Vaste kralen op draad

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 171
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft een leuke idee over wat ik zou kunnen doen met strengen kant en klaar op draad geregen kralen (o.a. van vliegengordijnen). Deze kralen zitten vast aan de draad, kunnen er dus niet afgehaald worden om los te worden gebruikt.
Alvast bedankt!
Josť


Maar je kan ze wel los knippen en in gips of klei drukken om doosjes of lijstjes te maken bijvoorbeeld. Of fantasie haren, geplakt op een geknipt hoofd. Daarnaast worden ze bij ons in de kleuterklas gebruikt als: mooie-dame kettingen, eten (!) of belangrijke schat.
Succes,
Cecile

Ik heb een vliegengordijn in stukken geknipt en de strengen laten verven. Daarna heb ik de van de strengen een ketting voor moederdag gemaakt.
Het is erg leuk geworden. Succes.
groetjes van Lida

De tasjes die deze maand opgenomen zijn op de website van Wim kun je ook in plaats van een theedoek/keukendoek als handvat ook een streng kralen gebruiken.
Groetjes Marian

Je kunt ze leuk verwerken in bloemstukjes of straks in een kerststukje dat staat erg mooi succes en groetjes van jellie vd zee

Wij gebruiken korte stukjes als hengsel van een tasje, dat je kunt vouwen van zakdoekjes, vaatdoekjes of bv microvezeldoekjes
Je kan er ook bv. kokers of potjes mee omwikkelen, wel vastlijmen.
Succes
Corrie van der Steen

Van strengen kralen zou je sieraden kunnen maken.
Of misschien straks in de kerstboom
Om oude vazen plakken of bloempotten opleuken dingen genoeg om om heen te maken.
Saaien truien versieren?
Succes janny

Ik weet niet hoe ver uit elkaar die balletjes zijn en hoe groot maar mocht dit tamelijk dicht bij elkaar zijn dan kan je ze verwerken rond oasisbollen of katoenbollen om er kerstversiering van te maken.
Piepschuim kan ook als je deze eerst geschilderd hebt want lijm eet het piepschuim stuk. Je begin door de sliert vast te zetten aan een kant die dient als onderkant (lijmpistool). Daarna draai je voorzichtig deze sliert zo dicht mogelijk tegen het andere en zo tot je bol vol is. Maak dan een lusje met deze kralensliert en je hebt een unieke kerstbal.
Dit kan prachtig zijn in de kerstboom, in een bloemstuk, enz
Je kan dit ook rond een flesjes, een vaasje doen.
Staan de bolletjes verder uit elkaar dan zou ik ze losknippen en los op de bovengenoemde materialen vast maken met het lijmpistool. Leg ze dan wel zo dat je de gaatjes of de ijzertjes niet ziet.
Wees wel voorzichtig voor je vingers met het lijmpistool, je kan de balletjes eventueel met een pincet vasthouden
veel succes,
Marleen

Je kunt hier heel leuk accessoires mee bekleden. Al heb je bijvoorbeeld een krukje is het een leuk gezicht om dit te wikkelen rond de poten. Dit geeft een grappig en origineel effect.
Ook kun je er kettingen van maken.
Suc6
Marijn van Remmen

Je kunt van deze kralenslierten leuke gordijnen maken voor een kinderkamer. Mijn kleindochters hebben die ook en het staat heel leuk. Prettige bijkomstigheid is dat je vliegen enz. buiten houdt, ook geeft het een mooie lichtval in de kamer en inkijk heb je ook niet.
Neem gordijnband en maak daar de op maat geknipte sliert op vast. Haakjes eraan, klaar!
Goed voor jaren plezier. Schoonhouden is ook heel makkelijk, met het gordijnband aan de waslijn, tuinslang, klaar is Kees.
Veel plezier.
Thea Melse

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop