Spullen om te verkopen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 099
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wij zijn een groepje hobbyende vrouwen. Wij knutselen en verkopen die spulletjes en de opbrengst is voor de Woman A Glow in Polen, om hun te ondersteunen. Nu is mijn vraag, wie heeft er nog een leuk verkoopbaar knutselidee?
Wat niet te duur is dus om te maken, maar toch leuk om te hebben of cadeau te doen.
Alvast heel hartelijk bedankt namen het knutsel groepje
Willie


Leuk idee voor kerst: Je hebt nodig ronde piepschuim ballen. Met lijmdraden maak je er figuren op. Je kan er evt. ook macaroni op plakken. Als het droog is spuit je ze over met een gouden of zilveren spuitbus. Touwtje eraan en dan heb je een mooie kerstbal!
Groetjes, Ellen

1) Ik heb ooit eens Afrikaanse maskers gemaakt op school en die dan voor een goed doel verkocht.
2) Wat volgens mij ook goed verkoopt zijn van die placemats. Dit heb ik deze zomer gedaan met kindjes van 6-9. het ging als volgt: We gebruiken daarvoor stevig karton van +- 40 bij 50 cm. Omdat het karton glad moet zijn kunnen we hier geen gebruik maken van knippen en plakken maar de kinderen mogen nu stempelen, schilderen, kleuren met stiften en kleurpotloden. Als alles droog is, gaan we het plastificeren.
Kaat

Er zijn een boel dingen die je kunt verkopen.
Denk bijvoorbeeld eens aan dakpannen, kaarsen, borden met servet bewerkt.
Dit is niet duur ga maar bij de action kijken voor kaarsen en een servetje kost ook maar heel weinig. Je kunt er teksten bij maken met verf of gewoon met stift. Ook komt de kerst tijd er weer aan dus denk eens aan kerstkaarten.
En misschien kun je ook dingen maken voor feesten trouwerijen en geboortes om de tuin te versieren.
Spandoeken bijvoorbeeld. Je gaat naar een verzorgings tehuis of een ziekenhuis daar vraag je om oude lakens. Vaak zijn die gratis te verkrijgen. Dan zoek je op internet een leuke passende afbeelding. of je vraagt een kaartje van de pasgeborenen of de feestvierders.
Deze afbeelding teken je op het doek. (na enige oefening gaat dat vast lukken)
Deze kun je dan met stift of verf inkleuren.
Ik hoop jullie genoeg geholpen te hebben.
Femke Langenberg

Met de kinderen van het eerste leerjaar maken we kaarsjes n.a.v. hun eerste communie. Dit zijn hele mooie kaarsjes die best wel wat zouden kunnen opbrengen. Wij smelten eerst oude kaarsen. Dan voegen we de gewenste kleurstof toe. We gieten de gekleurde was in deksels van koekjesdozen. Zo krijgen we gekleurde stukken was.
De kinderen snijdende de waslagen dan in kleine stukjes en vullen daarmee glazen potjes van yoghurt. Voordien werd er in het glazen potje al een wiekje (lontje) bevestigd. Als alle wasstukjes in het potje zitten, gieten we er nog was bij van oude witte kaarsjes zodat alle gaatjes tussen de wasstukjes opgevuld zijn.
En klaar is Kees.
Groetjes , Monique

Is het wat om pringles bussen te gronden en te verven met een lichte kleur. Daarna beplak je hem met een leuke servet afbeelding. Met de deksel erop heb je een leuke opberg- of kado-koker. Dit kan je ook goed doen met sigarenkistjes.
Veel succes, groetjes Joke.

Zelf heb ik dat jaren geleden ook gedaan en met de opbrengst 2 mensen een vliegtuigvakantie naar ons aangeboden. Dat was al in 1986! Later heb ik met mijn bijeengeknutselde geld een jonge vrouw uit RoemeniŽ waarmee ik al correspondeerde de huwelijksreis van haar en haar man naar Nederland kunnen bekostigen. Leuk om met je hobby iets fijns te kunnen doen. We hebben met hen allemaal nog steeds contact.
Dan hier het idee, een servetstandaard van hout.
Zaag een bodem: 16x5cm van 1cm dik multiplex. Evt. 2 kleine, dunnere dwarslatjes als pootjes eronder lijmen. Zaag van dunner multiplex de voor- en achterkant van de standaard in een vorm die jij leuk vindt. Bijv. halfrond of driehoekig. De breedte moet dus de breedte van de bodem hebben, 16cm. Om deze opstaande wandjes te bevestigen moet je in de bodem 2 sleuven maken met een breedte die gelijk is aan de dikte van de wandjes. Even schuren voor je alles in elkaar lijmt. Voor Kerst versier je de voorkant met een gedeelte uit een kerstservet, alleen het bovenste laagje nemen! Gebruik multicoat als lijm. Voor andere gelegenheden pas je de versiering aan. Een paar servetten dubbelvouwen tot een driehoek, doorzichtig folie erom en verkopen maar!!
Rita Vos - de Geest

Ik mag ook graag knutselen en sinds een jaar doe ik mee aan de creamiddagen op school, voornamelijk bedenk ik zelf iets wat niet te duur is en helemaal voor school moet het niet te duur zijn, ik maak overal een beschrijving van. Materialen die gebruikt worden zijn van papier, karton, kokers, hooi, berkentakken, mos, boeken, en nog veel meer, van de meeste afval die wordt weggegooid kun je de mooiste creaties maken, je moet alleen je fantasie even gebruiken.
Met vriendelijke knutselgroetjes van Linda

Leuk cadeau ideetje en niet duur: Bewaar kleine glazen potjes en maak ze goed schoon ook de deksels. Knip uit mooie stof een iets grotere deksel, potjes vullen met snoep, bad parels, paperclips enz. En klaar is je verkoop product als je je deksel met je stoffen deksel bekleed en er een mooie strik van raffia omheen doet. Je kan ook met kinderen zelf een laken beschilderen is ook een leuk effect.
Groetjes Natascha Dekker

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop