Verjaardag juf

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 068
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Het is misschien niet een echte knutselvraag, maar heeft iemand misschien nog leuke ideeŽn voor het vieren van onze verjaardag (juffen) op school? We hebben groep 5.
Alvast bedankt!


Ook ik ben een juf van groep 5. Met 4 parallelcollega's hebben we onze verjaardag gevierd met een heksenfeest. (Ook leuk met halloween) We hebben 3 weken rond dit thema gewerkt. De klas griezelig aangekleed. Met alle kinderen een heks met bezemsteel gemaakt. Spookjes en vleermuizen geknutseld. Een net in de klas gehangen met spinnen erin. Op het prikbord een portrettengalerij met de portretten van de kinderen als heks of tovenaar getekend, met hun heksennaam.
Een tafel met boeken over heksen. Liedjes aangeleerd. Heksenverhaal laten schrijven.
Op de dag zelf zijn we begonnen met een heksendans en lied op de speelplaats. 100 heksen / tovenaars, leuk gezicht. In de klas, een toverdoofpot gemaakt, moesten ze opdrachten uithalen. Traktatie: heksenbroodje (cake) met heksentandpasta, (slagroom) met heksenhaar (dropveter) een spinnenweb erop maken en daarop een snoepspin.
Heksenstoelendans. Op de speelplaats: zwerkbal met de heksenbezems. Harry Potterquiz. Een tovenaarsfim gedraaid waar ze uitleg kregen van enkele tovertruckjes.
Heksenwerkboekje gemaakt, waar allerlei puzzels, gedichten enz instaan.
Het was een super gezellig feest.
Wilma

Dieren kwartet.
Je maakt kaartjes met daarop dierennamen en een paar kaarten waar alle dieren namen opstaan. Je maakt van de klas/groep een aantal groepen, ieder kind ontvangt een kaart waar een dier op staat en iedere groep een kaart waar alle namen op staan. Daarna ga je het spel uitleggen: kinderen mogen niet van elkaar weten welk dier ze zijn (ook niet in de groepjes zelf). Nu geef je 1 groep de beurt. Deze mogen een dier gaan raden in een andere groep (de groep moeten ze van te voren zeggen) Als het dier in die groep zit moet het kind naar de groep toe die het dier geraden heeft. Als het dier niet in die groep zit dan is die groep aan de beurt. Dit spel gaat net zo lang door totdat er 1 grote groep over is.
(dit spel duurt ongeveer 30 min bij een groep van 30 kinderen)
veel plezier
Gemma Jansen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop