Iets op een gekleurd T-shirt zetten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 048
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Hoe kan ik iets over zetten op een gekleurd t shirtje!

Bij de hema verkochten ze ooit textiel kopieer papier in de kleuren grijs en wit. Wellicht dat dit ook te krijgen is in een stoffenzaak/fournituren winkel. Gewoon op dezelfde manier gebruiken als carbonpapier, het voordeel van dit papier is dat je het kunt uitwassen en dat je het witte papier kan gebruiken op donkere shirts,
Moon

Ik neem een mooie tekening en deze trek ik over met houtskool en dan druk ik het aan de binnenkant van het shirt je ziet dan vage contouren die je met zwart kan overtrekken en daarna kan inkleuren. Als je het shirt daarna eerst even op de hand wast was je de houtskool eruit.
Patricia

Je kan met carbonpapier goed overzetten op een T-shirt, er zijn ook speciale potloden voor waarmee je de tekening moet maken en dan kan je hem erop strijken, verkrijgbaar in een goede hobby winkel (is wel al langer geleden dat ik die eens heb gekocht dus ik weet niet of er nog aan te komen is). Een andere manier is als je de achterkant van het papier (waar je tekening op staat die je wil overbrengen) met een zacht potlood zwart kleurt en dan met die zwarte kant op het T-shirt leggen en dan over de lijnen heen tekenen met een stomp voorwerp, je krijgt dat het potlood op je T-shirt.
Succes ermee, Kim

Ik heb ooit een "strijkpatroon-potlood" gehad. Gewoon op papier een tekening maken of overtrekken,en op de stof strijken. Vroeger waren die te koop bij fourniturenwinkels, zoals de singer. Anders kun je ook op stevig,doorzichtig papier mat een gewoon zacht potlood tekenen of overtrekken,dit omgekeerd op de stof leggen, en dan weer overtrekken,dat drukt dan ook de tekening af.
Veel succes,
Els Hilhorst.

Om een tekening op een t shirt te zetten ga je als volgt te werk,
*neem de tekening over op patroonpapier met behulp van een textielstift,dit is eigenlijk net zo iets als doordrukpapier maar dan in potloodvorm.
*schuif het T-shirt op de strijkplank,en zorg dat het goed glad ligt.
*leg het patroon op t shirt en strijk het op.IJzer op Katoen ZONDER stoom.Je krijgt de blauwe lijnen van het potlood nu op de stof te staan.
Bij een donker shirt doe je de tekening overnemen met lichte textielverf.deze laat je drogen en als de tekening droog is dan strijk je hem af op het shirt,door de warmte wordt de verf enigszins vloeibaar waardoor hij afdrukt.
Veel succes Mirjan

Om patronen op donkere stof te zetten (om ze later met textielverf in te kleuren) gebruik ik carbonpapier. Nou is carbonpapier meestal blauw maar in vond in een fournituren zaak geel carbonpapier. Het werkt een beetje moeilijk want je moet op de stof tekenen en het komt uiteraard in spiegelbeeld maar het is te doen. Met een beetje tekenkunst kun je het patroon op de stof met een (donkere) stift verfraaien en inkleuren. (Maar eigenlijk hoop ik dat iemand een nog betere/makkelijkere tip heeft!)
Karin Hoekstra

Het overzetten van een tekening op een T--shirt doe ik als volgt; Trek de contouren van de tekening over met een potlood dat je voor strijkpatronen kunt gebruiken (verkrijgbaar in iedere naaiwinkel), vervolgens leg je het papier op het T--shirt en strijken maar.
Succes ermee,
Ingrid Florijn

Door een karton of iets anders stevigs onder de voorpand van je shirt te leggen met daarop een stuk schuurpapier voorkom je het verschuiven van het shirt. Op het shirt speld je een vel carbon. Je legt daar weer je tekening of afbeelding op en dan kun je de afbeelding overtrekken. Daarna kun je de buitenste lijnen met een watervaste stift overtrekken. De vlakken die ontstaan kun je dan inkleuren met watervaste verf. De lijnen van het carbon (gebruik de blauwe) gaan er tijdens het wassen uit. Je zag ze toch al bijna niet meer doordat je ze overtrekt.
Groeten Marco Koper

Als je een patroon op textiel wil over zetten kun je dat op 2 manieren doen, met textielcarbon, dit leg je tussen het T-shirt en de tekening, nu trek je met een potlood de contouren van de tekening over als dit dan weghaalt staat de tekening op de stof.
Een andere manier is met een strijkpotlood, deze zijn te koop bij hobbyzaken, met het potlood trek je de contouren op de achterkant van de tekening na(dit kun je op een lichtbak of voor het raam doen) dan strijk je
de tekening als een strijkpatroon op de stof.
Groetjes
Esmť.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop