Trouwen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 108
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik werk op een kinderdagverblijf en een collega van mij gaat trouwen. Nu zijn we iets aan het bedenken om met de kinderen (20) iets te maken. De kids zijn van 0 tot 4 jaar.
Heeft iemand leuke ideeen?
Groetjes Angelique


Je zou een grote foto collage kunnen maken, van elk kind een foto, een reactie erbij schrijven of een uitspraak bijv. die hij/zij vaak doet. Of bijvoorbeeld een foto van de collega uitvergroten en op een doek laten drukken, of zelf opplakken. (ligt aan je budget) kinderen een mooie rand/lijst laten knutselen en je hebt een origineel cadeau. Succes!
Janike

Je zou bijvoorbeeld een bloem kunnen maken, met daarop een wens voor het bruidspaar. Of een ballon van papier en dan kunnen de kinderen het versieren en een wens of wat anders erop laten schrijven.
Groetjes Sandra

Ook ik heb al een paar keer meegemaakt dat een collega ging trouwen. Wij hebben een grote vierkante wissellijst bij IKEA gekocht (eentje met een goudkleurige rand) We hebben de kinderen op een grote lap stof laten verven. We hebben dat een beetje in de tinten van het huis gedaan.Goed laten drogen en dit in de lijst doen.
Ook een leuk idee is om samen met de kinderen placemats te maken. Ook hier hebben we stof voor gebruikt. We hebben ongebleekt katoen gekocht en de kinderen hierop laten verven. Een tafelkleed kan je er ook van maken en er bijpassende servetten bij maken. De baby's kan je handjes en voetjes laten zetten op de stof.
Heel veel plezier met de kids!!
Groetjes en succes Ingrid

Een nichtje van mij werkt ook op een kinderdagverblijf en is op 25 mei j.l. getrouwd. Nu hadden ze op dat kinderdagverblijf in die maand het thema trouwen. Ze hebben van alle kinderen op het kinderdagverblijf digitale foto's gemaakt. De kinderen waren verkleed als bruid of bruidegom. Samen op de foto, alleen op de foto. De leidsters ook als bruid op de foto.
Hiervan hebben ze bij het Kruidvat een fotoalbum laten maken. (dit kan ook bij hema, blokker en zo) en dit cadeau gedaan namens alle kindjes. Geweldig resultaat en een hele mooie herinnering. Ook voor alle ouders want iedereen bestelde foto van hun kindje. Sommigen zelfs op canvasdoek zo goed was het resultaat.
Groetjes Jeannie

Je kan de handen van de kinderen overtrekken op gekleurd papier (ik weet niet of sommige kinderen dit misschien ook zelf kunnen). De handen worden uitgeknipt en daarna versierd door de kinderen. Daarna plak je de handjes op een rietje dat kan plooien. Vervolgens kan je alle handjes in een vaas of iets dergelijks zetten.
Een mooie persoonlijke 'bos bloemenhandjes' om af te geven!
Silvie

Wij kregen op ons trouwen een schilderij met alle handjes van de kinderen. Van elk kind hadden ze een handje omgetrokken en van de leidsters en vrijwilligers en zo ook. Bij elk handje hadden ze de naam van het kindje gezet, of de leidster. Ik vond het een erg leuk idee.
Je kunt ze ook allemaal een bloem laten maken. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren: verven, kleuren, beplakken, ieder op eigen niveau.
Succes er mee,
Josien

Het is een idee om de handjes van de kinderen om te trekken op een ontbijtlaken met verschillende kleuren textielstiften. Of neem een aantal effen theedoeken. Snel klaar en succes verzekerd.
Groetjes, Bep

Wij hebben ook collega's gehad op het kinderdagverblijf die gingen trouwen.
Wij hebben toen de volgende dingen voor hun gedaan!
* Alle ouders een gekleurd A4 gegeven en gevraagd of ze een 'recept voor een goed huwelijk' wilde opschrijven, versieren enz. met de kinderen. Die hebben we samen gebundeld en gegeven! Ouders hadden leuke persoonlijke dingen bij gezet maar ook echte kookrecepten erbij gedaan met zelf verzonnen namen zoals liefdes drankjes enzo en de kinderen hadden ze mooi gekleurd en beplakt en foto“s bij gedaan! Het zag er heel leuk uit toen we er een mooie kaft omheen hadden gedaan!
* Ook hebben we de kinderen verkleed als bruid en bruidegom en toen zwart wit foto“s van ze gemaakt! Daar is toen een dienblad mee beplakt en gevernist zodat hij water afstotend werd! En we hadden een wit ontbijt service met speciale stiften de kinderen laten bekleuren. Even afbakken in de oven en klaar. Ook hadden we met de foto“s een kalender gemaakt van 4 gelijke grootte planken hout. Laten beschilderen door de kinderen met voet en handafdrukken de maanden erbij geschreven en het was een mooie kalender geworden!
groetjes Nadine

Leg een boel sateprikkers op de tafel, en een heleboel stroken, ronde vouwblaadjes, lintjes, glitters, en een hele boel meer. Laat alle kinderen een bloem maken met als steel een sateprikker. Koop een leuk mandje en doe daar in een stuk schuim. (Kun je kopen bij een bloemenzaak) Prik daar alle gemaakte bloemen in. Hang aan het mandje een leuk kaartje met al jullie namen en je hebt een heel leuk bloemstukje. Dit hebben wij zelf een keer met alle kleinkinderen van de familie gedaan voor opa en oma die 50 jaar getrouwd waren. Het bloemstukje staat nog steeds op de kast.
succes! Carina

Laat de kinderen duifjes of hartjes beschilderen bv van triplex of karton, schilder een mooie grote tak wit met acrylverf of latex en hang de duifjes erin met mooie gekleurde linten. Deze tak kun je bv. in een bloempot zetten, of schroefoogjes erin maken zodat het opgehangen kan worden.
Ina Wuite

Laat al de kinderen hun handen en voeten met verf op een papier zetten, en zet hun naam erbij.
Marga Sneeboer

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop