Treinen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 113
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ze gaan het in groep 2 hebben over treinen. Wie weet nog wat leuks om te knutselen met dit thema?
Alvast bedankt.
Groetjes: Erica de Jong


Geef ieder kind een leeg schoon melkpak o.i.d. en laat ze met behulp van knippen, plakken, plakplaatjes, enz een wagon maken. Bedenk een systeem om er wieltjes onder te maken of tegenaan te plakken en verbind de wagons met elkaar. Zelf zou je evt. de locomotief kunnen maken.
Lijkt me een leuk gezicht, zo'n lange trein :)
Succes!
Arianne

Plak een klein rechthoekig doosje om met gekleurd papier. Plak met een andere kleur raampjes erop. Wielen eronder, (een heleboel) en je hebt een deel van de trein.
Maak een soort ladder van papier, leg die neer op de grond en je heb de rails, waarover de trein rijdt.
Kopieer een afbeelding van de trein, op stevig papier plakken, knip hem in stukken laat de kinderen hem weer in elkaar puzzelen, opplakken op een gekleurd vel papier als hij klaar is.
groeten Betsie Dogger

Maak van waardeloos materiaal een locomotief en laat de kinderen een wagonnetje (van een doos met twee wc rollen eronder) maken. De kinderen kunnen hun wagonnetje verven, beplakken met papier of er echt lading op maken. Zo krijg je een lange goederentrein.
Succes er mee !
Groetjes Josien

Maak van twee grote (wasmachine)dozen een locomotief. Eentje zet je dwars neer, eentje rechtop ertegen aan, het machinistenhuis. Verf de dozen eventueel van te voren en laat de kinderen de rest doen, bijvoorbeeld het raam uitprikken en deurtjes. Van andere grote dozen kun je wagons maken, met stoeltjes erin. Laat de kinderen ook de bijbehorende kaartjes maken, die ze met (chocolade)geld kunnen kopen en met een ponsfiguurtje kunnen knippen.
Met vriendelijke groet,
Marleen Hoogendam

Geef iedereen een kartonnen A4-vel en laat ze hem versieren. Bv. raampjes erin, naam erop schrijven, propjes maken van crÍpepapier, muizentrapjes, enz, enz. Je kunt zelf wat voorbeelden maken. Je maakt zelf de locomotief en plakt deze bovenin je lokaal langs de muur. Je maakt alle wagonnetjes erachter vast met een stukje zwart papier. Je knipt allemaal rondjes en laat deze naar voren komen door er een stukje kurk achter te plakken. Zo krijg je wieltjes. Je plakt alles met dummy's op de muur, zodat het er makkelijk afgaat. Je kunt de trein zolang maken als je zelf wilt, door bv. iedereen 2 wagonnetjes te laten maken.
Verder kun je ook iedereen een kleurplaat van een trein laten maken en vervolgens op een grote prikwand een heel landschap te maken van crÍpepapier en hier de treinen in te laten rijden. Je prikt ze gewoon met gekleurde prikkertjes erin. Ik heb allebei de dingen zelf gedaan in groep 8 van het speciaal basisonderwijs tijdens een project, maar ze vonden het echt leuk!!
H.gr.
Adrianne

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop