Typografie les

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 165
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik geef typografie les op een middelbare school. Ik zoek dus nog leuke ideeen voor het maken van letters. Heb je nog leuke tips om met bepaalde (onbekende) materialen de mooiste letters te kunnen maken?
Met vriendelijke groeten,
Bente Hoogeveen


Je kunt letters snijden uit aardappelen (er stempels van maken) of van siliconenkit, verder kun je letters maken van bijv. foam/rubber of letters uit van die plaatjes linoleum gutsen (in spiegelbeeld en daarna inkten en stempelen) Uit hout kun je letters zagen, metaalfolie kun je letters uit knippen.
Succes.
Groeten Tineke

Ik ben met mijn groep bezig geweest met het maken van stempel. Knutselrubber op dun mdf.
Van knutselrubber kun je hele mooie letters maken, zelf maak ik op het moment letters in cirkels. Wel in spiegelbeeld plakken. Het is handig om op de achter kant een handgreepje te plakken. Je kunt stempelen met verf, of met stempelinkt.
succes,
GeeJee.

Ik weet niet wat je onbekende materialen vindt, maar ik denk aan het maken van letters met dik touw of maak letters van brooddeeg. Wel bekend denk ik. Letters van zelfdrogende of te bakken klei. Letters maken van gekookte kleefrijst.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
groeten Betsie

De kinderen krijgen een wit vel a4. Ze verzinnen dan een zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld hoed, bloem, spijker. De kinderen tekenen dan de letters in de vorm van wat ze voor woord hebben gekozen. Dus bijvoorbeeld bij het woord bloem tekenen de kinderen letters in de vorm van een bloem.
Dit idee is op de website gezet om het duidelijker te maken.
Woordkunst
Suc6!
Groetjes,
Marijn

A) Je kunt met koekvormpjes-letters ook zeepsmelten en dat in de vormpjes laten drogen. Je hebt ook vormpjes voor de klei die kun je ook gebruiken daarna kun je eventueel van de zeep letters een slinger maken of voor elk kind haar eigen letter.
B) Doe in elke enveloppe de letters van de naam van een kind. Als je 20 kinderen hebt heb je 20 enveloppen nodig. Hang de enveloppen aan een touw en laat elk kind een envelop trekken. Ze moeten dan van de letters de naam maken en op een blaadje plakken en versieren en dan aan het kind geven van de naam.
Gr Bo

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop