoopwafel) aan de stroopwafel vast. In het midden doe je hetzelfde met de hariboo kersjes of perziken (1 in het midden is genoeg) en je hebt een prima traktatie!!
-2- Zeilbootjes. Je koopt schuimblokken, sateprikkers, spekjes, dropveters en nog wat snoepjes (de snoepjes moeten zacht zijn) Je maakt ook wat glazuur, je doet op een schuimblok wat glazuur en plakt er 2 spekjes op, dan prik je tussen de twee spekjes een sateprikker en daar doe je een snoepje om. Dan als laatste doe je een halve dropveter boven het snoepje aan de sateprikker en je maakt het ook aan de onderkant vast.
Nu leg je alle bootjes op een blauwe ondergrond en je hebt varende bootjes in de zee!
Hopelijk heeft iemand hier wat aan!
Femke Hokwerda


Nog niet helemaal eruit? Kijk eens voor een goed boek over trakteren bij bol.com

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje