Valentijnsdag knutselen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 174
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil met valentijnsdag iets anders geven dan een wenskaart, maar het moet wel zelf gemaakt zijn. Wie heeft er een leuk idee voor me.
Alvast bedankt.
Suzanne.


Je kan met strijkkralen een hart maken.
Succes
Groetjes madelon meijer uit zaandam

Je hebt tegenwoordig allerlei doosjes om te vouwen van mooi papier. Doe er wax. lichtjes in, bonbons, merci o.i.d. en je hebt een leuk, voordelig cadeautje
Zie o.a. www.kadoosjes.nu
Hierbij een idee voor een vierkant doosje voor 4 wax. lichtjes, 4 merci of 4 bonbons:
Teken voor het doosje op effen stevig papier een vierkant van 7,8 bij 7,8 met een extra rand van 2,5 cm. (ligt aan de hoogte van je lichtjes of bonbons)
Ril de lijnen, knip de hoekjes 1 maal in en plak dicht met dubbelzijdig tape. Doe het zelfde voor het deksel maar dan met gedessineerd papier, maar dan 2 mm. groter (dus 8/8 cm) en een rand van 2 cm. Je kunt nog een kijkvenster in het deksel maken door er voordat je het dichtplakt in het midden een rondje uit te knippen met een figuurschaar (is wel lastig). Plak aan de binnenkant dan het gat dicht met doorzichtig stevig folie (met dubbelz. plakband) Versier met lint, labeltje, sticker of tekst
Succes, Corrie van der Steen

Wat had je gedacht van een leuk theeboeket. Met veel rode hartjes (karton). En lekkere bonbons erin (ook hartjes)
Of maak een groot kartonnen hart en plakt daar jullie foto op. En vul het met iets lekkers of een mooie heren slip.
Plak foto's van vakantie, en andere leuke momenten, in een lijstje. En zet daar een mooie tekst onder!
Veel succes Dymphy

Indien je kan naaien kan je eventueel uit een lapje rode stof een klein hartje maken gevuld met geurkorrels (geen vloeibare kern) Dit hartje voorzie je van een lintje zodat je geliefde het kan ophangen in de auto. Je krijgt een aangename geur in de auto en je geliefde heeft altijd is van u bij zich.
Ook kan je eventueel een kaft in vilt maken voor rond een agenda/ leesboek met een of meerdere hartje op geborduurd (kruissteek) of geappliqueerd.
Hierbij neem je een lap vilt of stof (wit of rood) die ongeveer een cm groter is dan de hoogte van de agenda / het boek.
Voor de flapjes neem je 3 tot 5 cm (afhankelijk van de grootte van het boek/ de agenda)
Je naait de flapjes met een festonsteek van ongeveer 1/2 cm in een contrasterende kleur (bij rood vilt of stof neem je witte draad en bij witte vilt of stof neem je rode draad)
Hierna sla je de flapjes om, spelt ze vast en naait vervolgens de volledige boven en onderkant.
Als je hiermee klaar bent knip je een hartje of meerdere uit in contrasterende kleur. Je naait ze op de kaft eventueel met op een hartje de naam van je geliefde.
Je kan ook een stof met klein ruitjesmotief gebruiken.
Veel succes en prettig feest,
Marleen

Hoe vind je dit werkje?
Leuk - of - Meuk


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes