Enveloppe cadeau idee

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 097
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn zus gaat trouwen. Zij woont al een paar jaar samen en heeft dus geen huwelijkslijst maar om een cadeauenvelop gevraagd. Heeft iemand leuke ideetjes om die envelop ergens in te stoppen? Had eens een feestje en daar was het in een postzak dumpen.... De mensen moeten die envelop toch kwijt en zomaar bij het binnenkomen in je binnenzak steken is ook niet leuk. Dus de vraag is waar kun je op een leuke manier, tijdens de receptie, al de gekregen enveloppen in doen.
Merciekes hť.
Linda


Misschien is het een leuk idee om zelf een grote envelop te maken waar iedereen zijn envelop instopt bij binnenkomst. Je kunt een bestaande envelop gemakkelijk uitvergroten en in elkaar plakken. Je kunt er ook nog een leuke tekst opzetten of op een andere manier 'aankleden'.
Andrť

Maak een mooi versierde doos, een soort schatkist en laat de enveloppen daarin doen. Of zet een vaas op tafel met lange gekleurde takken erin, laat de envelop tussen de takken steken.
groeten Betsie

Je zou van piepschuim/karton welk materiaal je zelf het liefste mee werkt een mooie ronde bruidstaart maken. Je maakt een taart ongeveer 1 meter hoog en die versier je aan de zijkanten met nepkaarsjes, neproosjes etc. Helemaal bovenaan zorg je ervoor dat er in de taart een gleuf zit waar de kaartjes door kunnen. De taart zet je op een tafeltje met een mooi kleedje en daar kunnen de mensen tijdens de bruiloft hun envelop in stoppen.
Je zou ook omdat ze een envelop heeft gevraagd een hele grote envelop kunnen knutselen van stevig karton. Deze versier je dan met glitters, bloemen mooi afbeeldingen enz. Als je dan een mooie grote stevige envelop hebt gemaakt maak je aan de bovenkant een inkeping waardoor de enveloppen naar binnen kunnen. Wanneer iedereen de envelop er in heeft gestopt geef je de enorm grote envelop aan je zus.
Carla Schutten

Wij hebben eens bij een feest een mooi touw gespannen, met ballonnen en serpentines en de enveloppen als wasgoed eraan opgehangen. Simpel, maar het staat erg leuk.
P.Schwarzer

Zoek een houten kistje (wijnkistje of grote kartonnen schoenendoos kan ook) Maak er een opening in aan de bovenkant zodat daar een envelop doorheen past en beschilder de doos of het kistje met een thema wat bij het bruidspaar past (schatkist) of beplak met servetten.
Wel na de receptie de doos even in bewaring geven (is wel makkelijk meenemen!)
groetjes Jackie Koster

Toen mijn oom en tante gingen trouwen, gingen ze op huwelijksreis naar Mexico. Met heel veel mensen hebben we toen samen een lage, grote, rechthoekige bak met zand gevuld. In dit zand hebben we een Mexicaans landschap gemaakt met geld: de muntjes kun je in het zand steken en een weg laten vormen, papiergeld kun je vouwen, zodat er cactussen en bloemen ontstaan. Verder kun je met gewoon papier en andere materialen het landschap nog verder versieren. Misschien dat je door dit idee zelf op een toepasselijk idee voor jouw zus weet?
Groetjes en succes,
Petra

Vraag aan iedereen of ze de envelop (of alleen het geld) in een lege verpakking stoppen (denk aan dozen van waspoeder, lege cremedoos, pakje soep e.d.) Charter bij een supermarkt een boodschappenwagentje. Alle gasten kunnen dan hun als boodschap vermomde envelop in het wagentje deponeren en het bruidspaar gaat met een -hopelijk- volle boodschappenkar naar huis.....
Groetjes,
Regina

Vijf jaar geleden is een vriendin van mij getrouwd, en had op haar uitnodigingskaart ook zo'n envelopje staan. Dus ik naar de winkel en heb 5 pakken enveloppen gehaald en heb daar mijn geld in gedaan, geen munten. Gewoon in een paar willekeurige envelopjes en om het spannend te maken een paar oude foto's van de bruid en bruidegom, of met opdrachten die ze eerst samen moeten volbrengen en dan als laatste het cadeau/geld bij jullie ophalen kan. Heb ze allemaal netjes op elkaar gestapeld en met een mooie strik van goud, met een mededeling dat op het kaartje stond dat ze enveloppen wilden hebben. Asjeblieft!! Zeg je dan onschuldig.
Mijn vriendin had laatst nog een envelop daar zat nog 25 gulden in. Dat was wel grappig.
Veel succes Groetjes Sonja Prumper.

Je kan de enveloppen ook in een brievenbus doen. Toen mijn dansleraar ging trouwen hadden ze een brievenbus neergezet. Was erg leuk daar gingen alle enveloppen in.
gr. Marieke

Zoek een grote doos, maatje videorecorder. Bekleed hem met wit en maak er een grote envelop van. Schrijf het adres van het bruidspaar erop en probeer de trouwkaart te verkleinen of een foto van het bruidspaar als postzegel erop te plakken.
Grote snee in de bovenkant en klaar!! Maak de snee niet te groot, anders kunnen vreemde handen de enveloppen er weer uithalen...
Groetjes Brigitte

Vrienden van ons waren laatst 12 1/2 jaar getrouwd en hadden enveloppen als cadeau gewenst. Met een aantal vrienden hebben we toen een hele grote envelop gemaakt van karton, natuurlijk geadresseerd aan het echtpaar en daar alle enveloppen in gedaan. Uit de reactie van de vrienden was te merken dat zij het een leuk en origineel idee vonden. Misschien is dit een leuke suggestie voor de bruiloft van jouw zus.
Alvast veel plezier.
Groeten van Monique van der Laan

Jaren geleden heb ik voor mijn ouders toen zij een huwelijksfeest gaven een enorme spaarpot gemaakt van een doos. Deze mooi aangekleed, versierd met foto's en dergelijke. Een grote gleuf er in en klaar is kees.
Wel zo maken dat dat het deksel er vast op zit, zodat een ander en niet zo gemakkelijk bij kan.
Groet van Joke

Je kunt ze in een melkkan laten stoppen, is heel erg leuk en origineel, of in een oude engelse brievenbus , maar ja die moet je dan wel even hebben. Maar een oude Melkkan is nog wel aan te komen.
Groeten M. Hanegraaf

Bij mijn beste vriendin op de bruiloft hadden ze een wensput waar je de enveloppen in kon stoppen. Ook kon je in deze wensput een wens voor het bruidspaar stoppen. Ik vond het een erg mooi en leuk idee. En een wensput kun je natuurlijk zelf in elkaar knutselen.
Groetjes Maria Bertram

Je zou een heel groot van klei gemaakt varken kunnen maken. Deze bevestigen dmv een ketting aan iets zwaars. De bedoeling is dan om het varken thuis kapot te laten vallen. Op deze manier kan het varken niet meegenomen worden en thuis kan het bruidspaar genieten van hetgeen ze gekregen hebben. Sommige blindeninstituten hebben een crea afdeling en maken dit soort geschenken. veel succes
Vriendelijke groeten
Marion

Het is niet helemaal een antwoord wat wordt bedoeld maar misschien wel een leuke grap die er mee te maken heeft.
Wij hebben bij de bruiloft van een schoonzusje/zwager een grote doos met een sleuf van boven, leuk beplakt.
Daarnaast hebben wij de blaadjes uit een boekje van 'liefde is...' gehaald en die in heel veel verschillende enveloppen gestopt.
Tijdens het feest zijn we uit het zicht van het bruidspaar gaan zitten, zodat we elke binnenkomende gast konden vragen of zij hun envelop in de doos wilden doen en een envelop van ons wilden meenemen om aan het bruidspaar te geven. Wel met de verzekering, dat de echte envelop ook echt wel -maar dan wat later - bij het bruidspaar zou aankomen.
De bedoeling ervan is dat wanneer het bruidspaar het geld gaat tellen, zij alleen maar blaadjes met 'liefde is...' tegen komen en zich ondertussen natuurlijk af vragen wat er hand is.
De meeste gasten zagen de grap er wel van in en wilden wel meewerken. De mensen die het niet helemaal vertrouwden, hebben we gewoon door laten gaan (niemand is verplicht om mee te doen). Zo zou het bruidspaar evengoed nog wel wat geldenveloppen er tussen hebben zitten.
De volgende dag (het is dus wel zaak dat je weet wat het bruidspaar gaat doen na de bruiloft) hebben wij hen met een champagneontbijt op bed gewekt en hen de doos met 'echte' enveloppen overhandigd.
Het bruidspaar had 's nachts even tijd nodig gehad om te ontdekken dat er toch wel erg veel blaadjes 'liefde is...' in de enveloppen zaten en zich een tijdje afgevraagd wat er aan de hand zou zijn. Ze vertrouwen er echter op dat de echte cadeauenveloppen in goede handen waren. Maar het bleef spannend voor hen tot wij eindelijk met de doos op de proppen kwamen.
Succes met het verzamelen van de ideeŽn en veel plezier met het feest.
Groetjes,
Wilma van de Beek.

Wat een leuk idee om iets te verzinnen om de enveloppen in te doen!! Mij lijkt het een leuk idee om van karton of hout een grote brievenbus te maken op een paal. Het is misschien een simpel idee, maar het zijn tenslotte enveloppen (brieven). De brievenbus kun je natuurlijk nog onwijs leuk op je eigen manier aan de buitenkant versieren. En brievenbussen zijn er in allerlei vormen en maten en soorten, dus genoeg ideeŽn hiervoor denk ik.
Succes er mee!!
Groetjes Dianta

Maak van een stevige doos een TPG brievenbus verf het rood op. Desnoods versier je het met leuke plaatjes of foto's van het bruidspaar.Op de voorkant van de brievenbus komen dan de namen van het bruidspaar. Hopelijk kan je hier wat mee succes in ieder geval.
Groetjes Johanna.

Misschien is het een leuk idee om een heeeeel groot spaarvarken te maken. Een kleintje maak je meestal van papier-machť om een ballon, maar voor een grote zou je bv een skippybal kunnen gebruiken, maak er een paar leuke pootjes aan en een staart en een snuit. Schilder het geheel lekker roze of zo, gleuf in de rug als alles droog is en voila! een grote spaarpot voor de enveloppen.
Groet,
Elsbeth

Mijn zus is vorig jaar ook getrouwd en die heeft het volgende gebruikt voor de enveloppen. Een vierkante doos met een gleuf bovenin waar precies een standaard maat envelop in past. De buitenkant heeft ze net zo bekleed als dat haar trouwkaartje eruit ziet. Dit kan natuurlijk heel lastig zijn als er foto's op de trouwkaart staan, maar dan kun je die gewoon even scannen! EnnuhÖ als ze 's avonds het feest verlaten, geef ze dan de doos meteen mee (naar huis/hotel).
Succes,
Leonie

Maak van een oude melkbus een soort van brievenbus waar de gast de enveloppen in kunnen doen.
groetjes Judith

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop