Trakteren in de klas

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 038
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er voor mij leuke ideetjes om te trakteren op de Peuterspeelzaal.

Ik heb voor de verjaardag van mijn dochtertje een aantal danoontjes (of andere toetjes) gekocht. Ik heb een fotootje van haar gezicht gefotokopieerd, dit op het toetje geplakt. Van karton heb ik een grote 1 (ik heb dit dus bij haar 1e verjaardag gedaan) en die er achter geplakt. Het was een groot succes. Voor de juf had ik een reep gekocht en een nieuw "omhulsel" met een foto gemaakt.
Succes.
Karin.


Je kunt van drop een spinnenweb maken, in het midden een drop jojo. Hierin steek je een aantal satéprikkers en met dropveters maak je er dan een web van. Het spinnetje kan je maken van chenille. Lijf: een stukje van ongeveer 10 cm, deze vouw je dubbel. Pootjes: 4 stukjes van ongeveer 8 cm, deze draai je erin het midden een keer omheen, zorg ervoor dat je aan beide kanten een stukje overhoudt als pootje (dit doe je 4 x). Dan nog een stukje van ongeveer 4 cm van wit, deze steek je door de lus van het dubbel gevouwen lijf en je hebt ogen.
Succes, groetjes
Arienne


Een leuke idee voor een traktatie op een peuterspeelzaal is een dropketting, deze maak je door nibbit ringetjes aan een dropveter te doen. Maak deze ketting niet langer dan één avond van te voren, anders wordt de chips zacht. Op de peuterspeelzaal waar ik stage heb gelopen was dit een groot succes.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
groetjes Saskia


Je neemt het gezicht van Mickey Mouse als voorbeeld. Je hebt nodig Karton en koffie filters. De omvang van het gezichtje teken je na op een stuk zwart kanton en in het midden laat je het gezicht open. Je plakt koffie filter achter het gedeelte wat je hebt opengehouden en tekent daar de neus, mond en ogen op. Een leuke strik onder het hoofdje is Mickey en strik boven tussen de oren, dan is het Minnie. Je kan de koffie filter vullen met snoepjes of chips en gelijk een leuke vorm van een traktatie!
Gaby van der Vet


Hele simpele traktaties:
Vul een ijsbekertje met spekbolletjes (van die halve rondjes).
Bak minicakejes en decoreer dit met de leeftijd van de jarige.
Draai een puntzakje van gekleurd papier en vult dit met bijvoorbeeld zoute stengels.
Laat de bakker broodjes of krentenbolletjes bakken in de vorm van een getal (de leeftijd van de jarige job) of in de vorm van zijn/haar favoriete dier. Heb je tijd en zin, dan kun je het ook heel goed zelf doen.
Een klassieker: een dropveter met ringetjes Nibbits etc eraan geregen.
Bak minigehaktballetjes en serveer ze koud of warm met een leuk vlaggetje om ze mee op te prikken.
Bak miniappelflapjes of pannenkoeken en serveer ze op een gezellige schaal. Altijd feest!
Simpel te maken is ook een hapje van bladerdeeg met een knakworstje er in.
Rond de Kerst jarig? Pak een stapel kerstservetten, leg er kerstkransjes (schuimpjes) in en knoop het servetje dicht met zilver- of goudkleurig lint.
Groetjes Lisette Vermeeren


Ik heb voor mijn beide zoontjes, van nu 3½ en 4½ jaar, een aantal maanden geleden voor op de peuterspeelzaal deze traktatie gemaakt.
Van Internet had ik een afbeelding van Winnie de Poeh gehaald. Je kunt natuurlijk elke kinderafbeelding nemen! Daarbij had ik zelf in allerlei kleurtjes tekst gezet. Eerst "Hartelijk Gefeliciteerd", daaronder de afbeelding van Winnie de Poeh en daaronder "3" (jaar). Op een andere pagina had ik in kleurtjes de naam van mijn zoontje gezet. Daarna heb ik beide pagina's uitgeprint en ze in een ovaal (van dezelfde afmeting) uitgeknipt.
In een schuimblok heb ik een lolly gestoken en op de lolly wat snoepjes gedaan, w.o. 1 spekje, 1 schuimpje. Dat kan elk snoep zijn, wat niet te hard is. De 2 uitgeknipte ovaaltjes heb ik op elkaar gelegd en er de bovenkant van de lolly tussen gedaan en de ovaaltjes aan elkaar geniet.
Bij mijn kinderen was het in beide gevallen een groot succes!
De kinderen op de peuterspeelzaal haalden eerst het schuimblok eraf en begonnen een voor een de snoepjes op te eten, pas daarna ontdekten dat er óók nog een lolly inzat. Dat was écht een verrassing. De afbeelding van Winnie de Poeh was voor hen allen ook een herkenning en er werd "gefantaseerd bij het leven". Ik heb de meest "wilde" verhalen gehoord over "hun ervaring" met Winnie de Poeh. Dat was écht heel leuk!
Ook de peuterspeelzaalleidsters genoten hiervan en ze vertelden mij dat de kinderen er nog weken later overpraatten.
Succes!
Ingrid Lauwerier


Een leuk idee om te trakteren, is een eierkoek versieren. Je kunt er bijvoorbeeld een gezicht van maken. Je kunt Smarties of kleine M&M snoepjes gebruiken voor de oogjes, neusje en mond, en dropveters in stukjes voor de haren. Je kunt van poedersuiker met een beetje water glazuur maken en daarmee alles vastplakken. Je kunt natuurlijk ook andere dingen van maken, of andere snoepjes gebruiken. Laat je fantasie maar zijn gang gaan. Je kunt het al een dag van tevoren maken, en daarna op een dienblad leggen, wel afdekken met plastic, bijv. een pedaalemmerzak, anders wordt het te droog. Hier was het in elk geval een succes.
Veel succes met het maken van een leuke traktatie.
Groetjes van Erica Vogels


Jaaaaren geleden mocht ik eens trakteren op halve bananen met een gezichtje. Alle bananen rechtop op een dienblad en gezichtjes gemaakt van papier en van die ronde peuter-ministeck. De ene banaan had een hoedje op, de andere een stropdas om. Leef je uit! Het is zo'n 25 jaar geleden en ik weet het nog steeds. Moet dus veel indruk op me gemaakt hebben!
groetjes, Marlies Karman

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes