Verf anders gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 027
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Een idee van An om verf op andere manieren te gebruiken.

Hier enkele tips i.v.m. verf.
In de klas gebruiken wij tubes plakkaatverf deze verf kan je met allerlei andere stoffen mengen en dan verkrijg je een hele nieuwe soort verf. (Ik weet nu natuurlijk niet of jullie ook gemakkelijk tubes verf kunnen kopen)

1) Mengen met gips. Dan bekom je een dikke pate die je kan uitsmeren met een spatel, zo kan je allerlei figuren in de verf maken. Je kan ook in de dikke massa van alles duwen en dat blijft zo plakken in je verfgips. Bijv. schelpen, bosvruchten, pluimpjes, gedroogde bloemen en nog veel meer. Wel de verfgips op een harde achtergrond smeren bijv. hout of piepschuim. Vlug werken is hier de boodschap, want de gips wordt vlug hard. En alles afdekken of het wordt een smeerboel op mama's tafel. Ook mooi, om een bloempot te versieren voor Moederdag!

2) Mengen met zand. Een beetje het zelfde idee, veel zand is een dikke massa, minder zand is een
dunner effect.

3) Mengen met bruine zeep. Dik smeren met vele kleuren en dan met een spatel figuren inmaken door de zeepverf weg te duwen. Ook een stevige achtergrond gebruiken. (bruine zeep kan je kopen in een pot of doos werd vroeger veel gebruikt om de grond te schuren.)
== In Nederland groene zeep!

Nog een tip is altijd wat afwasproduct bij voegen dan plakt de verf beter aan de achtergrond, waarom dat weet ik zelf niet maar het lukt.

Deze technieken gebruik ik in de derde kleuterklas (4 en 5 jarigen) en dat lukt.
Vele groeten,
Doei AN

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop