Terug van vakantie

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 186-4
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Als vervolg op de vraag van Joanne zou ik dan willen vragen wie er ideeen heeft om tijdens de vakantie bepaalde dingen mee te nemen en daar dan weer iets moois mee knutselen. Bijvoorbeeld als herinnering, maar het kan ook iets heel anders worden. Wie heeft daar ideeen voor?
Wim


Neem een plakboek en bewaar alles wat je maar kan bedenken zoals bonnetjes van benzine, ijspapiertjes, servetten. Maak foto's en koop ansichtkaarten van waar je bent geweest en plak dit in het plakboek. Succes verzekerd.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Mijn idee: neem een oude wegenkaart/bladzijde van een oude atlas van het gebied (Kringloop) waar je naar toe gaat van huis mee. Op een gewone witte kaart plakken en zo je vakantiekaarten maken.
Ook nodig: schaar, lineaal en lijm, maar dat heb ik elke vakantie altijd wel bij me.
gr
Corrie van der Steen

Misschien is het leuk om lege houten fotolijstjes mee te nemen en die te versieren met de gevonden dingen op het strand, bos of wat dan ook. Als je na de vakantie een mooie vakantiefoto er in doet heb je een dubbele blijvende herinnering. Groetjes Judith.

Naai kleine zakjes, pluk op vakantie lavendel, droog die en rits de bloempjes eraf. Doe ze in het zakje en maak het dicht met een lintje. Lekker voor in de kledingkast. Kinderen die kunnen borduren kunnen iets op het zakje borduren of schilderen.
Succes
Marijke Ameling

Ga stenen zoeken en op een groot dienblad op tafel neerzetten, de vindplaats kun je op de steen zetten, dit kan ook met schelpen. Kleine flesjes met zand bewaren, daar waar je geweest bent.
Zelf ga ik ook altijd de supermarkten in op zoek naar bijzondere taartmixen, die bakken we dan later thuis, om het gevoel nog even vast te houden.
Bep

Je zou voor de vakantie een paar blanco fotolijstjes kunnen kopen. Ga dan op het strand leuk schelpjes zoeken en als die schoon en goed droog zijn dan kan je daar de fotolijstjes mee gaan versieren. En het leuke is dat je van jullie vakantie een mooie foto in je eigen versierde lijst kan doen.
Zo heb je een leuke activiteit voor als het mooi weer is (het zoeken van schelpen) en als het slecht weer is (het versieren van de lijstjes) en je hebt nadien een leuke herinnering.
Succes groeten Hijlkje Pater.

Je zou houten doosjes of fotolijstjes mee kunnen nemen en lijm. Op de doosjes plak je schelpjes die je gevonden hebt op het strand. Hierin kan je dan dingetjes bewaren van die bewuste vakantie.
Ook kan je met schelpjes gevonden op het strand het fotolijstje versieren en er een leuke foto van de vakantie in doen.
Succes er mee!
Groetjes Josien

Op het strand zoek ik tijdens vakanties altijd naar mooie stenen of schelpen met een gaatje erin. Hiermee kan je vervolgens een leuke hanger maken voor om je hals door via het gat bv. een leren veter te knopen. Maar je kan er ook mobiles mee maken of aan een leuke tak hangen met bv. hartjeshangers er tussen.
Evelyn de Vries.

Als het een vakantie wordt aan het strand, kun je de kinderen mooie schelpen laten verzamelen. Met de schelpen kun je dan vanalles knutselen, bv. een schelpenketting. Wat ik zelf een heel leuk idee vind is om juwelendoosjes te versieren met schelpen. Je koopt een paar houten juwelendoosjes en je schildert die eerst volledig in het blauw, zoals de zee. (of een andere kleur) En dan plak je de schelpen erop. Dat heb ik zelf eens gemaakt en vond ik heel mooi. :)
Groetjes Laura

Leuk is het om houtjes, schelpen etc te verzamelen en kleine zeepjes te kopen. Dat rijg je om en om aan een touwtje en dan kan je het hangen in het toilet. Dat ruikt erg lekker.
Marijke

LET OP:
De tips die het hebben over het verzamelen van stenen en schelpen kunnen vanuit het buitenland een probleem geven. Het is vaak niet toegestaan om stenen en schelpen uit het land mee te nemen naar je eigen land. Je kan er een gevangenisstraf en/of een hoge boete voor krijgen!
In het eigen land houden is geen probleem.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop